Računalništvo, telefonija
26.10.2017 04:37
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Čiščenje stanovanja s pomočjo tehnologije postane enostavno in zabavno

Čiščenje stanovanja s pomočjo tehnologije postane enostavno in zabavno
Čiščenje stanovanja s pomočjo tehnologije postane enostavno in zabavno

Hišna opravila znajo biti še kako nadležna in duhamorna. Sploh čiščenje stanovanja oziroma hiše. Tega se moramo temeljito lotiti vsaj enkrat na teden, če želimo, da so naši bivalni prostori spodobni. Poleg tega, da nam to jemlje dragoceni prosti čas, ko bi lahko uživali kje na svežem zraku v naravi, pa je tudi naporno, saj nas po intenzivnem pometanju ali sesanju, ko smo veliko sklonjeni, lahko začne boleti križ.

Da bi se temu čim bolj izognili, pa so pri spletnem trgovcu Gearbest pripravili posebno akcijo čistilnih pripomočkov. Ampak ne kakršnihkoli, temveč takšnih, ki nam pri čiščenju pomagajo. Poglejmo, kaj se skriva v njihovi ponudbi, ki naredi čiščenje stanovanja prijetnejše, bolj enostavno in tudi bolj zabavno.

Metla YJ800

Prva na seznamu je futuristična metla z oznako YJ800. Ampak to ni običajna metla. Poleg s krtačo za pometanje je namreč opremljena še s smetišnico in mini smetnjakom, s čimer naredi pometanje hiše enostavno in učinkovito. Opremljena je s kar tremi krtačami, tako da z njo dosežete vsak kotiček, vgrajen predal za smeti pa odpirate s pomočjo elastične vzmeti. Krtače so sicer narejene iz mehkih ščetin, tako da so primerne za čiščenje različnih talnih površin (les, PVC, marmor, keramika, cement). Metla oziroma bolje rečeno kar gospodinjska čistilna naprava je lahka za prenašanje naokoli, ko je ne potrebujete več, pa jo enostavno odložite v kot, ali kam obesite. Zasede zelo malo prostora, tako da vam ne bo nikoli v napoto. S svojim atraktivnim dizajnom pa bo zanimiva tudi otrokom. Morda celo do te mere, da tudi njih pripravi do opravljanja hišnih opravil. Morda najbolj prepričljiva pa je njena cena, saj jo na Gearbestu dobite že za dobrih 22 evrov.

Vakuumski sesalnik Dibea 2-v-1

Komur ni dovolj samo metla, si lahko na Gearbestu omisli tudi sesalnik. Odličen izbor predstavlja vakuumski sesalnik Dibea 2-v-1, ki je opremljen s tremi rotirajočimi čistilnimi glavami, ki poskrbijo da doseže tudi težje dostopna mesta ob vznožju sten, ob robovih, pod posteljo te sedežno garnituro itd. Za čiščenje sta na voljo dve hitrosti, zelo funkcionalen ročaj sesalnika pa omogoča dva načina sesanja. Sesalnik deluje brezžično, kar pomeni da se ob izpraznjeni bateriji napolni na priloženi polnilni postaji, tako kot zgoraj opisana metla pa je tudi on primeren za čiščenje različnih površin. Cena na Gearbestu: v času razprodaje le 103 evre.

Robotski sesalnik ILIFE V7

Za najbolj zahtevne, oziroma najbolj “lene” uporabnike, pa sta na Gearbestu na voljo tudi dva pametna robotska sesalnika. Prvi je ILIFE V7, ki deluje s pomočjo naprednega inteligentnega programa. Ta v prvi vrsti poskrbi za samodejno čiščenje, poleg tega pa ga odlikujejo še številne druge funkcionalnosti: stransko čiščenje, posebno čiščenje, časovno odmerjeno čiščenje in brisanje. Zakaj bi se sami naprezali, če lahko vse namesto vas postori pametni robotski služabnik? Njegova polna cena na Gearbestu znaša dobrih 130 evrov, s kodo ILIFEV7EU pa ga dobite že za dobrih 115 evrov.

Robotski sesalnik Xiaomi Mi

Še bolj predinjen in napreden pa je Xiaomijev robotski vakuumski sesalnik Mi. Gre za novega člana Xiaomijevega pametnega domačega ekosistema, ki ga odlikuje 12 različnih senzorjev. Laserski senzor za merjenje razdalje skenira svoje okolje v 360 stopinjah, 1800-krat na sekundo, s čimer ustvari zemljevid vašega doma. Trije procesorji skrbijo za premikanje sesalnika, algoritem za simultano lokalizacijo in kartiranje pa izračuna najbolj optimalno pot čiščenja. Sesalnik lahko upravljate preko namenske aplikacije Mi Home, kjer ga lahko vklopite oziroma izklopite, določite urnik sesanja in spremenite način čiščenja. Cena za to robotsko pošast je na Gearbestu dobrih 250 evrov, s kuponom XMIVCHK pa le 235 evrov.

Čistilni robot za okna Alfawise S60

Če živite v visoki stavbi, je pomivanje oken zelo neprijetno in celo nevarno opravilo. Ker se ta umažejo, ne glede na to v katerem nadstropju stanujete, pa jih je treba vsake toliko vseeno pomiti, pa če vam je to všeč ali ne. Če imate dovolj vrtoglavice ob pogledu iz 12. nadstropja in strahu, da vam bo zmanjkalo tal pod nogami, je čas da si pri tem opravilu omislite pomočnika. Odličnega po imenu Alfawise S60 lahko najdete na Gearbestu. Gre za pametnega robota, ki zna sam pomiti okna, medtem ko ga vi le opazujete iz varnega zavetja. Opremljen je s posebnim vakuumskim motorjem, ki ga drži prisesanega na oknu, medtem ko z blazinicami iz mikrovlaken drgne stekleno površino in odstranjuje oljne madeže, prah in drugo umazanijo. Pri čiščenju pa ga lahko tudi upravljate z daljinskim upravljavcem. Njegova cena znaša dobrih 118 evrov, s posebno promocijsko kodo WINAFGB, pa je lahko vaš že za samo 84,61 evra.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

MAT3, MATEJ BOŽIČ s.p.

Vipavska cesta 2c, 5270 Ajdovščina, Tel: 031 200 701
MAT3 Podjetje MAT3 Matej Božič s.p. je bilo ustanovljeno v letu 2013. Njihov cilj? Postati uspešno podjetje na področju servisa računalnikov, fotografiranja in izdelave spletnih ... Več