Računalništvo, telefonija
09.01.2013 12:35

Deli z drugimi:

Share

Bitdefender je anitivirusni izdelek leta 2012

Bitdefender je antivirusni izdelek leta 2012!
Bitdefender je antivirusni izdelek leta 2012!

Nemški strokovnjaki iz AV-Comparatives vsako leto ob koncu leta pripravijo poročilo o različnih antivirusnih produktih, ki jih testirajo v preteklem letu. Nagrado so letos podelili antivirusnim rešitvam Bitdefender, saj je zmagala v skupnem seštevku in se najbolje odrezala v večini testov.

Med enega od najbolj zahtevnih testov, ki jih ekipa AV-Comparatives izvaja, se šteje tudi test v pogojih resničnega sveta ali »Real World« testiranje. Tudi pri tem testu je Bitdefender konkurenco pustil v senci, saj se je izkazal pri zagotavljanju odlične zaščite, brez nepotrebnih in zmotnih obvestil in brez, da bi pri svojem delu uporabnika nadlegoval s preveč odločanja. Na omenjenem testu je Bitdefender tako dosegel 99,7 odstotnih točk, sledila sta še G Data in Kaspersky.

V skupnem seštevku je Bitdefender zmagal tudi zaradi zmage v kategoriji Anti-Phishing. Kot je znano, so »phishing« spletne strani namenjene kraji denarja žrtvam, brez, da bi ob tem pustile spremembe na računalniku. Dobra antivirusna rešitev se mora dobro odrezati tudi pri tako zahtevni nalogi, kot je opozarjanje uporabnika na sumljive spletne strani, kadar je to potrebno.

Zlato medaljo si je Bitdefender prislužil tudi pri odstranjevanju zlonamerne programske opreme, ki je že okužila računalnik. Še bolj pomembna pa je zlata medalja pri identificiranju še neznane zlonamerne programske opreme. Pri tem testu mora antivirusna rešitev brez povezave na splet identificirati popolnoma novo, t.i. “0-day” zlonamerno programsko opremo. Hkrati je pomembno tudi, da jo zaznajo ob nizki stopnji lažnih alarmov.

Zaradi inovativnega, preglednega in močno avtomatiziranega uporabniškega vmesnika, pa si je Bitdefender prislužil tudi pohvale avtorjev omenjenega poročila. Po mnenju ekipe AV-Comparatives je Bitdefender: »V splošnem zelo dobro oblikovan izdelek, pomembne funkcije so enostavno dostopne. Občasno nas je zmedla le Bitdefenderjeva terminologija«, so še zapisali.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PARAMETICA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PARAMETICA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PARAMETICA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več