Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

31.01.2020      10:00
Digitalna preobrazba – organizacijska struktura, timsko sodelovanje in videokonference

Ali ste na pravi poti?

.. Delujete ali razmišljate v smeri digitalne preobrazbe vaše organizacije? Ste naredili korak naprej v povezavi s prilagajanjem organizacijske strukture? ..

Prilagajate delovno okolje, vpeljujete orodja za timsko sodelovanje, investirate v pametne ekrane? Razmišljate o video konferenčnem sistemu?

Digitalna preobrazba je pojem, ki ga bomo v bližnji prihodnosti še velikokrat srečali.
Zelo verjetno je, da bomo v procesu digitalne preobrazbe tudi aktivno sodelovali, saj uspešna digitalna preobrazba zahteva spremembe na skoraj vseh področjih delovanja neke organizacije.

Prilagajanje organizacijske strukture kot del digitalne transformacije je prodročje, ki mu moramo posvetiti posebno pozornost, če želimo, da je naša organizacija sposobna hitro odgovoriti na spremembe, ki se dogajajo v njeni okolici. Najbolj učinkovito to poslanstvo izpolnjujejo multidisciplinarne ekipe, ekipe v katerih se neposredno povezujejo člani, ki sicer pripadajo različnim oddelkom v organizaciji ali izven nje. Dosedanji načini sodelovanja, ki vključujejo npr. periodične sestanke v živo, ne dajejo več želenih rezultatov. Potrebujemo orodja, ki omogočajo enostavno, hitro, varno ter raznovrstno komunikacijo kadarkoli in iz poljubne naprave – ali krajše, orodja za timsko sodelovanje (Cisco Webex Teams, Microsoft Teams, Slack, Zoom…).

Video klic in video konferenca znotraj orodij za timsko sodelovanje omogočata hitre in konstruktivne virtualne sestanke. Za osnovne potrebe zadostuje kamera na prenosniku, če pa združujemo sestanek v živo z virtualnim sestankom, potrebujemo namenski videokonferenčni sistem. S cenovno dostopnimi namenskimi sistemi, ki omogočajo tako odlično kakovost videa kot enostavno deljenje vsebine, lahko iste video konferenčne sisteme uporabljamo tudi v procesu izobraževanja in kadrovanja.

Uporaba orodij za timsko sodelovanje običajno zahteva spremembe v obstoječem delu zaposlenih. Strokovno podprto spremljano in ciljno usmerjano vpeljevanje je proces in ne enkraten dogodek. Če to področje zanemarimo, tvegamo uspešnost celotne preobrazbe.

V nadaljevanju predstavljamo sisteme treh renomiranih svetovnih proizvajalcev za manjše konferenčne sobe - govorilnice (Huddle rooms), ki za normalno ceno ponujajo vrhunsko kakovost. Glede na zgodovino razvoja video konferenčnih rešitev, se pri vsakem od treh predstavljenih proizvajalcev sistemi v določenih funkcijah razlikujejo. Odločitev, kateri sistem uporabiti pa je seveda odvisna od specifičnih potreb in želja posamezne organizacije.

Sistem Cisco Webex Room Kit Mini v povezavi s Cisco oblačno rešitvijo odlikujejo enostavnost uporabe, kakovost video komunciranja in največja stopnja zasebnosti. Sistem Avaya CU360 ponuja največjo mero prilagodljivosti pri uporabi poljubne oblačne storitve, saj nanj lahko namestimo enake aplikacije kot jih uporabljamo na drugih Android napravah. Sistem Poly Studio X30 (Poly - Polycom po združitvi s Plantronicsom) trenutno omogoča dve različni verziji, klasični Poly App ali Zoom App, v sredini leta pa je obljubljena neposredna podpora za Microsoft Teams. Ostale lastnosti so razvidne iz primerjalne tabele na fotografiji ob članku. (P.R.)

Uporabljate za fotografiranje fotoaparat ali pametni telefon?

Kakšne so prednosti SSD diskov? 2
Orbit_NG  |  Ali so že dobri SSD za arhiviranje slik ...
Zaženite računalnik 10-krat hitreje 3
Aleš Johnson  |  m2 disk ma tut po 4000 mb/s. Navadn ssd ...