24.08.2017 10:30

Acer Swift 1 – eleganca in zmogljivost

Acer Swift 1 - eleganca in zmogljivost

Proizvajalec računalniške opreme Acer nas je ponovno presenetil s povsem novim naborom prenosnikov serije Swift. Le-ta obsega modele Swift 1, 3, 5 in Swift 7. Zadnjega dobro poznamo že od prej, saj še vedno velja za najtanjši prenosnik kadarkoli, vendar se danes osredotočamo na model Swift 1.

Prvi predstavnik te serije se ponaša z lahkim ohišjem v celoti iz aluminija. Kljub uporabi kovinskega materiala prenosnik ni težak, saj z vgrajeno baterijo tehta vsega skupaj 1,3 kilograma, hkrati pa deluje robustnejše in predvsem bolj privlačno. Hkrati je prenosnik še vedno zelo tanek in bo zato zelo primeren sopotnik v delovno okolje ali potovanjih.

Strojna oprema obsega štiri-jedrni procesor Intel® Pentium® N4200, katerega frekvenca se prilagaja in dvigne po potrebi vse do 2,5 GHz, ko pa računska moč ni potrebna, pa je to zelo varčen procesor. K temu se doda še 4 gigabajte delovnega spomina in 128-gigabajtni SSD disk, na katerem je nameščen operacijski sistem MS Windows 10 v slovenskem jeziku. Vse to napaja litijeva baterija z avtonomijo tudi do 10 ur uporabe brez dodatnega napajanja. Zaslon, ki ga ta prenosni računalnik ima, je 13,3-inčni (33,8cm) IPS zaslon ločljivosti Full-HD, ki omogoča zelo široke vidne kote. Prenosnik nam ponuja uporabo osvetljene tipkovnice in velike drsne ploščice, za dodatno varnost pa je tu še čitalec prstnih odtisov, združljiv z sistemom Windows Hello.

Da prenosnik ne bo omejen na opremo znotraj ohišja, nam Acer tu ponuja dva dodatna USB vhoda generacije 3.0, enega s standardom USB 2.0 in pa nov reverzibilni vhod USB 3.1 tipa C.

Tega lepotca si premierno lahko ogledate in privoščite v prodajalnah Big Bang po vsej Sloveniji ali povprašajte pri vašem priljubljenem prodajalcu računalniške opreme

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALSO TECHNOLOGY d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALSO TECHNOLOGY d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALSO TECHNOLOGY d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

TELEMACH d.o.o.