Računalništvo, telefonija
22.08.2020 10:34
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aruba Instant On | novosti letošnjega poletja

Aruba Instant On | novosti letošnjega poletja
Aruba Instant On | novosti letošnjega poletja

Pri vodilnem ponudniku omrežnih rešitev Aruba, podjetja v lasti družbe Hewlett Packard Enterprise, so v poletnem času predstavili večje število novosti. Med drugim so izrazito razširili družino produktov za majhna in srednje velika podjetja in celotno rešitev nadgradili z novimi funkcionalnosti. Z Aruba Instant On rešitvijo je mogoče vzpostaviti enotno, hitro in varno omrežje po ugodni ceni, ki ga je preprosto nastaviti, upravljati in vzdrževati. Brez posebnega tehničnega znanja in skritih stroškov. Rešitev omogoča vzpostavitev enotnega omrežja poslovnega razreda po ugodni ceni, ki ga je možno sestaviti z notranjimi in zunanjimi dostopnimi točkami ter novo serijo stikal Aruba Instant On 1930. Vzpostavitev celotnega omrežja poteka v treh preprostih korakih in nekaj minutah preko centralnega upravljavskega orodja v oblaku, dostopnem preko mobilne aplikacije ali spletnega portala, brez nakupa posebnih licenc ali naročnine. Več o sami rešitvi lahko preberete v članku “Aruba Instant On Wi-Fi“.

Poleg nove serije stikal Aruba Instant On 1930 in Wi-Fi 6 brezžične dostopne točke Aruba Instant On AP22, je Aruba vsem obstoječim uporabnikom nadgradila programsko opremo na različico 2.0, ki prinaša mnogo izboljšav in novosti. Med pomembnejšimi izpostavljamo preprosto uporabo, samodejno odkrivanje in konfiguracijo storitev AirPlay™, AirDrop™, AirPrint™, Google Cast (Chromecast), Apple® Sharing, Apple® RemoteMgmt, DLNA Media in DLNA Print v omrežju. Nova različica prinaša tudi integracijo in omejeno brezplačno uporabo naprednih vstopnih Wi-Fi portalov za goste tehnoloških partnerjev Aislelabs, Purple, Skyfii in Wavespot.


NOVA SERIJA STIKAL ARUBA INSTANT ON 1930

Zanesljivo, varno in hitro Wi-Fi omrežje temelji na kakovostni žični infrastrukturi, s katero zagotavljamo hitrost omrežja, napajanje brezžičnih dostopnih točk in ostalih IoT naprav. Kljub napovedim, da bo delovno okolje prihodnosti popolnoma brezžično, marsikdo še dandanes povezuje uporabniške naprave v omrežje preko žične Ethernet povezave. Da bi poenostavili vzpostavitev in upravljanje omrežja, so pri Arubi v ponudbo rešitev za majhna in srednje velika podjetja dodali novo družino omrežnih stikal.

Družina Aruba Instant On 1930 združuje sedem kakovostnih Smart-Managed Layer 2+ gigabitnih modelov stikal. Na voljo so v beli barvi, z osmimi, 24 ali 48 vrati in možnostjo izbire med različicami s PoE+ (Class 4 PoE) ali brez. V ponudbi so štiri PoE+ stikala, s katerimi je mogoče brez izzivov napajati brezžične dostopne točke, nadzorne kamere, IP telefone in druge IoT naprave. Stikali z osmimi vrati (s PoE+ ali brez) in stikala s 24 in 48 vrati (brez PoE+) za hlajenje ne uporabljajo ventilatorjev, zato so zaradi tihega delovanja idealni za montažo v pisarniških prostorih ali v bližini uporabnikov. Stikali z osmimi vrati omogočata nadaljnje povezovanje v omrežje preko dveh 1G SFP povezav, medtem ko imajo stikala s 24 ali 48 vrati štiri 10G SFP/SFP+, s katerimi je možno povečati zmogljivost omrežja in odpraviti morebitna ozka grla. Prilagodljive nastavitve stikal vključujejo osnovne Layer 2 funkcionalnosti, kot so VLAN in Link Aggregation, kot tudi naprednejše funkcije, denimo Layer 3 IPv4 Static Routing, ACL, Spanning Tree Protocol in IPv6 Host. Tako kot Wi-Fi, je tudi stikala serije Aruba Instant On 1930 možno nastaviti v treh enostavnih korakih, s preprostim centralnim upravljanjem in nadzorom iz oblaka, preko Aruba Instant On mobilne aplikacije ali spletnega portala. Stikala imajo na voljo tudi preklop na način upravljanja preko lokalnega WebGUI vmesnika. Nova stikala so varna investicija v omrežje, saj imajo poleg ugodne cene tudi omejeno doživljenjsko garancijo, kar pomeni da so v garanciji še pet let po umiku produktov iz prodaje.

NADGRADITE OMREŽJE Z WI-FI 6

V začetku avgusta so pri Arubi predstavili tudi prvo Wi-Fi CERTIFIED 6™ (Wi-Fi 6) brezžično dostopno točko za omrežja majhnih in srednje velikih podjetij. Aruba Instant On AP22 2×2 802.11ax MU-MIMO podjetjem omogoča, da v svojem okolju uporabijo Wi-Fi tehnologijo zadnje generacije po dostopni ceni. Wi-Fi 6 omrežja so idealna za okolja z visoko gostoto mobilnih in IoT naprav. OFDMA tehnologija (Orthogonal Frequency-Division Multiple) omogoča Wi-Fi 6 brezžični dostopni točki, da se sporazumeva z več Wi-Fi 6 odjemalci hkrati. Posledično se povečata zmogljivost in učinkovitost Wi-Fi omrežja in zmanjšajo zakasnitve. Wi-Fi CERTIFIED 6™ naprave izpolnjujejo najvišje standarde varnosti in interoperabilnosti ter omogočajo nižjo porabo baterije mobilnih odjemalcev in IoT naprav. Še bolj pomembno je, da bodo uporabniki s hitrostjo in razpoložljivostjo Wi-Fi omrežja izjemno zadovoljni.

POSKRBITE ZA NEMOTENO POSLOVANJE

Z Aruba Instant On celotno omrežje in omrežno infrastrukturo vašega podjetja ali domače pisarne preprosto nadzorujete in upravljate iz enega mesta, od kjerkoli in kadarkoli. V upravljavskem orodju je na voljo pregled nad celotno infrastrukturo stikal in brezžičnih dostopnih točk, kar vam omogoča hitro prepoznavanje in odpravo morebitnih težav. Vaše omrežje bo vedno posodobljeno z zadnjimi funkcionalnostmi, programsko opremo in varnostnimi popravki. Rešitev omogoča tudi upravljanje z več omrežji in lokacijami. Vse to je na voljo brez skritih stroškov nakupa dodatne strojne opreme, licenc za upravljavsko programsko opremo ali naročnine. Vse funkcionalnosti Aruba Instant On omrežja so na voljo že ob nakupu Aruba Instant On Wi-Fi dostopne točke ali stikala.

Aruba Instant On stikala in dostopne točke so na voljo pri Hewlett Packard Enterprise in Aruba distributerjih in partnerjih v Sloveniji, ki vam bodo zagotovili strokovno svetovanje pri izbiri, načrtovanju in vpeljavi prave omrežne rešitve.

Klemen Mihelčič

Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium



Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več