06.03.2018      14:55
Ingram Micro Ljubljana d.o.o.

Celostne tehnološke rešitve

Če želi biti podjetje danes uspešno, je implementacija ustreznih sodobnih tehnoloških rešitev ključnega pomena.

Živimo v prostoru in času, ki ga zaznamuje eksponenten razvoj tehnoloških rešitev. Svet se danes naslanja na tehnologijo na vsakem koraku, še posebej v gospodarskem sektorju. Uspešna podjetja tako s pomočjo inovativnih tehnoloških in komunikacijskih rešitev s pridom uvajajo digitalizacijo procesov in poslovanja, kar jim omogoča prednost pred ostalimi. Vsa podjetja, ki stremijo k uspešnejšem poslovanju, morajo tako imeti implementacijo naprednih tehnoloških rešitev kot eno od prioritet. Ne le velika podjetja, tudi srednja in mala. Implementacija ustreznih sodobnih tehnoloških rešitev namreč lahko podjetju pomaga pri učinkovitosti poslovnih procesov, pridobivanju dragocenih podatkov o potencialnih strankah, doseganju večjega dobička, enostavnejši vpeljavi inovacij, organizaciji različnih nalog in boljši komunikaciji med zaposlenimi. Seveda morajo biti tehnološke rešitve kakovostne in preverjene, saj morajo delovati brezhibno.

Prav ta dostop do najnovejših tehnologij in upravljanih rešitev  nudi podjetje Ingram Micro Ljubljana, ki pomaga podjetjem povečati obseg svojega poslovanja. V svojem naboru imajo številna uveljavljena orodja, prav tako pa podjetjem nudijo podporo za uspešnejše poslovanje ne glede na trg na katerem delujejo. V svoje poslovanje vključujejo VAD model (Value Add Distributer), kar pomeni, da s konstantnim razvojem modela ponuja široko paleto storitev in strokovnega znanja. Poleg dobave opreme, za vse svoje partnerje nudijo tudi prodajno in marketinško podporo, tehnično in prodajno usposabljanje in certificiranje, celovite rešitve za vse vrste podjetij ter finančne storitve. Ingram Micro tako podjetju lahko zagotovi celotno tehnološko infrastrukturo, ki vključuje mrežne rešitve, logistiko, hrambo podatkov, storitve v oblaku, mobilne rešitve in IT varnost, pri tem pa se zanašajo na uveljavljena imena v indrustriji.

Ingram Micro Slovenija je del globalne organizacije Ingram Micro, ki je trenutno vodilni distributer na svetu, skupaj prisoten v 160 državah in omogoča dobavo 1700 blagovnih znamk/vendorjev. Skupaj z več kot 200.000 partnerskimi integratorji  po vsem svetu omogoča napredne celostne tehnološke rešitve malim, srednjim in velikim podjetjem v različnih industrijskih vertikalah.

Mrežna infrastruktura

Mrežna infrastruktura predstavlja eno od osnov delovanja vsakega podjetja. Ingram Micro na tem področju nudi rešitve priznane znamke Cisco, ki velja za vodilnega proizvajalca mrežne opreme, inovativnih tehnologij in drugih IT rešitev za potrebe sodobnega poslovanja. Cisco danes z vodilnimi inovacijami omogoča podjetjem popolno digitalno tranzicijo na področju omrežnih tehnologij, podatkovnih centrov, žičnih in brezžičnih komunikacijskih tehnologij ter informacijske varnosti in analitike. Rešitve, ki jih nudi Cisco, so zelo prilagojena za potrebe tako malih in fleksibilnih podjetij, kot javnih ustanov, velikih korporacij ter ponudnikov telekomunikacijskih storitev.

Varnost je ključnega pomena

Cisco varnostne rešitve za omrežja omogočajo varnost na različnih elementih omrežja, za večjo učinkovitost pa se povezujejo in omogočajo avtomatizirano, močnejšo varnost pred, med in po napadu. Za varen pristop do omrežja Cisco ponuja tehnologijo ISE, ki je proaktivno učinkovita v kombinaciji z rešitvami ASA Firepower in Cisco Stealthwatch. Slednja lahko med drugim glede na kontekstualne informacije o dogajanju v omrežju onemogoči uporabnika, napravo ali ogrožanje ostalih uporabnikov in naprav ter poslovnega omrežja. Cisco za uporabnike omrežja na daljavo nudi svetovno priznan Anyconnect VPN klient, za uporabnike, ki so veliko na poti, manjša podjetja in izpostave, pa kakovostno oblačno rešitev Cisco Umbrella, ki omogoča varnost na IP/DNS komunikacijskem delu vsake naprave in je enostavna za implementacijo.

Ker so podjetja še posebej privlačna tarča za spletne napade in vdore nepridipravov, pri Ingram Micru v svojem naboru ponujajo tudi priznane rešitve podjetja Checkpoint. Kot pravijo pri Checkpointu, je za okužbo celotnega omrežja potrebna samo ena ranljiva naprava, po njihovih raziskavah  kar 96 % preučenih organizacij uporablja vsaj eno visoko tvegano aplikacijo. Zato že od svoje ustanovitve leta 1993 stremijo k temu, da svojim uporabnikom zagotavljajo brezkompromisno zaščito pred vsemi vrstami groženj in zmanjšujejo kompleksnost varnosti. Checkpoint velja za enega največjih globalnih ponudnikov varnostnih rešitev in ponuja celovito varnostno arhitekturo, vse od zagotavljanja varnosti za enterprise rešitve pa do zagotavljanja varnosti na mobilnih napravah. Checkpoint je sicer tudi pionir v industriji z napravo FireWall-1 in patentirano tehnologijo “stateful inspection”.

Učinkoviti poslovni procesi

Tudi na področju hrambe podatkov Ingram Micro zagotavlja le najboljše ponudnike rešitev, kot sta Hitachi in Microsoft. Hitachi ponuja modularne mid-range in high-end (enterprise) rešitve za hrambo podatkov, strežniške sisteme, programsko opremo in storitve, njihovi produkti pa se prodajajo v več kot 170 državah po vsem svetu.

Vendar to je le del rešitev hrambe podatkov. Vse več podjetij namreč išče informacijske rešitve v oblaku, v Ingram Micru pa so prepričani, da bo ta trend v prihodnosti še intenzivnejši. Panoga informacijskih in komunikacijskih tehnologij namreč zaradi svoje dinamike zahteva stalno optimizacijo funkcij in procesov ter naložbe v nove platforme. Kot odgovor na to  ponujajo oblačne rešitve prek njihove napredne platforme Cloud Marketplace. Ingram Micro v svoji ponudbi ponuja tudi Microsoftov najnovejši način kupovanja oblačnih storitev CSP (Cloud Solution Provider). S tem programom lahko partnerji Ingram Micra vključijo svoje stranke v Microsoftove oblačne storitve, kot sta na primer Office 365 in Azure in na ta način zagotavljajo boljše odnose s strankami, enostavneje upravljajo procese obračunavanja, zagotavljajo tehnično podporo in so svojim strankam primarna kontaktna točka.

Na področju celostne infrastrukture pri Ingram Micru ponujajo tudi dovršene rešitve podjetja Fujitsu, ki prav tako velja za enega vodilnih ponudnikov poslovnih rešitev informacijsko-komunikacijske tehnologije. Fujitsu ustvarja dodano vrednost za uporabnike z visokozanesljivimi proizvodi s področij računalništva, komunikacij in napredne mikroelektronike ter znanjem strokovnjakov s področja korporativnih sistemov in rešitev. V Sloveniji Fujitsu poslovnim in individualnim uporabnikom informacijskih tehnologij zagotavlja vrhunske osebne, prenosne in tablične računalnike s spremljevalno periferno opremo, strežnike, sisteme za shranjevanje podatkov in vse ostale ICT produkte in rešitve.

Svet je vedno bolj mobilen

Ker so tudi na poslovnem področju vedno bolj prisotne mobilne naprave nikakor ne gre zanemariti tega segmenta, ko v podjetju snujete poslovne načrte. Ingram Micro na tem področju ponuja rešitve podjetja Citrix, ki omogočajo nove načine izboljšanja poslovanja in delovanja z brezhibnim, hitrim in varnim dostopom do aplikacij, datotek in storitev, ki jih zaposleni najdejo na katerikoli napravi, kjerkoli se nahajajo.

Pri logistični opremi  pri Ingram Micru zaupajo produktom podjetja Zebra, ki je vodilni proizvajalec v svetu zajema podatkov s črtno kodo. Zebra v svoji ponudbi nudi mobilne terminale, skenerje za branje črtnih kod in tiskalnike, ki jih povezuje z drugimi storitvami. Njihovi izdelki so se izkazali za zelo učinkovite pri zmanjševanju stroškov in napak v podjetjih.

Nova dimenzija spletne distribucije

Še eno orodje podjetja Ingram Micro, ki ga velja izpostaviti, je spletna platforma IngramMicro24 (www.ingrammicro24.com), ki 24 ur na dan omogoča dostop do storitev podjetja. Je preprosta za navigacijo, iskanje in uporabo, njene glavne odlika pa so:

zmogljiva iskalna funkcionalnost z uporabo ključnih besed, imen prodajalcev ali številk delov izdelkov

možnost izbire elektronskih računov

neposreden kontakt z ekipo inženirjev in prodajno podporo

informacije o ceni, dobavljivosti in posebnih promocijah izdelkov, ki jih kupujete prek spleta

e-katalog z interaktivnim seznamom vseh izdelkov na zalogi v CEE regiji, vseh dobavljivih konfiguracijah in številk delov

naročanje neposredno v sistem za vnos naročil, sledenje pošiljkam in pregled računov

napredno orodje za vodenje projektov

dostop do mikrostrani prodajalcev

(oglasno sporočilo)

Trenutno ni aktivne ankete