Računalništvo, telefonija
10.11.2016 14:50
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bi imeli doma ukročenega geparda?

Bi imeli doma ukročenega geparda?
Bi imeli doma ukročenega geparda?

Gepard je čudovita žival, ki slovi po svoji hitrosti in eleganci. Zato ni čudno, da si ga je kitajsko tehnološko podjetje Cubot vzelo za zgled in inspiracijo, pri razvoju telefona Cubot Cheetah 2. Tako kot afriški plenilec, se namreč tudi omenjeni telefon lahko pohvali s svojim videzom in izjemno hitrostjo delovanja.

Njegovo zunanjo podobo odlikuje sodoben dizajn ohišja, ki se zgleduje po nekaterih najboljših in najprestižnejših pametnih telefonih, ki jih danes najdemo na trgu. Prednjo ploskev prekriva velik 5,5-palčni (13,97-centimetrski) ukrivljen zaslon z visoko ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik, ki skrbi za prikaz lepe in ostre slike multimedijskih vsebin, kot so filmi, slike in igre, na hrbtišču naprave pa najdemo fotoaparat z ločljivostjo 13 megapikslov.

Fotografije, ki jih slednji zajame so kristalno čiste, kar mu omogoča Samsungov dodelan senzor 3L8. Podobno velja tudi za prednjo kamero, ki se ponaša s presenetljivo visoko ločljivostjo 8 megapikslov, le da tukaj za kakovost fotografij skrbi Sonyjevo tipalo IMX219. Glavni fotoaparat si posebno pohvalo zasluži tudi v večernih urah, saj je sposoben narediti zelo dobro fotografijo tudi ko sonce že zaide.

Ko se spustimo še globlje v tehnikalije, pa šele zares vidimo, s čim si je telefon prislužil laskavi naziv divje mačke. V osrčju telefon poganja 64-bitni osemjedrni procesor MTK6753 s hitrostjo 1,3 gigaherca, poleg so pa še kar 3 gigabajti delovnega pomnilnika. Spodobna je tudi baterija s kapaciteto 3000 miliamper ur, bolj pomembna kot njena zmogljivost pa je posebna tehnologija, ki zna učinkovito nadzirati porabo energije in tako podaljšati obratovalni cikel baterije.

Najboljša stvar pri telefonu Cubot Cheetah 2? Da vse te izvrstne tehnične lastnosti v razprodaji spletnega trgovca Everbuying lahko dobite že za neverjetnih 125 evrov. Pohitite, preden vam gepard pobegne.

Tehnične specifikacije

  • Zaslon: 5,5-palčni z ločljivostjo 1920 x 1080 slikovnih pik
  • Procesor: 8-jedrni MTK6753 s hitrostjo 1,3 GHz
  • RAM: 3 GB
  • Kamera: Zadaj 13 MP, spredaj 8 MP
  • Operacijski sistem: Android 6.0
  • Ostalo: Čitalec prstnih odtisov, podpora za 2 SIM kartici, Bluetooth 4.0

Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIDERA d.o.o.

Ulica Gradnikove brigade 11, 1000 Ljubljana, Tel: 031 777 790
O PODJETJU Sidera, ki v latinskem jeziku pomeni zvezda in je nastala v želji, da bi njena ustanoviteljica Urška Ambrož svoje dolgoletno delo v medijih združila s kreativno žilico, ... Več

4WEB d.o.o.

Brodišče 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 512 80 55
O agenciji 4WEB Digitalna agencija 4WEB obstaja že 20 let in v tem času so ustvarili že mnogo uspešnih spletnih strani, spletnih trgovin in različnih aplikacij. Odlikujeta ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

ADVANTECH SOLUTIONS d.o.o.

Bravničarjeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 030 703 704
S čim se ukvarja Advantech Solutions? Na kratko: Podjetje Advantech Solutions ovrednoti temeljno sestavo vašega podjetja, da bo vaša pot do uspeha optimalna. Strokovnjaki oblikujejo ... Več