Računalništvo, telefonija
08.04.2020 11:34
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 razlogov, zakaj je HPE Primera najpametnejši high-end storage sistem na svetu

5 razlogov, zakaj je HPE Primera najpametnejši high-end storage sistem na svetu
5 razlogov, zakaj je HPE Primera najpametnejši high-end storage sistem na svetu

V IT svetu se vsakodnevno srečujemo s številnimi koncepti, tako novimi kot starimi, v zadnjem času pa nas IT strokovnjaki, managerji in analitiki pogosto oblegajo še z naslednjim pojmom: digitalna transformacija, digitalna transformacija, digitalna transformacija, digitalna transformacija itn. Pojem digitalne transformacije se je vključil v vsako sporočilo našega poslovanja (in to ne samo v IT sektorju), zato si je skoraj nemogoče predstavljati podjetje, ki nima stika z nobeno od digitalnih tehnologij. Sam postopek digitalne transformacije vključuje tako velike korporacije, srednje velika in mala podjetja kot tudi posameznike, ki si želijo, da tehnologija, ki jo imajo, uporabnikom omogoča, da poiščejo, kar želijo, in to kadar koli in na kakršen koli način. Seveda je za uspeh digitalne transformacije (op. a. izraz v besedilu ne bo več omenjen) potrebno strojno ozadje, ki lahko podpre največje zahteve uporabnika in njegove dejavnosti.

Ti izzivi so spodbudili inženirsko ekipo Hewlett-Packard Enterprise k oblikovanju najnovejše storage platforme HPE Primera ki je bila predstavljena na zadnjem dogodku Discovery, ki se je odvijal lani. HPE Primera je “lovechild” dveh obstoječih storage sistemov v HPE portfelju: 3PAR in Nimble ter uporablja najboljše lastnosti obeh sistemov – vse poslovne lastnosti HPE 3PAR in najbolj razširjen storage sistem na svetu so združeni z enostavno uporabo Nimble storage. Algoritmi umetne inteligence in strojnega učenja, ki se izvajajo na platformi HPE InfoSight, prepoznajo tveganja z analizo sistemskih nastavitev in podobnosti preteklih primerom, kjer se je težava pojavljala. Na podlagi tega si oglejmo 5 razlogov, zakaj bi moral vsak podatkovni center imeti HPE Primera storage.

1. Preprosta namestitev

Storage sistemi so od nekdaj predstavljali temno plat dela v podatkovnih centrih. Namestitev, upravljanje, provisioning, delo z VVOL-ji, prenehanje delovanja diskov, vzdrževanje in ostale vsakodnevne težave storage administratorja izginejo z uporabo HPE Primera. HPE Primera je edina high-end storage platforma, ki jo lahko uporabnik namesti in nadgradi sam, in to v manj kot 20 minutah. Če do sedaj niste imeli priložnosti, da si jo ogledate, ima HPE zabaven video, ki prikaže prvo namestitev za HPE Primera.

2. Preprosta uporaba

HPE Primera UI software je vključen v sistem in ne zahteva namestitve na strežnik. Novi GUI je tako preprost, da se lahko storage provisioning opravi z le nekaj kliki. Vse storitve se izvajajo, nadgrajujejo in znova zaženejo v ozadju, tako da ni treba zaustaviti ali ponastaviti vozlišč ali prekiniti izvajanja storitev, kar prihrani 93 % časa in sistemskim administratorjem omogoči inovacije in izboljševanje svojega podatkovnega centra.

3. Visoka zanesljivost

HPE Primeraje zasnovan za visoko razpoložljivost z zasnovo multi-node v arhitekturi active-mesh scale out, ki jo poganja močan večjedrni procesor SkyLake. Čipi Gen 6 ASIC so vključeni v HPE Primera, da se še dodatno zmanjša zamuda in pospeši vzporedna obdelava, z namenom zmanjšati obremenitev glavnega procesorja . Primera OS dinamično prilagaja predpomnilnik read/write na podlagi delovne obremenitve. Edina RAID možnost je RAID 6 za zaščito podatkov. Da bi razširila zmogljivost Primera OS dinamično spreminja konfiguracijo RAID s prednostnim postavljanjem I/O uporabniških zahtev. Primera podpira deduplikacijo in stiskanje.

4. 100-% razpoložljivost

HPE Primera ima 100-% zagotovljeno razpoložljivost s standardno storitvijo HPE Proactive Care. Več kot 90 % težav v podatkovnem centru se odvija zunaj storage sistema –na mreži, strežnikih ali na virtualni ravni. HPE Primera vidi dlje od storage ravni, InfoSight pa omogoča napovedovanje in preprečevanje kakršnih koli težav na omrežni, aplikacijski ravni ali ravni strežnika. Če se pri združevanju določene različice storage operacijskega sistema z določeno različico operacijskega sistema ali hipervizorja na strežnikih ali določeno gonilniško različico ene od komponent pojavi statistično pomembna težava, bo uporabnik HPE Primere ob poskusu nadgradnje na dano različico storage operacijskega sistema opozorjen in predlagana mu bo pravilna različica, oziroma predlagano bo, da se nadgradnja prestavi, dokler težava ne bo odpravljena. HPE InfoSight platforma se uporablja tudi na HPE Nimble storage platformi in na strežnikih HPE ProLiant, kar omogoča, da se težave prepoznajo in preprečijo na ravni celotne infrastrukture. Pomembno je dejstvo, da se podatki uporabnikov v tem postopku ne pošljejo naprej na HPE InfoSight platformo, temveč se vsa analitika opravi izključno na ravni sistemskih parametrov in njihovih nastavitev. Vse to je proizvajalcu omogočilo, da v okviru HPE Primera platforme zagotovi program jamstva stalne razpoložljivosti – 100% Availability guarantee.

5. Nadgradnje brez motečih učinkov

HPE ponuja novo storitev – HPE Technology Refresh Service, ki v kombinaciji z določenimi obstoječimi storitvami carepack omogoča, da se HPE Primera brez motenj osveži vsaka 3 leta. To pomeni, da uporabnik prejme nadgradnjo sistema na najnovejše razpoložljive tehnologije, ki vključujejo vso potrebno namestitev in podporo strojne in programske opreme brez kakršnih koli motenj. Ta možnost zagotavlja predvidljiv TOC, poleg tega pa lahko pozabite na občasne nakupne cikle. Družino HPE Primera sestavljajo trije osnovni modeli: A630, A650 in A670, poleg tega je mogoče opraviti nadgradnjo modela A630 na naprednejši model A650, ne da bi pri tem prekinili storitve vašega storage sistema. Če imate registriran HPE Technology Refresh Service in je objavljena nova hardverska ali softverska različica za model A630, brezplačno prejmete še novi kontroler, ki se prav tako namesti brez motenj. Tako vaš HPE Primera storage nemoteno spremlja razvoj in napredek vašega poslovanja.

Teh 5 naštetih razlogov odraža bistvo HPE Primere in hkrati glavna merila za izbiro sodobnega IT managerja za izbor storage platforme. HPE se ponaša z dolgo tradicijo oblikovanja rešitev, ki se osredotočajo na potrebe kupcev, HPE Primera pri tem ni izjema, temveč pomemben korak naprej.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Exclusive Networks Slovenia d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Exclusive Networks Slovenia d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več