Računalništvo, telefonija
27.03.2017 09:39
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezstični polnilec za prenosne telefone

Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda.
Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda.

Ideja o brezstičnem polnjenju vseh vrst elektronskih naprav je stara že odkar je bila elektrika prvotno uporabljena. Veste kako izgleda in kakšni izdelki so na voljo?

Pionir brezstične tehnologije je bil zagotovo Nikola Tesla, ki je v začetku preteklega stoletja napravil stolp v Wardenclyffu. Ta je lahko prenašal sporočila, slike, signale in celo polnil naprave na dolgih razdaljah. Žal pa zaradi močnih energetskih lobijev ta zamisel nikoli ni postala resničnost. Vendar pa je v zadnjih letih je ta koncept ponovno postal del razprave.


Tehnologija brezstičnega polnjenja je sicer še v fazi ponovnega obujanja, a se pospešeno pojavljajo inovativni in zanimivi izumi. Ena izmed novejših rešitev je namenjena prav vsem uporabnikom pametnih telefonov Samsung in iPhone – brezstični polnilec.


Kako deluje?

Polnjenje z brezstičnim polnilcem lahko izvedemo s priklopom na računalnik preko običajnega USB vhoda. Polnilna ploščica se aktivira takoj ob vklopu. Razlika od običajnega USB polnilca pa je v tem, da tu za polnjenje telefona ne potrebujemo posebnega polnilnega kabla, ampak le enostavno nadgradnjo telefona z dodatno nalepko. Nalepko namestimo na zadnjo stran telefona in jo vključimo, kjer bi vključili tudi običajen polnilec. Polnjenje pa se samodejno aktivira takoj, ko telefon odložimo na polnilec.


Brezstični polnilec – znanilec sprememb

Brezstični polnilec za pametne telefone je preprosta rešitev, obenem pa tudi znanilec prihajajoče dobe, kjer nenehno iščemo nove načine izrabe energije ter bolje skrbimo za okolje – razvoj tehnologije se namreč vse bolj usmerja v manjšanje porabe fizičnih materialov za izvedbo standardnih funkcij. V primeru brezstičnega polnilca tako ni potrebe po fizičnem priklopu telefona na polnilec, kar pomeni manj porabljenih materialov za polnjenje naprav (npr. baker, cink, plastika, …).


Polnilec je odlično darilo za vse ljubitelje tehnologije in inovativnih uporabnih rešitev. Več info na www.identiks.si


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640