22.11.2018 08:16

Bison, družabni portal za podjetja

.. BISoN predstavlja novo generacijo intranet poslovnih portalov, ki se prvenstveno uporabljajo za interno komuniciranje v podjetju. Rešitev je primerna za srednja in velika podjetja, ki želijo poenostaviti ter okrepiti dejavnost internega komuniciranja in obveščanja ..
Bison, družabni portal za podjetja

Osnovni izziv sodobnega internega komuniciranja

Ena ključnih težav v večjih podjetjih je pravilno in pravočasno informiranje zaposlenih. Večina obstoječih intranet portalov je v osnovi zastarelih, saj omogočajo zgolj enostransko distribucijo statičnih informacij. Interna glasila ne nudijo dovolj ažurnih informacij o dogajanju v podjetju in niti ne možnosti reagiranja na vsebine. Objave na oglasnih deskah pa niso dovolj vidne. Zato večina podjetij danes niti ne ve, ali določene informacije sploh dosežejo zaposlene. Še težje je informacije pravilno prenašati v večjezičnih organizacijah, ki so razpršene na več lokacijah.

Kako deluje BISoN?

Osnovni komunikacijski del aplikacije je modeliran po vzoru družabnih omrežij: uredniki internega portala imajo možnost objavljati vsebine, galerije ter videoposnetke, zaposleni pa lahko objavljene vsebine komentirajo ter všečkajo. Objave je mogoče enostavno prevajati v več jezikov ter objavljati v različne skupnosti, tako da se vsakemu zaposlenemu vedno prikaže ustrezna vsebina glede na njegove nastavitve, objave pa je mogoče tudi časovno planirati.

Preko AD (Active Directory) integracije in SSO (Single Sign On) sistema ima vsak zaposleni takoj na voljo sebi prilagojeni profil. Zaposleni so enostavno vključeni v dogajanje znotraj podjetja, vsak zaposleni pa lahko izraža svoje mnenje o posameznem dogodku ali vsebini. Na takšen način s sistemom gradijo pripadnost in povezujejo zaposlene s podjetjem. Platforma spodbuja demokratizacijo, funkcije družabnih omrežij pa omogočajo igrifikacijo delovnega mesta.

Komu je BISoN namenjen?

BISoN je še posebej primeren za podjetja, ki so fizično razdrobljena v več poslovnih enot ali celo držav. Omogoča večjezično komuniciranje in segmentiranje komunikacije glede na poslovalnice ali državo, predvsem pa olajša pretok informacij v podjetjih z več kot 50 zaposlenimi.

Kaj omgoča BISoN?

BISoN primarno rešuje problematiko internega komuniciranja znotraj podjetja. Vendar to ni vse. Na voljo so še funkcionalnosti, ki lajšajo vsakodnevno interno poslovanje in so sestavni del klasičnih intranet portalov. Rezervacijski moduli omogočajo pregledno rezervacijo in upravljanje sejnih sob, voznega parka, interne knjižnice, počitniških kapacitet, letalskih vozovnic, dogodkov in drugo. Intranet portal vsebuje tudi rešitve, ki lajšajo vsakodnevno organizacijo dela kot npr. prikaz lokalnega vremena, pregleden imenik zaposlenih povezan z AD, skupni koledarski vmesnik, galerije dogodkov, distribucija dokumentov zaposlenim in še veliko več.

Sistem je podprt s sodobnimi tehnološkimi rešitvami kot npr. Active Directory dostop, integracija s Sharepointom, semantičnim iskalnikom po vseh vsebinah, možnostjo prikazovanja vsebin na TV prikazovalnikih, razvili pa so tudi posebno mobilno Android aplikacijo za dostop zaposlenim preko tablice ali mobilnega telefona.

Izboljšate interno komunikacijo z vašimi zaposlenimi!

BISoN se lahko namesti na vaši infrastrukturi, lahko pa se odločite tudi za model v privatnem oblaku. Za več informacij jih kontaktirajte na 082 001 771 (Tomaž Jug) ali pišite na info@editor.si. Več najdete tudi na spletni strani www.editor.si. (P.R.)

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

J-LAB d.o.o.