Računalništvo, telefonija
14.12.2019 13:29

Deli z drugimi:

Share

Čas je za nakupe!

Prihaja obdobje nakupov, ali poznate vaše EU potrošniške pravice?
Čas je za nakupe!
Čas je za nakupe!

Za nami je t.i. črni petek, pred nami pa veseli december. Smo torej v obdobju nakupov – vsakoletnem vrhuncu potrošništva, katerega vedno večji delež iz leta v leto je tudi nakupovanje v tujini. Veseli vrvež pa lahko kaj hitro razblinijo raznorazne težave z izdelki in storitvami, ki spremljajo nakupe in marsikateri potrošnik se takrat sooči z vprašanjem potrošniških pravic ter zavedanjem, da je lahko, ko gre za potrošniške spore, potrošnik o svojem »prav« prepričan le, če dobro pozna pravice potrošnikov v EU – #YourEUright.

Ravno zaradi tega razloga je Evropska komisija sprožila kampanjo »Imaš prav«, katere namen je EU potrošnike seznaniti z njihovimi potrošniškimi pravicami in jih informirati, kakonaj ukrepajo, ko so te pravice kršene, ter jih spodbuditi v aktivne potrošnike oziroma državljane, ki znajo svoje pravice uveljaviti.EU potrošnik ima namreč po vsej EU za zagotavljanje varnosti na spletu in zunaj spleta več pravic, kot se zaveda.

Recimo, potrošnik se morda zaveda, da mora prodajalec izdelek popraviti, zamenjati, znižati prodajno ceno ali vrniti denar, če ima izdelek napako ali ne deluje na način, ustrezen oglaševanju v prvih dveh letih. Manj potrošnikov pa ve, da se v primeru, če se izdelek pokvari v prvih šestih mesecih domneva, da je bil okvarjen že ob prejemu, razen če trgovec dokaže drugače. Zato ima potrošnik pravico do brezplačnega popravila ali zamenjave, če pa se izkaže, da bi bilo popravilo prezahtevno ali predrago, pa lahko prodajalec ponudi znižanje cene ali vračilo kupnine. Če pa se izdelek pokvari po šestih mesecih, je potrošnik še vedno upravičen do brezplačnega popravila ali zamenjave ali vsaj do znižanja cene ali vračila kupnine. Vendar mora v tem primeru dokazati, da je bil izdelek okvarjen že ob prejemu.

Več informacij o teh pravicah in o tem, kako jih lahko uporabite ter kakšne korake morate upoštevati pri reševanju sporov je na voljo na zelo informativni spletni strani kampanje. Garancija oziroma pravica do menjave ali popravila izdelka je namreč le ena izmed mnogih pravic EU potrošnika – pravic, ki so tukaj zato, da bomo v tem prihajajočem obdobju kljub brezglavim nakupom še vedno srečna, varna in zadovoljna stranka.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p
Za več informacij so vam na voljo pri Agencija odmev damijan nacevski s.p
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Agencija odmev damijan nacevski s.p? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 589 81 26
Mastercard Europe SA, Podružnica v Sloveniji, je globalno tehnološko podjetje za plačilne rešitve. Družba je del mreže Mastercard, ki obsega več kot 210 držav in ozemelj po ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več