Računalništvo, telefonija
20.06.2011 14:38

Deli z drugimi:

Share

Cisco predstavil storitve in izdelke za prehod na IPv6

Cisco je kot prvi potrdil sodelovanje na 24-urni globalni »testni vožnji« naslednje različice internetnega protokola. Slednja je bila po vsem svetu izvedena 8. junija, kot rečeno, se je je udeležil tudi Cisco. Hkrati je Cisco predstavil nove izdelke in storitve za lažji prehod z različice IPv4 na IPv6.

Logo
Logo

Cisco, ki je že 25 let osrednje gibalo razvoja internetnega protokola in prvi omrežni ponudnik, je kot prvi potrdil sodelovanje na 24-urni globalni »testni vožnji« naslednje različice internetnega protokola. Slednja je bila po vsem svetu izvedena 8. junija, kot rečeno, se je je udeležil tudi Cisco. Hkrati je Cisco predstavil nove izdelke in storitve za lažji prehod z različice IPv4 na IPv6.

V ponudbi so upoštevali ugotovitve Ciscove raziskave, ki je razkrila skrb vodilnih v IT-industriji glede varnosti, uvajanja in vzdrževanja protokola IPv6 ter njihovega namena poiskati strokovno pomoč pri izvedbi prehoda.

Ko je v začetku leta zmanjkalo naslovov pri protokolu IPv4, je bil prehod na IPv6 edino zagotovilo podjetjem za dolgoročno neprekinjeno poslovanje. Treba je poenotiti protokola IPv4 in IPv6 v omrežjih, programski opremi in aplikacijah. Da bi to povzročalo čim manj težav, ponuja Cisco veliko zbirko stikal, usmerjevalnikov in varnostnih naprav, ki so opravile tako mednarodno testiranje IPv6 (glejte »logotip IPv6-ready«) kot testiranja v skladu z ameriško zakonodajo (združljivost z »USGv6«). Celotno ponudbo je Cisco, kot eden ključnih igralcev na sejmu InteropNet v sodelovanju s številnimi drugimi prodajalci, ponudil v omrežju sejma, v katerem sta delovala oba protokola in zagotavljala podatkovne, glasovne in video storitve za več kot 15.000 udeležencev in 400 razstavljavcev.

Glavne ugotovitve

Nova ponudba prihaja ravno v času, ko mnoga podjetja delajo načrte za nova omrežja in prehod na protokol IPv6. Konec aprila je Cisco poslal ankete 101 predstavniku vodilnih ameriških podjetij. Pomembnejši rezultati ankete so:

  • Večina vodij IT (78 odstotkov) odgovarja, da so v podjetjih že prešli na protokol IPv6 ali ga ravno uvajajo.
  • Večina dela v zvezi s prehodom na IPv6 (94 odstotkov) se je začela v zadnjih dveh letih, tisti, ki še niso začeli, pa pravijo, da bodo začeli s prehodom v devetih mesecih po izvedbi ankete.
  • Več kot polovica (55 odstotkov) je pri prehodu poiskala pomoč zunanjih svetovalcev ali jo namerava poiskati.
  • Več kot polovica (54 odstotkov) meni, da je prehod nujen, in skoraj tri četrtine (73 odstotkov) se jih boji, da ne bodo znali izkoristiti vseh prednosti.
  • Medtem ko so kot glavni vzrok prehoda navajali predvsem uporabo javnega interneta (50 odstotkov), je veliko anketirancev izjavilo, da želijo v omrežjih omogočati uporabo uporabniških naprav ali se jim zdi, da je protokol IPv6 konkurenčna prednost (po 18 odstotkov).
  • Skoraj vsi anketiranci (92 odstotkov) odgovarjajo, da pri prehodu sodeluje tudi notranja ekipa za zagotavljanje varnosti.
  • Najbolj jih skrbijo varnostne pomanjkljivosti (60 odstotkov), vzdrževanje tehnologij prehoda (53 odstotkov) in njihovo uvajanje (50 odstotkov).
  • Večina (56 odstotkov) meni, da bi morala tako ponudnik storitev kot podjetje prevzeti odgovornost za prehod.
  • V večini IT-organizacij namenjajo protokolu IPv6 posebna sredstva in prednost; 63 odstotkov jih navaja, da izvršni odbor nadzira projekt.

Mark Townsley, distinguished engineer, Cisco: “IPv4 nam je dobro služil v zadnjih 30 letih. Prehod na novo različico ne bo lahek, vendar je zaradi rasti interneta nujen. Ciscov pristop pomaga strankam v treh fazah: ohraniti, pripraviti, uspevati. »Stranke lahko ohranijo dosedanja vlaganja, preverijo obstoječe sisteme in kjer je treba, uporabijo tehnologije prehoda; na strateški način pripravijo uvedbo protokola IPv6 ob sprotni uporabi IPv4; in si v končni fazi s prehodom na internetni protokol IPv6 zagotovijo poslovni uspeh. Njihova omrežja bodo večja, učinkovitejša in bodo podlaga za poslovne inovacije.”


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CISCO SYSTEMS
Za več informacij so vam na voljo pri CISCO SYSTEMS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CISCO SYSTEMS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Podjetje Vibor z unikatnim pristopom že od leta 1993 zagotavlja neprekinjeno podporo celotni organizaciji z zanesljivo opremo ter rešitvami, ki poenostavljajo in povezujejo delovne ... Več