Računalništvo, telefonija
09.08.2017 11:15
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

7 trikov fotografije v soncu

7 trikov fotografije v soncu
7 trikov fotografije v soncu

Počitnice so odličen čas za piljenje fotografskih sposobnosti. Imamo več časa zase, obiščemo zanimive kraje in razvajajo nas sončni žarki. Poleg zgodovinskih spomenikov in očarljivih kotičkov verjetno največ fotografiramo svojo družino in prijatelje. Pomembno je, da so ti portreti prave kakovosti in bodo lepi spominki s počitnic v prihodnjih letih. Namesto težke DSLR ali kompaktne kamere odnesite letos s seboj svoj pametni telefon. Pazite le na to, da telefon omogoča zajemanje fotografij zadovoljive kakovosti. Preizkušen in cenovno ugoden Huawei P10 Lite ali Honor 8 Lite bo odlična izbira.

Zbrali smo nekaj nasvetov, kako zajeti čudovite portrete tvojih ljubljenih med poletnim potovanjem. Kot se izkaže, možno sonce na razgreti plaži ni vedno tvoj zaveznik.

1. Bolje oblačno kot sončno

Med poletnimi počitnicami imaš seveda raje sončno vreme, kot oblačno nebo. Kljub temu pa se izkaže, da oblaki lepo zmehčajo svetlobo, ki pada na tvoj subjekt in tako samodejno zagotovijo boljše rezultate. Verjetno si opazil, da profesionalci potrebujejo posebne luči, filtre ter nekaj asistentov za fotografiranje zunaj. Ti pa lahko izkoristiš oblake in nekoliko slabše vreme, kot svojega asistenta. Tako bodo sence na obrazu tvojih subjektov manjše in mehkejše.

2. Ura je pomembna

Ko preživljaš počitnice v krajih, kjer sploh ni oblakov, je dobra ideja, da vstaneš zgodaj. Sonce ti ne bo toliko v napoto med jutranjim sprehodom. Drug odličen čas za portrete pa je pozno popoldne. Takrat bodo tvoje fotografije dobile lep, topel, skoraj zlat odtenek.

3. Pazi na ozadje

Ko se osredotočaš na ostrenje slike na subjekt hitro pozabiš na pomemben element kompozicije – ozadje. Čeprav je ozadje fotografije običajno umetniško zamegljeno pa sta njegova barva in vsebine vseeno pomembna. Prav tako bodi pozoren na ljudi, ki lahko za šalo vstopijo v kader in ti uničijo sanjski posnetek.

4. Igraj se z načinom Pro Photo

Bolj napredni fotografi bodo nemudoma preklopili na Pro Photo način, ki ga omogoča Honor 8 Lite. To ti nemudoma daje dostop do ISO vrednosti ter hitrosti zaklopa. Tvoje fotografije bodo imele pravo svetlost in barve tudi v težkih pogojih.

5. Trinožno stojalo je vedno dobra ideja

Ko načrtuješ fotografiranje portretov pozno zvečer vzemi s seboj trinožno stojalo. Huaweijevo stojalo drži telefon mirno in s tem omogoči zajem ostrih slik tudi z daljšimi časi zajema. Višino stojala lahko hitro nastaviš s pomočjo raztegljive glave.

6. Zajemi veliko fotografij

Zajem ene same fotografije je osnovna napaka fotografov začetnikov. Bolje je zajeti večje število fotografij in kasneje izbrati najboljšo. To ti prihrani ogromno časa in živcev, ker ti ne bo potrebno ponavljati fotografiranja od začetka. Tvojemu Huaweiju pa tudi ne bo nikoli zmanjkalo prostora za slike.

7. Postprodukcija je ključ do uspeha

Tudi najboljši fotografi na svetu ne objavljajo fotografij, ne da bi jih pred tem obdelali v urejevalniku slik. Če šele vstopaš v svet mobilne fotografije, lahko poskusiš obdelati fotografije kar na svojem telefonu s pomočjo prednaložene aplikacije.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več