20.04.2018 17:07
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Bliža se mednarodna podjetniška konferenca BNI Adria

Foto: Unsplash

Svetovni podjetniški monitorji in uradi za makroekonomske analize že napovedujejo pozitivno gospodarsko rast (ta je po podatkih UMAR-ja v Sloveniji trenutno 5,1-odstotna), in prav takšna pričakovanja so tudi za prihodnje leto. Da je povezovanje v gospodarstvu ena izmed bolj pomembnih strateških odločitev podjetij, je že dalj časa znano, marsikateri podjetnik pa verjetno še ne ve, da v Sloveniji deluje največja podjetniška mreža na svetu – BNI, ki skrbi ravno za povezovanje podjetnikov z namenom konkretnega soustvarjanja posla.

BNI (anlg. Business Network International) je največja organizacija na svetu za poslovno in podjetniško povezovanje, ki v več kot 74 državah sveta združuje 8.300 BNI skupin, vanje pa je vključenih prek 230.000 podjetij.

BNI Slovenija deluje znotraj BNI Adrie, ki je trenutno prisotna še na Hrvaškem, v Srbiji in v Republiki Makedoniji. V Sloveniji deluje 14 BNI skupin, ki skupaj združujejo več kot 330 članov iz več kot 50 panog, v nastajanju pa so že 3 nove skupine, kar dokazuje, da je BNI mreža v Sloveniji dobro sprejeta in podjetniki želijo tovrstnega povezovanja.

Člani BNI skupin se srečujejo na tedenskih srečanjih, kjer se povezujejo, si delijo koristne informacije in si pomagajo do posla. So kot ekipa, ki ima en sam cilj – da vsi člani pridobivajo nove stranke za svoje posle. Enkrat letno pa BNI Adria, ki jo vodi nacionalni direktor BNI Adria mag. Jernej Pirc, združuje vse člane na edinstvenem dogodku – BNI Adria podjetniški konferenci, ki bo potekala dva dni v Portorožu, natančneje 29. in 30. maja 2018.

Tema letošnje konference je podjetniška rast, slogan pa »Grow your business change your life«

Prvi dan bo glavna tema komunikacija: udeleženci se bodo lahko posvetili komunikaciji pri vodenju, v prodaji, komunikaciji s sodelavci, partnerji in strankami. Medsebojna komunikacija je namreč ključ za uspešno sodelovanje na vseh nivojih in brez prave komunikacije ne moremo pričakovati podjetniških uspehov.

Drugi dan pa bodo vse aktivnosti usmerjene k akciji; organizatorji se se osredotočili na naše delovanje in konkretne ideje kaj lahko naredimo za svojo uspešnost. Kako s samozavestno držo »zasijemo« na mrežniških dogodkih ali v procesu prodaje in, kako še bolj povečamo svojo vidnost in vidnost našega podjetja. Udeleženci bodo torej pridobili konkretne nasvete in ideje za svoje delovanje.

Organizatorji pa pripravljajo tudi okroglo mizo v sodelovanju z Slovenian Business Club-om, ki jo bo vodil  izvršni direktor Goran Novković, pridružil pa se mu bo tudi Uroš Požgan, mladi podjetnik s svojo uspešno podjetniško zgodbo kako je iz svoje ljubezni do kokic v dobrega pol leta ustvaril podjetje, ki je sodelovalo v projektu Štartaj Slovenija.

Mednarodne izmenjave

Udeleženci BNI Adria podjetniške konference so tudi iz drugih držav članic BNI Adrie, ki konferenco izkoristijo predvsem za povezovanje izven meja njihovih držav, na dogodku pa bo predaval tudi Charlie Lawson, nacionalni direktor BNI Velike Britanije in Irske, ki bo udeležencem konference predstavil, kako postati uspešen mrežnik, kljub temu, da nam mreženje in povezovanje delata preglavice oz. si mislimo, da nismo rojeni za to.

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani www.bnikonferenca.com.

NJORKA d.o.o.

Tovarniška cesta 4c, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 901 21 22
Podjetja se srečujejo z vse več podatki, za njihovo učinkovito obravnavo pa potrebujejo številne programe in aplikacije, kar sčasoma vodi v administracijsko zmešnjavo in posledično ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,