Računalništvo, telefonija
28.06.2013 13:21
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CERN izvaja kritične postopke na NetApp diskovnih sistemih

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) je Evropski Svet za Nuklearne raziskave, ki pomaga fizikom odkrivati skrivnosti univerzuma. Kritične IT operacije se izvajajo v okolju Oracle podatkovnih baz, ki se nahajajo na NetApp diskovnih sistemih.
CERN izvaja kritične postopke na NetApp diskovnih sistemih
CERN izvaja kritične postopke na NetApp diskovnih sistemih

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) je Evropski Svet za Nuklearne raziskave, ki pomaga fizikom odkrivati skrivnosti univerzuma. Kritične IT operacije se izvajajo v okolju Oracle podatkovnih baz, ki se nahajajo na NetApp diskovnih sistemih.

LHC (Large Hadron Collider) je največji in najzmogljivejši pospeševalnik delcev (hadronov), ki je lociran na meji med Švico in Francijo. V kontrolnem centru CERN-a blizu Ženeve v Švici so implementirane vse kontrole pospeševalnika, njegove storitve in tehnična infrastruktura. LHC proizvaja 600 milijonov trkov na sekundo in tako producira pretok neobdelanih podatkov v višini 1 milijona gigabytov na sekundo. Programska rešitev pretvarja te neobdelane podatke v podatkovne objekte, ki se zapisujejo na diskovne kapacitete in so primerni za kasnejše analize. Zdajšnji eksperimenti letno producirajo več kot 20PB podatkov, ki znanstvenikom v CERN-u služijo pri premikanju meja znanja in pri iskanju odgovorov na vprašanja temeljnih zakonov narave.

CERN-ov IT oddelek zagotavlja Oracle storitve za:

  • nadzor LHC-ja in za logiranje postopkov,
  • online eksperimente,
  • offline eksperimente,
  • administracijo, vključno z vodenjem plač,
  • inženirske storitve.

Uravnavanje zahtev po zmogljivosti, superskalabilnosti, zanesljivosti in racionalni porabi finančnih sredstev

CERN-ove IT infrastrukturne storitve morajo biti superskalabilne, da lahko sledijo ogromni podatkovni rasti. Ker je LHC v stalnem pogonu, so enake zahteve tudi za razpoložljivost IT storitev. To v CERNu zagotavljajo preko uporabe »nezlomljive« Oracle platforme, ki pa je še dodatno okrepljena z izvajanjem na NetApp diskovnem okolju.

NetApp zagotavlja enotno, integrirano platformo za agilno podatkovno infrastrukturo, ki je:

  • Inteligentna. Enostavnost in avtomatizacija upravljanja podatkovne platforme pomaga CERN-ovem IT timu, da izredno učinkovito zagotavlja potrebne infrastrukturne storitve. Brez NetAppove tehnologije bi potrebovali tedne, da bi povrnili samo eno večterabytno Oraclovo bazo podatkov, tako pa lahko to z NetApp diskovnimi sistemi izvedejo v minutah.
  • Nesmrtna. NetAppove tehnologije kot so RAID‑DP ®, Data ONTAP Cluster‑Mode in arhitektura redundantnih komponent bistveno prispeva k CERN-ovem brezprekinitvenem delovanju, ki ne dopušča izgube niti podatkovnega bloka informacije.
  • Neizmerna . NetApp omogoča CERN-ovem IT oddelku cenovno dostopno ekstremno zmogljivost. Zaradi ogromnih potreb po diskovnih kapacitetah in zahtevah po trenutnih obdelavah teh neizmernih količin podatkov, se je izkazalo, da je najboljša še racionalna rešitev NetAppova tehnologija Virtualnega Tieringa s Flash Cache spominskimi karticami, SATA diski in Data ONTAP Cluster-Mode načinu združevanja in hkratnega delovanja več diskovnih sistemov.

V Sloveniji in Adriatic regiji je podjetje OurSpace Appliances vodilni ponudnik NetApp diskovnih sistemov.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Deduplikacija je proces odpravljanja podvojenih podatkov in s tem sprostitev zasedenih pomnilnih kapacitet in izboljšanja zmogljivosti diskovnih sistemov.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem OUR SPACE APPLIANCES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

CREAPLUS d.o.o.

Letališka cesta 33F, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAPLUS d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več