Računalništvo, telefonija
10.07.2018 14:35
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AJAX – ko varovanje postane umetnost

..Nova generacija brezžičnih sistemov varovanja – tehnologija, dizajn, enostavnost..
AJAX – ko varovanje postane umetnost
AJAX – ko varovanje postane umetnost

Proti vlomu, požaru in poplavam

Sistemi Ajax so modularni, tako da lahko uporabnik izbere optimalni paket za zaščito proti požaru ali zaščito pred poplavami. Osrednji del sistema je t. i. Hub, ki vključuje module za omrežji GSM in Ethernet ter omogoča povezavo do 100 naprav, detektorji in magneti, ki skrbijo za zaznavanje gibanja, pa poskrbijo za zaščito pred vsemi vrstami vlomov oziroma vdorov. Na voljo sta dve vrsti požarnih detektorjev (eden od njih ima dodaten senzor za merjenje ogljikovega monoksida), detektor za poplave, sirene za notranjo in zunanjo vgradnjo ter rele za daljinsko upravljanje z električno energijo. S sistemom Ajax pa so lahko povezane tudi videonadzorne kamere, ki podpirajo protokol RTSP. Vse naprave Ajax so sicer na voljo v črni in beli barvi.

Inovacije za maksimalno zaščito

Glavno vlogo v sistemu imajo programska oprema, digitalni algoritmi in dvosmerna komunikacija Jewller, ki so jo razvili pri Ajaxu. Ta napredna tehnologija napravam omogoča medsebojno komunikacijo na razdalji do 2 km, 7 let delovanja brez potrebe po menjavi baterije ter pošiljanje alarmnega signala centralni enoti in lastniku sistema v manj kot 150 ms. Sistem deluje na frekvenci 868 MHz in je sposoben samodejno prilagoditi jakost signala glede na razdaljo detektorja iz osrednje enote. Informacije, ki se prenašajo prek radijskega kanala so pred morebitnim prestrezanjem zaščitene s šifriranjem AES, avtentikacija vsake naprave posebej pa poskrbi, da se detektor ne more ponarediti. Centralna enota pa je zmožna zaznati tudi izgubo oziroma nedelovanje priklopljenega detektorja.

Glavna prednost Ajaxa je popolno obveščanje uporabnika: stanje vmesnika in baterije, moč signala in nivo temperature. Če objekt izgubi komunikacijo ali električno energijo, lastnik pri priči prejme obvestilo, alarmni sistem pa začne delovati na vgrajeni bateriji oziroma preklopi na funkcionalni komunikacijski kanal. Vse te funkcije pa uporabnikom zagotavljajo varnost.

Hiter. Zmogljiv. Enostaven. Ajax Cloud.

Ajax Cloud je digitalni ekosistem, ki povečuje sposobnosti Ajax naprav, saj so z njegovo uporabo vsi procesi regulirani in natančni. Za pošiljanje alarma od HUB-a do strežnika in nato do uporabnika je potrebnih le nekaj milisekund. Sistem je mogoče konfigurirati iz ločene lokacije samo z nekaj kliki, medtem ko vsaka nova različica programske opreme za daljinski dostop poveča funkcionalnost sistema.

Hitra in preprosta namestitev

Čas je neobnovljiv vir, zato sistem Ajax »ščiti« tudi tega. Sistem lahko namreč namesti tudi uporabnik, ki se pred tem sploh še ni srečal z alarmnimi sistemi. Vse naprave Ajax so pripravljene za delovanje praktično takoj, ko jih vzamete iz škatle: baterije so že vgrajene, prav tako pa imajo že nastavljeno standardno konfiguracijo. Vse, kar potem še preostane, je le, da pritrdite nosilce, nanje postavite naprave in prek mobilne aplikacije prilagodite nastavitve za svoje želje in potrebe.

Zaključek

Sistem Ajax ima vse najboljše lastnosti alarmnega sistema iz preteklosti, ob tem pa se je znebil žic, dodal svojo lastno inovativno tehnologijo in implementiral uporabniku prijazen nadzor prek mobilne aplikacije. Z vsemi temi izboljšavami so uporabniki lahko ves čas mirni, saj vedo, da so njihovi domovi varni.

Podjetje Alarm automatika je vodilni v regiji, kar se tiče industrije tehničnega varovanja. Deluje že od leta 1989, trenutno pa ima poslovne prostore že v 10 državah v regiji in sodeluje z več kot 100 dobavitelji ter 2.000 strankami. Več informacij o njihovi ponudbi najdete na spletni strani www.alarmautomatika.com. (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NEXT LINE d.o.o.

Ob železnici 16, 1000 Ljubljana, Tel: 041 776 822
Next line, specializirane storitve tiska pod eno streho V podjetju Next line iz Ljubljane so se osredotočili na specializirane storitve tiska s termičnimi, sublimacijskimi in ... Več
Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

NCOM d.o.o.

Bičevje 5, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več