25.04.2017      15:01

Aspiria za nadaljnjo rast v Mariboru odprla podružnico za razvoj informacijske tehnologije

Podjetje Aspiria, informacijske tehnologije, podružnica uspešnega nemškega podjetja Aspiria GmbH, je uradno odprlo svoje prostore v središču Maribora. Podjetje je bilo ustanovljeno s ciljem nadaljnje rasti skupine in že zaposluje štiri strokovnjake informacijske tehnologije, ki razvijajo visokotehnološke projekte za zahtevne kupce po vsem svetu. Aspiria je s svojim osrednjim izdelkom Tim vodilna na tržiščih srednje Evrope, s slovenskim podjetjem pa vstopajo tudi na trge jugovzhodne Evrope.

Skupina Aspiria, ki se ponaša z več kot 20-letnimi izkušnjami, trenutno zaposluje 16 strokovnjakov informacijske tehnologije in je v zadnjih petih letih beležila več kot 15-odstotno rast na letni ravni. V lanskem letu so v skupini ustvarili le nekaj manj kot dva milijona evrov prihodkov. Njihov ključni izdelek je programska rešitev Tim, platforma tretjih strank, ki so jo razvili za okolje Cisco Unified Collaboration in omogoča dodatne funkcije ter avtomatizira procese v sistemih za spletno telefonijo. Z več kot pol milijona prodanimi licencami je Tim na trgu vodilna platforma tretjih strank v Evropi. Podjetje že od ustanovitve uspešno vodi Peter Postružnik, ki je tudi direktor slovenske podružnice, podjetnik z bogatimi poslovnimi izkušnjami in koreninami v Mariboru.

Ob odprtju prostorov v Mariboru je direktor skupine Aspiria
Peter Postružnik poudaril: »Veseli me, da smo s pomočjo mariborske občine in Štajerske gospodarske zbornice odprli novo podjetje skupine Aspiria prav v Mariboru, rojstnem kraju mojih staršev. Maribor kot drugo največje mesto v Sloveniji vidimo kot potencial zaradi strokovnjakov, ki prihajajo s Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, zaradi poznavanja nemškega jezika, pa tudi nemški Freising, kjer je sedež Aspirie, je od Maribora oddaljen manj kot pet ur vožnje. Naše poslanstvo je razvoj programske opreme, ki poenostavljajo naša življenja. Aspiria bo v Mariboru zaposlovala visoko usposobljene in dinamične strokovnjake in jim omogočala delo z najsodobnejšo tehnologijo na zahtevnih projektih razvoja programske opreme in informacijske podpore za globalne kupce.«

Župan Mestne občine Maribor dr.
Andrej Fištravec je izjavil: »V lanskem letu je naš program Invest in Maribor kontaktiral Peter Postružnik, z namenom pridobivanja informacij o možnosti realizacije tuje investicije v Mariboru. Današnja otvoritev ponovno potrjuje, da sistemski pristop k podpori tako tujih kot tudi domačih investitorjev deluje. Moji sodelavci so takrat potencialnemu investitorju nudili vso potrebno podporo, od spoznavanja poslovnega sistema, delovanja zavoda za zaposlovanje, iskanje lokalnih sodelavcev, tudi vzpostavljanja stikov s predstavniki Univerze v Mariboru, Fakultete za elektrotehniko računalništvo in informatiko ter nenazadnje pomoči pri iskanju ustreznih poslovnih prostorov. Vsa podpora, ki je bila nudena v podobni meri tudi s strani Štajersko gospodarske zbornice se je udejanjila z današnjo uradno otvoritvijo poslovalnice. Podjetju Aspiria želim uspešno delo, strmo rast in veliko ustvarjenih delovnih mest v naši regiji.«

Ob dogodku je pomočnik direktorice Štajerske gospodarske zbornice
Jernej Salecl povedal: »Da si Štajerska in cela Slovenija želita privabiti kapital iz tujine in odpiranje novih delovnih mest, vemo vsi, saj so neposredne tuje investicije nujno potrebne v vsakem ekonomskem sistemu. Da so mnogi Slovenci, ki živijo in delajo v tujini, potencial, ki lahko odigra pomembno vlogo pri razvojnem preboju Slovenije, smo tudi že velikokrat slišali. In da imamo poleg pridnih rok in pogojev za delo tudi dobre strokovnjake, tudi vemo. Pa vendar se ne dogaja zelo pogosto, da se Slovenci, ki so uspešni v tujini, odločijo in vzpostavijo podjetje v Sloveniji. No, tudi takšni primeri so in Aspiria je dober primer – ustanovitev podružničnega podjetja v Mariboru je zgled, ki ga moramo in želimo izpostaviti. Še posebej zato, ker bo podjetje dalo možnost zaposlitve računalniškim strokovnjakom in torej perspektivo tisti skupini, ki sedaj velikokrat išče svojo priložnost v tujini. S tem seveda tudi ni nič narobe, pa vendar je pomembno, da znanje ostaja tudi v domačem okolju in se preko različnih možnosti vključuje v globalna podjetja. Gospod Peter Postružnik, ustanovitelj Aspirie, bo dal to možnost in tudi na ta način našel pot v Maribor, rojstno mesto njegovih staršev.«

Ali zaupate samovozečim avtomobilom?

Tu je Nokia 8 v vsej svoji lepoti! 1
Justin.Forfunky  |  Imate napad nefunkcionalnosti.↓ https://...
Lastniki telefonov iPhone množično kupujejo 1... 1
razerznak  |  a na shuffle si ne znajo nardit hahahaha...