Računalništvo, telefonija
11.05.2018 10:30

Deli z drugimi:

Share

7 razlogov, zakaj uporabljati mobilno banko

Število mobilnih uporabnikov bo v tem letu naraslo na skoraj neverjetnih 5 milijard, sorazmerno hitra rast je tudi pri mobilnem bančništvu. Razlog je preprost. Dostopnost, raznovrstna funkcionalnost, varnost, prihranek časa in še bi lahko naštevali.
7 razlogov, zakaj uporabljati mobilno banko
7 razlogov, zakaj uporabljati mobilno banko

Časi, ko smo morali prav za vsako bančno storitev obiskati matično poslovalnico, so mimo. Tehnološki napredek je prinesel prihranek časa, številna bančna opravila lahko opravimo kar od doma oziroma v primeru mobilne banke od kjerkoli se nahajamo. Število uporabnikov mobilnega bančništva je v izjemnem porastu. Pripravili smo nekaj razlogov, zaradi katerih menimo, da je mobilno bančništvo prava izbira.

1. Udobnost

Z mobilno banko prihranite čas, ki ga lahko preživite s svojimi najbližjimi ali ga izkoristite za hobije. Dragocenega časa ne boste izgubljali z obiskom bankomatov ali osebne oziroma najbližje poslovalnice. V primeru večjega števila transakcij je mobilna banka prava rešitev.


2. Dostopnost

Želite v trenutku izvedeti, koliko denarja imate na računu? Potrebujete le mobilno napravo, mobilno banko in stanje na računu je pred vami. Brez obiska bankomata, poslovalnice, ali ”petih” korakov do prenosnega oziroma namiznega računalnika. Informacijo o stanju pridobite kadarkoli jo potrebujete.


3. Varnost

Eden najbolj zgrešenih stereotipov povezanih z mobilnim bančništvo je, da za varnost ni tako dobro poskrbljeno kot pri nekaterih drugih oblikah bančnih storitev. Uporaba gesla, vstop s prstnim odtisom, vstop s prepoznavanjem obraza ali PIN koda nudijo odlično varnost in so se že izkazali kot zelo učinkoviti. Predvsem bi opozorili na biometrične vpise, ki so vezani na osebne lastnosti. Pri Sberbank mobilni banki lahko v aplikacijo vstopite s prstnim vpisom.

4. Enostavnost

Plačevanje položnic in e-računov še nikoli ni bilo tako enostavno in hitro. Pri plačevanju položnic prihranite čas, saj ni potrebno vnašati vseh podatkov. Skenirate QR kodo ali OCR vrstico in potrdite plačilo. Z e-računi poskrbite za avtomatizirano izmenjavo računov in hitrejše poslovanje. Plačila lahko izvedete tako v Slovenijo kot v tujino.


5. Uporabnost

Ste že kdaj iskali bankomat, pa ste neuspešno krožili v krogu? Z uporabo GPS se vam prikažejo vsi bankomati, ki se nahajajo v bližini trenutne lokacije.


Se odpravljate v tujino in vas zanima, koliko tuje valute boste dobili ob menjavi? Pregled veljavne tečajne liste banke lahko opravite kar na mobilni banki.

6. Praktičnost

Imate zasebni in službeni mobilni telefon, ob tem pa morda tudi tablico? Mobilno banko lahko uporabljate na 5 različnih napravah. Aktivirate jih lahko sami. Mobilna banka je tako dostopna na vseh vaših napravah. Brez dodatnih stroškov!


Hkrati vam omogoča, da na isti napravi uporablja mobilno banko več družinskih članov.

7. Brezplačno

Mobilno banko mSberbank SI brezplačno naložite v Google Play ali v iTunes App Store. Do 31. 5. 2018 pa smo pripravili dodatno ugodnost. V kolikor že uporabljate spletno banko eSberbank SI vam do omenjenega datuma brezplačno vklopimo tudi mobilno banko in obratno.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Sberbank banka d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri Sberbank banka d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sberbank logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Sberbank banka d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več