Računalništvo, telefonija
29.03.2017 10:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus ZenFone 3 Max – Ko je čas delovanja baterije najpomembnejši

Asus ZenFone 3 Max – Ko je čas delovanja baterije najpomembnejši
Asus ZenFone 3 Max – Ko je čas delovanja baterije najpomembnejši

V srednjem cenovnem razredu mobilnih telefonov je vedno večja gneča, in da bi posamezni primerki v njej lahko izstopali, morajo imeti lastnosti, ki jih ločijo od preostale množice. V primeru mobilnega telefona Asus Zenfone 3 Max je to 4130mAh baterija, ki naj bi ponujala dolgo neprekinjeno delovanje. Če temu prištejemo še 32 GB pomnilnika in kovinsko ohišje je videti, da Max štrli iz povprečja.


Prvi vtis

Asus ZenFone 3 Max je primerek elegantnega oblikovanja, debeline zgolj 8,6 mm in teže 148 gramov – to je pohvalno, glede na baterijo velike kapacitete, ki je v ohišju, odpornem na prstne odtise. Vsi robovi so prijetno zaobljeni, vendar bodite pri rokovanju previdni, saj je površina ohišja relativno gladka in vam lahko Max zdrsne iz rok. Na zadnji strani najdemo čitalnik prstnih odtisov (deluje hitro in zanesljivo) in kamero s 13 milijoni točk, ki ji družbo dela bliskavica LED (sprednja kamera ima ločljivost 8 milijonov točk). Omeniti moramo programsko opremo kamere, ki ponuja pester nabor načinov fotografiranja. Na desni strani ohišja so trije gumbi (2 za glasnost in eden za vklop), ki so odzivni in uspešno opravljajo svoje poslanstvo. Mobilni telefon je še vedno opremljen s 3,5 mm vtičem za slušalke. Asus ZenFone 3 Max ima 5,2 palčni zaslon ločljivosti HD (1280 krat 720 točk), z gostoto 282 točk na palec (282 ppi). Vidnost zaslona je solidna, saj med uporabo v notranjosti in na prostem nismo naleteli na večje pomanjkljivosti, in tudi kotna vidljivost je povsem zadovoljiva. Tudi zvočnik postreže z uravnoteženim zvokom, ki ga lahko pričakujemo od mobilnega telefona srednjega cenovnega razreda.

Adut, ki ga loči od drugih

Glavni adut mobilnega telefona je baterija velike kapacitete, vsaj 30 odstotkov zmogljivejša pri kot večini konkurence v srednjem cenovnem razredu. Na preizkusu je mobilni telefon z enim polnjenjem brez težav vzdržal dva dni uporabe, ki je vključevala tako telefoniranje, brskanje po spletu ter gledanje videa. Velika baterija ima še eno prednost – Asus ZenFone 3 Max lahko uporabimo kot energijsko banko in z njeno pomočjo polnimo druge naprave. Mobilni telefon ima nameščeno tudi prilagojeno programsko opremo za varčevanje z energijo, ki bo omejila njeno nepotrebno razmetavanje in podaljšala Maxovo delovanje na najdaljši možni čas.

Programska oprema

Asus ZenFone3 Max je tovarniško opremljen z Androidom 6.0 in vmesnikom ZenUI. Med pisanjem teh vrstic je ZenFone 3 Max že dobil nadgradnjo na »najslajši« android doslej – Android 7.0 Nougat. Vmesnik ZenUI omogoča dobre prilagoditve mobilnega telefona, vendar skupaj z njim prihaja še kup raznovrstnih aplikacij, ki jih k sreči lahko odstranimo, če jih ne želimo uporabljati. Mobilni telefon je opremljen s 64-bitnim procesorjem MediaTek, ki ga sestavljajo 4 jedra Cortex-A53 s frekvenco 1.25 GHz. Jasno je, da ne gre za procesor iz družine hitrostnih rekorderjev, ampak svoje delo zadovoljivo opravlja, saj med preizkusom nismo doživljali večjih upočasnitev in je mobilni telefon deloval kar tekoče. Testni Asus ZenFone 3 Max je bil opremljen z 2 GB RAM in 32 GB notranjega pomnilnika.

Par besed ob koncu …

Kot smo omenili že na začetku, je ravno baterija tista, ki nudi največ prednosti pred drugimi mobilnimi telefoni; pomaga pa ji še programska oprema z različnimi načini za varčevanje z energijo. Omenimo še soliden zaslon in vmesnik ZenUI, ki nudi dobre možnosti za uspešno prilagoditev mobilnega telefona našim zahtevam in željam. Edini pomislek je vgrajen procesor, ki je v primerjavi s tistimi, vgrajenimi v konkurenčne telefone, malce podhranjen. A k sreči poskrbi za sorazmerno tekoče delovanje telefona med telefoniranjem, brskanjem po spletu in predvajanjem videa.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več
Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več