Računalništvo, telefonija
07.06.2017 11:14
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple končno odpira vrata NFC tehnologiji

Apple končno odpira vrata NFC tehnologiji
Apple končno odpira vrata NFC tehnologiji

NFC tehnologija je na Android telefonih že precej razširjena in jo podpira že preko 400 mobilnih telefonov in tablic (seznam: https://www.nfcworld.com/nfc-phones-list/).

Glavna lastnost NFC tehnologije je ta, da povezuje fizični svet z virtualnim svetom. Če nalepimo NFC nalepko na predmet, kot je navaden papirnati plakat, bomo lahko zgolj s približanjem mobilnega telefona pridobili s plakata želene informacije v digitalni obliki. Približanje naslovu na plakatu lahko sproži navigacijo na našem mobilnem telefonu, približanje emailu na plakatu izpolni emali na našem telefonu, približanje telefonski številki na plakatu samodejno pokliče številko, ipd…

Največja šibka točka oziroma razlog, da uporaba NFC tehnologije še ni blizu navadnemu uporabniku mobilnih telefonov je ta, da je do sedaj ni bilo možno uporabljati z iPhoni. iPhone 6 sicer že vsebuje NFC čitalnik, ampak je namenjen zgolj platformi Apple Pay in ga ni možno uporabljati za nobeno drugo aplikacijo.

Apple je na konferenci 5. 6. 2017 končno najavil, da bo odprl NFC tudi za razvijalce. Applov operacijski sistem iOS 11 bo podpiral branje NFC čipov in formatiranega spomina NDEF (NFC Data Exchange). To pomeni, da bodo vsi iPhoni 7 in novejši lahko uporabljali NFC nalepke in NFC oznake tako kot Android naprave.

Core NFC je novi Applov framework za branje NFC čipov in uporabo formatiranega spomina. Dokumentacija iOS NFC API je dosegljiva na Applovih straneh za razvijalce.

iPhoni bodo lahko brali vse NFC čipe. Najbolj priljubljeni NFC čipi so naslednji: NTAG213, Mifare Ultralight, Mifare Ultralight C, Mifare Desfire, iCode. Najbolj priljubljeni NFC mediji pa so NFC nalepke, NFC zapestnice, NFC oznake oziroma NFC tagi, NFC obeski in NFC kartice.

V podjetju Mave d.o.o. nudimo preko 300 različnih NFC medijev in večino artiklov imamo na zalogi. Za razvijalce smo pripravili več NFC kompletov z naborom najbolj priljubljenih NFC čipov, ki omogočajo hitri in cenovno ugoden vstop na področje NFC tehnologije.

V sodelovanju s tujo tovarno vam nudimo tudi izvedbo NFC medijev po meri – npr. posebne velikosti, oblike, odpornosti na fizične dejavnike ipd.

Če imate idejo oz. potrebo po posebni obliki NFC medijev, nam pišite na info@mave.si ali pokličite 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali najti najprimernejšega za vašo aplikacijo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MAVE d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MAVE d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MAVE d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Sony Europe B.V., podružnica v Sloveniji

Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana, Tel: 01 888 8761
Sony Europe B.V. je multinacionalno podjetje za elektroniko s sedežem v Tokiu na Japonskem. V Evropi deluje prek svoje evropske podružnice Sony Europe B.V., ki je prisotna v več ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več