10.06.2011 14:34
Posodobljeno 13 let nazaj.

Amis bo ponujal širokopasovne storitve na optičnem omrežju Telekoma Slovenije

Amis bo z vstopom na FTTH še povečal tržni delež IPTV.

Amis bo v poletnih mesecih pričel s trženjem širokopasovnih storitev dostopa do interneta, telefonije ter digitalne televizije tudi na optičnem omrežju Telekoma Slovenije, ki jih bo v jesenskem obdobju še dodatno obogatil s ponudbo visokoločljivih (HD) TV programov in naprednimi TV storitvami. Uporabnikom teh omrežij bo končno omogočena izbira operaterja in različnih storitev. Amis bo storitve optike do doma (FTTH) zagotavljal na lastnem omrežju in lastni opremi.

Amis sicer že nekaj časa zelo uspešno nudi FTTH storitve, vendar je bila ponudba doslej geografsko omejena (odprta širokopasovna omrežja – OŠO). Z razvezavo optične lokalne zanke pa bo domačim uporabnikom in podjetjem v urbanih središčih omogočena enotna ponudba storitev dostopa do interneta, telefonije ter digitalne televizije. Amisova ponudba bo še posebej zanimiva za gospodinjstva z več TV sprejemniki in večjimi potrebami po prepustnosti širokopasovne povezave.

»Razveza optične lokalne zanke (FTTH) omogoča uporabnikom izbiro. Amis je vodilno podjetje v razvoju nove generacije digitalne televizije, FTTH pa omogoča še večjo dostopnost in funkcionalnost teh storitev. Amisove prednosti ostajajo enostavnost, uporabnost, kakovost storitev in podpora uporabnikom ter cenovna ugodnost. Ponudba storitev na FTTH zato temelji na najnovejši tehnologiji gigabitnih povezav in zadnji generaciji interaktivne TV. Storitve bodo cenovno ugodne in namenjene uporabnikom, ki želijo čim bolj izkoristiti svoj prosti čas. Prepričani smo, da bo vstop Amisa na FTTH še povečal tržni delež IPTV v primerjavi z drugimi tehnologijami digitalne TV,« je povedal Boštjan Košak, direktor družbe Amis.

Amis bo uporabnikom optike do doma ponudil triple play storitve (internet, telefonija, televizija), napredno televizijo AmisTV s funkcijami časovnega upravljanja, dodatno pa bo družba obogatila svojo ponudbo visokoločljivih (HD) TV programov in vsebin na zahtevo. Na poslovnem segmentu bodo preko optičnega omrežja prav tako na voljo vse storitve iz naslova poslovne ponudbe, s poudarkom na poslovni telefoniji, katere razvoj gre v smeri integriranih komunikacijskih storitev, ki so enostavne za uporabo, nadzorovanje in vzdrževanje, uporabniku pa prinašajo velike prihranke.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Amis, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Amis, d.o.o.

Logo Amis

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Amis, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010