Računalništvo, telefonija
16.01.2017 12:38
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Če E-cikliramo vsi, se boljše živi

Delavnica na Gimnaziji Brežice
Delavnica na Gimnaziji Brežice

»Če E-cikliramo vsi, se boljše živi«, to je eden izmed sloganov, ki so se jih brežiški gimnazijci v petek, 13. januarja 2017, domislili na letošnji otvoritveni delavnici iz sklopa delavnic »E-odpadki in naše okolje«. Delavnica je namenjena mladim in jo izvaja družba ZEOS, d.o.o. v sodelovanju z Zavodom Mladinska mreža MaMa v okviru lokalnih lansiranj uličnih zbiralnikov za zbiranje e-odpadkov in odpadnih baterij pod projektom LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj. Dijaki na delavnici razpredajo o pomenu pravilnega ravnanja z e-odpadki in odpadnimi baterijami in iščejo načine, kako zmanjšati vpliv tovrstnih odpadkov na okolico.

Z mladimi so na tokratnem dogodku iskali odgovore ter rešitve na področju E-cikliranja: Urša Dolinšek (ZEOS, d.o.o.), Urban Krevl in Kaja Čop (Zavod Mladinska Mreža MaMa), Nataša Kalin (Mladinski center Brežice) ter Barbara Fumić (Komunala Brežice d.o.o.). Dijaki so spoznali lokacije uličnih zbiralnikov v svojih občinah in nekaj ostalih načinov pravilnega rokovanja z e-opremo. Tekmovali so v kvizu in iskali ideje za slogane – stavke, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

  • Zbirajte, profitirajte, žurirajte in pri tem E-ciklirajte!
  • Če E-cikliramo vsi, se boljše živi!
  • E-cikliraj, »škrablov« ne nerviraj!
  • Vse starostne skupine inovativno & razumljivo E-ciklirajmo!

Mladi so delavnico zaključili z željo po manjši čustveni navezanosti na svoje stare telefone in druge aparate (ki se zato kopičijo po njihovih predalih) in upanjem, da bodo v prihodnje nove električne naprave kakovostne in posledično manj pokvarljive.

Delavnica v Brežicah je bila smiselno nadaljevanje postavitve uličnih zbiralnikov za e-odpadke in odpadne baterije v občinah Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško in Sevnica. Zbiralniki so bili lokalnemu okolju predstavljeni dne 10. novembra 2016 v ZRC Boršt Brežice, kjer so bili tudi predani v uporabo.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZEOS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ZEOS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZEOS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

S-GRAF d.o.o.

Jarška cesta 7, 1230 Domžale, Tel: 01 721 91 70
O podjetju S-GRAF d.o.o. S-GRAF d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetij na trgu tiskarskih storitev. Naročnikom nudijo kakovostne rešitve in nenehen razvoj na področju tiskanja. ... Več