Računalništvo, telefonija
23.11.2017 10:29

Deli z drugimi:

Share

5 učinkovitih trikov za vzpostavljanje odnosov

5 učinkovitih trikov za vzpostavljanje odnosov
5 učinkovitih trikov za vzpostavljanje odnosov

Matthew Kimberley je eden največjih strokovnjakov za marketing in prodajo na svetu, ki verjame, da je ena ključnih stvari za uspeh vzpostavitev dobrih odnosov. Svetujemo uporabo nekaterih tehnik, ki so takoj prenosljive v prakso.

Kako lahko torej prekinete nek vzorec, vzpostavite povezanost in osebo spodbudite k pogovoru na naslednjem dogodku, kjer boste imeli priložnost za mreženje? Tu je pet njegovih idej.

Odlična ideja za mreženje št. 1: Priponka

Klic k akciji, ki ga lahko nosite na sebi – nosite priponko, na kateri piše “Vprašajte karkoli” ali “Če želite, me lahko poljubite”. Gre za diskreten način, ki nikakor ni nadut, ampak simpatičen. S tem lahko posadite seme, ki vodi do številnih dobrih pogovorov.

Odlična ideja za mreženje št. 2: Naredite nekaj drugačnega

Kaj pa, če bi, v isti minuti, ko se z nekom spogledate, tej osebi rekli “Joj! Nujno se morava fotografirati skupaj!”? Kakšen dan pozneje fotografije ter jih pošljite k njim domov. Nikoli vas ne bodo pozabili. Velika večina priložnosti in prodajnih sestankov se zaključi z rokovanjem in obljubo, da bodo “ostali v stiku glede ponudbe”. In nato ste pozabljeni za vedno. Poiščite način, da si vas bodo zapomnili.

Odlična ideja za mreženje št. 3: Vas lahko vprašam za mnenje?

Potegnite tujca v pogovor, ki ga imate z nekom drugim ali ga potegnite v pogovor, ki ga želite imeti z prav z njim. Nato ga vprašajte nekaj čisto “levega’” pridobite njegovo mnenje o zadevi. “Se vam zdi, da bi obraz tega gospoda izgledal bolje brez brkov?” Bolj kot je vprašanje “izven okvirjev”, bolj učinkovita bo prekinitev vzorca. Zmotite pričakovano obnašanje s tovrstnim ostrim dregljajem.

Odlična ideja za mreženje št. 4: Dodelite jim odgovornost

Gre za variacijo ideje “vas lahko vprašam za mnenje”, a je močnejša in zahteva več vložka s strani sogovornika. V vašem primeru prevara, razen sklepanja novih prijateljstev, nima posledic.

Odlična ideja za mreženje št. 5: Prevzemite oblast

Bolj avtoritativni kot ste, za več informacij lahko zaprosite, kar pa pomeni hitrejšo izgradnjo odnosa. Prevzemite torej to uradno funkcijo. Igrajte gostitelja, kar daje občutek pripadnosti. Pravijo, da če imate v rokah podložno mapo, nosite temno obleko, slušalko v ušesu in hodite odločno, lahko kjerkoli pridete v zaodrje.

Matthew Kimberley na povabilo Akademije Panta Rei, v torek, 28. 11. 2017, prvič prihaja v Slovenijo s seminarjem za podjetnike, ki želijo pridobiti več strank, povečati prodajo podjetja in … ne zveneti kot prodajalci. Celoten program in prijave na ˝Kako prodati, ne da bi prodajali? so mogoče tukaj.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

FIŠ – FAKULTETA ZA INFORMACIJSKE ŠTUDIJE

Ljubljanska cesta 31a, 8000 Novo mesto, Tel: 07 373 78 84, 07 373 78 70
Sodobni študijski programi, možnost virtualne udeležbe na vseh predavanjih in vajah FIŠ je prva in edina javna fakulteta v Novem mestu, ki ponuja tako brezplačen redni ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več