Računalništvo, telefonija
17.04.2012 13:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj ne bi imeli za poslovno uspešnost poslovnega analitika?

»Ugotavljam, da se tu skriva dobra poslovna priložnost, nimam pa časa narediti analiz, raziskave konkurence in stanja na trgu,« je stavek, ki ga večkrat slišimo iz ust menedžerjev. ProBI3, je v Sloveniji razvita rešitev, ki bo takšnim menedžerjem v veliko pomoč.
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco.
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco.

Zaostrene gospodarske razmere in vse bolj neizprosna konkurenca na trgih narekujeta hitro in učinkovito odločanje. Čas zahteva, da iz vseh obstoječih in razpoložljivih podatkov oblikujemo informacije, ki so podlaga za vodenje vsakodnevnih poslovnih procesov.

Bistvo poslovnega obveščanja (BI) je obveščenost vseh glavnih odločevalcev v podjetju. Danes se premalo zavedamo pomena BI. Analize so v glavnem omejene na papirnata poročila, ki jih občasno dobijo na mizo samo (finančni) direktorji podjetij. Problem je tudi v tem, da je veliko sistemov BI uporabniku neprijaznih. Rešitev BI mora menedžerjem ponujati ad-hoc analize, do katerih lahko pridejo z enim samim klikom, analitikom pa omogočati kreacijo poljubnih poročil.

Orodje za enostavno pripravo različnih analiz
Uspeh poslovnega obveščanja temelji na preprostem dejstvu, da je organizacija, ki ve več kot ostale in zna to znanje izkoristiti, v bistveni prednosti pred konkurenco. Za to je potrebno orodje za enostavno in hitro pripravo različnih analiz s poljubnimi kriteriji. Z analitičnimi tabelami lahko na enostaven način primerjamo vrednosti, ugotavljamo trende, povezave in vplive med podatki. Podatke spremljamo v poljubnem časovnem obdobju. Posebna odlika ProBI3 je tudi izredna hitrost dela, ki praktično ni odvisna od količine podatkov. Vpogled v rezultate poslovanja je s tem na voljo v vsakem trenutku – na klik.

Podjetja spreminja v osveščene organizacije
ProBI3 je proaktivni sistem, ki uporabnika opozori na bližajočo se nevarnost vnaprej, tako da ima še dovolj časa spremeniti način poslovanja in preprečiti negativne posledice. Podjetja pomaga spreminjati v osveščene organizacije, ki v večini primerov premagajo neosveščeno konkurenco.

Rešitev ponuja še dodatne prednosti v primerjavi s tradicionalnim poročanjem. Uporabniški vmesnik je enostaven, pregledovanje podatkov je hierarhično in strukturirano (globinsko raziskovanje), ponuja možnost vnaprejšnje priprave oblikovnih predlog ter v vsakem trenutku omogoča možnost vizualizacije podatkov (poročila v obliki tabel, grafov in podobno).

ProBI3 ni samo nov produkt ali skupek tehnologij med množico obstoječih. Gre za inovativno rešitev slovenskega podjetja, ki predstavlja nov vidik za izboljšanje poslovnih odločitev na osnovi poznavanja (podatkov) poslovanja.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Pronet Kranj, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Pronet Kranj, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več