Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

08.03.2020      12:36
Bitcoin SV

Bitcoin SV je blockchain tehologija, ki že prinaša nove poslovne priložnosti

Jimmy Nguyen, predsednik Bitcoin AssociationJimmy Nguyen, predsednik Bitcoin Association

Prva konferenca Bitcoin SV v Sloveniji prejela veliko zanimanja poslovne in tehnične javnosti.

Več kot 250 predstavnikov poslovne in tehnične stroke iz slovenskih in evropskih podjetij se je udeležilo prve konference Bitcoin SV: Tehnologija blockchain za poslovne priložnosti v Ljubljani. Dogodek, ki je predstavil nove poslovne priložnosti, ki jih omogoča blockchain tehnologija Bitcoin SV, so organizirali združenje Bitcoin Association, vodilno podjetje na področju tehnologije blockchain nChain in slovensko razvojno podjetje CREA.

Slovensko podjetje CREA je na konferenci prikazalo zmožnosti platforme Bitcoin SV predstavnikom podjetij iz Slovenije in osrednje Evrope. Njihov razvojni tim je namreč ključni partner podjetja nChain za razvoj programske opreme in tehnične infrastrukture za Bitcoin SV Node.

Roman Puhek, direktor podjetja CREA, je dejal: »Zanimanje za informacijsko in blockchain tehnologijo v Sloveniji je veliko, kar je bilo moč videti tudi pri udeležbi in navdušenju nad konferenco. Zelo smo veseli, da smo imeli priložnost gostiti ustanovitelja Bitcoina Craiga Wrighta in druge vodilne strokovnjake, ki so poslovno skupnost izobrazili o tem, zakaj je BSV blockchain primeren za podjetja. Na BSV konferencah pogovor ni osredotočen na ceno kovancev in špekulacije, ampak na poslovne priložnosti, uporabnost in zmožnost protokola Bitcoin SV. Smo v zelo vznemirljivem obdobju razvoja platforme Bitcoin SV in veselimo se nadaljnega sodelovanja z združenjem Bitcoin Association pri uresničevanju Satoshjeve vizije Bitcoina.«

Jimmy Nguyen, predsednik Bitcoin Association, je odlično sprejetost konference pospremil z besedami: »Zahvaljujemo se našemu partnerju podjetju CREA za organizacijo prve in zelo uspešne Bitcoin SV konference v Sloveniji. Opažamo že več podjetij in razvijalcev, ki razumejo, da je bitcoin poleg digitalne valute tudi plaforma za poslovne aplikacije. S sodelovanjem podjetja CREA bo Slovenija postala pomembno središče za razvoj alikacij na osnovi tehnologije Bitcoin SV.«

Bitcoin SV pridobiva pozornost svetovne javnosti s hitro rastjo in tehničnimi zmogljivostmi blockchain tehnologije Bitcoin SV. Nekaj primerov, ki so bili predstavljeni na konferenci:

• Podjetje nChain je lastnik več kot 1000 patentov na blockchain področju. Izumitelj bitcoina dr. Craig Wright in vodilni znanstvenik pri podjetju nChain je izpostavil pomankljivosti interneta, kot ga poznamo danes in na kakšen način bo njegova vizija “Metanet-a” – boljša različica svetovnega spleta - opolnomočila uporabnike pri upravljanju in pridobivanju denarne vrednosti na podlagi njihovih podatkov, identitete in aktivnosti na spletu;
  • Podjetje Tokenized omogoča regulaciji prijazen protokol za Bitcoin SV. Direktor podjetja Tokenized za Evropo Andrew Baxter je predstavil, kako lahko podjetja na varen način izdajajo finančna sredstva in druge žetone;
  • nChain CTO Steve Shadders in glavni razvojnik pri projektu Bitcoin SV Node Daniel Connolly sta izpostavila tehnične prednosti platforme Bitcoin SV in na kakšen način bo ta podprla potrebe podjetij v masovnem obsegu;
  • Ameriško podjetje BitBoss za igralništvo, ki ga je zastopal direktor Matt Dickson, uporablja blockchain Bitcoin SV za ponovno predstavitev uporabniške izkušnje v resničnih igralnicah, hkrati pa prinaša poštene igre v digitalni svet;
  • HandCash – špansko podjetje, ki stoji za eno izmed najbolj popularnih Bitcoin SV denarnic z odlično uporabniško izkušnjo. HandCash CTO Rafa Jimenez Seibane je predstavil HandCash Connect, komplet za razvoj programske opreme (SDK), ki podjetjem olajša ustvarjanje Bitcoin aplikacij.

Govorci pa so na konferenci predstavili tudi poslovne aplikacije, ki delujejo na platformi Bitcoin SV:

• Nov prelomen projekt organizacije EHR Data, podružnice združenja National Health Coalition v ZDA in podjetja nChain, temelji na uporabi tehnologije za boj proti rastoči krizi z opiati v ZDA. EHR in nChain bosta sodelovala pri potrjevanju koncepta s ciljem testiranja izvedljivosti uporabe tehnologije blockchain Bitcoin SV za vzdrževanje globalnega elektronskega zdravstvenega kartona (G-HER) za paciente. To bo zdravstvenim delavcem omogočilo takojšen dostop do enega samega vira informacij o pacientu, s čimer bo zdravnik v realnem času prejel potrebne informacije za odločanje in sledenje o izdajajnju receptov za opiate. EHR je izbral Bitcoin SV, ker ponuja ogromno skalabilnost, ki je potrebna za upravljanje več milijonov dnevnih transakcij zdravstvenega zavarovanja;
  • Norveško podjetje UNISOT (Universal Source of Truth) in njegova istoimenska blockchain platforma za upravljanje globalne dobavne verige. Podjetje je pred kratkim predstavilo verigo Seafood, s katero omogoča sledenje proizvodnji morskih sadežev v realnem času, na podlagi tehnologije blockchain Bitcoin SV;
  • Druga največja trgovina mobilnih aplikacij v Južni Koreji ONEStore je razvila platformo Buskon, ki ponuja glasbeno vsebino. Platforma deluje na Bitcoin SV-ju in mogoča glasbenikom, da lažje zaslužijo in distribuirajo prihodek, ki ga prejmejo od oboževalcev.

Sponzorirano

Ali ob trenutni nevarnosti koronavirusa delate od doma?

Delo na domu, nadzor in kaj pravi zakon?

Pametni mobilni telefon in osebni računalnik ... 3
Gregor  |  Na prvi vtis spominja na staro komunikat...
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
Justin.Forfunky  |  Kaj dosti znanja nimam. Enostavno se mi ...
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
user543  |  Vidim da si tudi ti mož kulture.
Neverjetno. Microsoft Edge prehitel Firefox! 3
Justin.Forfunky  |  Nameščenih imam 7 brskalnikov, Guglovega...
Novosti na področju polnilnih postaj za elekt... 1
Hrast105  |  Zaenkrat so po mojem nenju lastniki e-av...