Računalništvo, telefonija
24.03.2012 10:22

Deli z drugimi:

Share

Buffalo Technology na CeBIT-u 2012 lansiral 48 TB 12-ležiščno shranjevalno rešitev

Serija TeraStation vključuje dvojedrni procesor Intel Atom, USB 3,0, preklop, repliciranje ter funkcionalnost iSCSI in podporo IP kameri.
Buffalo_nas
Buffalo_nas

Buffalo Technology, svetovni voditelj na področju zasnove, razvoja in proizvodnje shranjevalnih in brezžičnih omrežnih rešitev, je na CeBIT-u v Nemčiji razkril svoji preoblikovani seriji TeraStation SOHO in SMB NAS.

Naprava za arhiviranje in shranjevanje prinaša več pomnilnika in posebnosti, pa tudi višjo zmogljivost od svojega predhodnika, vključno z dvemi do štirimi 10/100/1000 ethernet linki z zmožnostmi port trunkinga ter občutno novejšo in izboljšano strojno-programsko opremo s še bolj intuitivnim uporabniškim vmesnikom, ki priskrbi podporo za vedno večje shranjevalne potrebe majhnih do srednje velikih podjetij.

Vodilni izdelek, imenovan TeraStation 7 ima 12 pogonskih ležišč, do 48 TB (terabajtov) prostora za shranjevanje in je opremljen z Intel Xeon (štiri jedra) E1225 in 4GB RAM-a. TeraStation 5 ima dva do osem ležišč in deluje v navezi z dvojedrnim procesorjem Intel Atom D2700 s 64-bitno arhitekturo ter 2 GB RAM-a DDR3. Vsi modeli nudijo prilagodljivo nadgradljivost in izčrpno funkcionalnost RAID za maksimalno varnost podatkov pri najvišjih hitrostih prenosa podatkov. Lahko se ga uporabi kot novi TeraStation iSCSI, pa tudi kot NAS. Razpon TeraStation podpira repliciranje in preklop ter je z lahkoto prilagodljiv shranjevalni strategiji podjetja.

Za priklop dodatnega prostora za shranjevanje ali neprekinljivega napajanja imajo TeraStationi tudi do pet USB 2,0 in USB 3,0 vhodov spredaj in zadaj, pa tudi integrirani FTP strežnik ter aplikacije za dostop do spleta za Android, Windows Mobile 7 in iOS, zaradi česar imajo uslužbenci, ki pogosto potujejo s prenosniki, mini prenosniki in pametnimi telefoni stalen dostop do pomembnih podatkov in datotek.

Novi modeli bodo na voljo kot namizni ali 4-ležiščni in 12-ležiščni Rackmount v drugem četrtletju 2012, cene pa bodo oznanjene kasneje.

Zanesljiv sistem arhiviranja z zmožnostjo preklopa
Odvisno od števila ležišč ima TeraStation lahko do devet načinov RAID (0, 1, 5, 6, 10, 50, 51, 60, 61), kar uporabnikom omogoča, da izberejo bodisi povečano hitrost ali varnost. Funkcionalnost hitre zamenjave pomeni, da bo TeraStation tudi če eden od pogonov odpove, samodejno izklopil okvarjeni pogon, da se le-ta lahko varno odstrani in zamenja brez prekinitve dela, izgube podatkov ali za podjetje dragega časa nedelovanja. Funkcija arhiviranja omogoča vključitev dodatnega omrežnega shranjevanja preko LAN-a ali zunanjega USB pogona za varnostno kopiranje ali usklajevanje podatkov.

Med ostalimi varnostnimi lastnostmi so samodejno šifriranje diska in podpora za Active Directory, ki omogoča poenostavljeno upravljanje ter možnost ustvarjanja lokalnih uporabnikov in skupin ter zaščito pred nepooblaščenim dostopom.

Poleg tega najnovejša serija TeraStation vključuje preklop repliciranja za povišano razpoložljivost okvar sistema ali omrežja, tako da lahko v nujnem primeru drugi priklopljeni TeraStation prevzame vlogo prvega, za pridobitev MAC naslova. Vsakemu TeraStationu je priloženih 10 licenc NovaBACKUP Business Essentials za hitro in enostavno kreiranje rutine varnostnega kopiranja.

Inteligentno upravljanje porabe in načrtovanje
Serija Buffalo TeraStation ima upravljanje porabe, ki podjetjem prihrani do 66 odstotkov elektrike z uporabo integrirane štoparice. Funkcija omogoča opredelitev časov pripravljenosti in aktivnosti, nato pa z nastavitvijo naprave na “Auto” TeraStation, ko je prižgan, z uporabo že nameščenega programa NAS Navigator poišče omrežene računalnike ter avtomatično prižiga in ugaša.

Preprosta namestitev in vključitev
Popolnoma predelan uporabniški vmesnik poskrbi za hitro vključitev v obstoječe infrastrukture, s čimer olajša delo sistemskim administratorjem. Priročni LCD prikaz na ospredju TeraStationa pa služi tudi kot hiter pregled nad stanjem sistema.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PC H.AND d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PC H.AND d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

pchand-logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PC H.AND d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

KARTUŠE.NET

Titova cesta 44, 2000 Maribor, Tel: 040 125 585
Kartuše za Epson Kartuše za Canon Kartuše za HP Kartuše za Lexmark Kartuše za Brother Kartuše za Dell Kartuše za Samsung Tonerji za HP Tonerji za Samsung ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več