Računalništvo, telefonija
04.02.2018 18:37

Deli z drugimi:

Share

5 trikov za Huawei Mate 10 Pro za snežne ramere

5 trikov za Huawei Mate 10 Pro za snežne ramere
5 trikov za Huawei Mate 10 Pro za snežne ramere

Po tem, ko je bil celo zimo odsoten, nas je sedaj končno obiskal tudi sneg. Morda ste nad njim popolnoma navdušeni, morda nekoliko manj – ne glede na vaše razpoloženje pa vam bo verjetno prav prišlo naslednjih 5 trikov. Na koncu pa vam namignemo še z vročo novico, ki vas bo ogrela sredi tega snežnega meteža.


1. Brez težav z rokavicami: Pametni telefoni so super orodje, dokler si ne nadenete rokavic. Vsi smo že doživeli manjši stres, ko smo se želeli oglasiti na klic ali odgovoriti na sporočilo, medtem ko smo z roke vlekli rokavico in na koncu vse skupaj zamudili. Na srečo Huawei Mate 10 Pro pozna rešitev te težave. Telefon namreč vsebuje poseben način, ki omogoča rokovanje kar z rokavicami. Sprehodite se v nastavitve, poiščite razdelek Pametna pomoč in spodaj v seznamu vklopite možnost Način za rokavice. Rokovanje s telefonom sedaj ne bo več pomenilo mrzlih rok.

2. Deli zimsko pravljico: Sedaj, ko nas je obiskala zima je idealen čas, da svoje prijatelje iz toplejših podnebij podražite s 3D panoramo. Ustvarite svojo snežno kroglo: odprite aplikacijo za fotografiranje in podrsajte po zaslonu iz desne proti levi. Izberite način 3D panorama. Sledite navodilom na zaslonu in se premikajte naokoli s fotoaparatom ter ustvarite svojo lastno interaktivno 3D panoramo, ki bo ponesla nekaj snežink tudi tistim, ki se trenutno topijo na soncu.

3. Postanite čarovnik pri upravljanju z eno roko: Ne glede na to, ali po hribu vlečete sani, praskate led z vetrobranskih stekel ali pa zgolj prenašate težko vrečko iz trgovine proti avtomobili, imate na voljo le eno roko. Takrat vam bo prav prišel način upravljanja z eno roko, ki ga omogoča Huawei Mate 10 Pro. Podrsaj levo ali desno po gumbih v navigacijski vrstici na dnu zaslona in slika na zaslonu se bo pomanjšala in olajšala delo z eno roko. Za vklop funkcije v nastavitvah poiščite Pametno pomoč in izberite UV za enoročno uporabo ter vklopite možnost Prikaz majhnega zaslona.

4. Popoln snežni portret: Ste vedeli, da Huawei Mate 10 Pro samodejno prepozna, da fotografirate v zasneženem okolju? Prav zares zna Leicin dvojni fotoaparat s pomočjo umetne inteligence prepoznati, da skozi objektiv na zaslonu gledate zasneženo okolico in samodejno prilagoditi nastavitve, da je zajeta fotografija vedno znova popolna. Ni se vam treba ukvarjati z barvami, kontrastom, svetlostjo ali časom osvetlitve, ker vse to za vas naredi umetna inteligenca.

5. Zimski spomini na zahtevo: Četudi morda sedajle preklinjate snežne padavine, se boste kmalu nostalgično spominjali hladnejših dni. V Galeriji odprite zavihek Odkrijte in poiščite svoje trenutke v razdelku Poudarki. Če želite lahko zbrane fotografije in video posnetke izvozite v obliki kretkega filma, ki ga bo Mate 10 Pro samodejno sestavil v dinamično kompozicjio.

Še nekaj vročega
Kot je bilo obljubljeno v uvodu pa še nekaj vročih informacij, ki vam bodo morda prišle prav. Že v teh dneh je lahko vaš najnovejši telefon Huawei P smart, ki je popolna fuzija mode in tehnologije. Naložen ima najnovejši operacijski sistem z vmesnikom EMUI 8.0. Njegove glavne značilnosti so celostranski oziroma ti. FullView zaslon, ekskluzivni Face Beauty algoritem in zajem fotografij z gestami in drugimi funkcijami. Za desetaka manj kot 300 € je lahko vaš že pred valentinovim, saj je P smart del nove Huaweijeve kampanje #AddictedToYou.

Grajenje, vzpostavljanje in vzdrževanje dobrih in zdravih odnosov z bližnjimi, tudi s pomočjo pametnih telefonov, je vzgib za zgoraj omenjeno aktivacijo.

V januarju so s pomočjo organizacije IPSOS opravili raziskavo v kar 12 državah, med drugim tudi v Sloveniji. Le ta pomaga razumeti pomen mobilnih naprav uporabnikom in izražanje čustev z njihovo pomočjo.

Rezultati raziskave poimenovane “Razmerja s telefoni” so pokazali, da so mobilne naprave pomemben element sodobnega vsakdanjika. Večina anketirancev telefon vzame s seboj tako rekoč povsod, pa vendarle v večini pritrjujejo da je pristen odnos z ljubljenimi pomembnejši.

In prav zato Huawei vabi na zelo posebno romantično razvajanje. Na valentinovo bo v restavraciji Atelje v Ljubljani za zaljubljene kreiral mladi, a nadvse prodorni chef Jorg Zupan. Goste bo s svojimi avtorskimi in ekskluzivnimi kreacijami ta večer razvajal kar s pet hodnim menijem. Ste zraven? Lahko, a edino, če za cel večer odložite telefon in se popolnoma prepustite svoji ljubezni.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več