Računalništvo, telefonija
24.08.2011 18:21

Deli z drugimi:

Share

COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat

Nikon je danes predstavil prvi fotoaparat, ki je odporen na vodo, udarce in mraz -COOLPIX AW100. Zasnovan je tako, da omogoča zajemanje fotografij in videa do 10 metrov pod vodno gladino in na mrazu vse do -10 ºC. Prenese robustnejše rokovanje in morebitni padci z višine do 1,5 metra nimajo na delovanje fotoaparata nobenih posledic. S pomočjo vgrajenih zemljevidov sveta in GPS modulom lahko uporabnik vsaki posamezni fotografiji določi lokacijo, se orientira v prostoru in tako sledi svoji začrtani poti. COOLPIX AW100 omogoča tudi napredno enoročno upravljanje z meniji s pomočjo nihanja fotoaparata.
COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat
COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat

Nikon COOLPIX AW100

je prvi predstavnik nove serije COOLPIX fotoaparatov, imenovane tudi »All Weather« (AW), ki se bo tako pridružila trem že obstoječim serijam COOLPIX – Style (S), Performance (P) in Life (L).

Novinec ima vgrajeno CMOS tipalo s 16 milijoni slikovnih točk in osvetlitvijo od zadaj ter širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom, ki zagotavljajo kakovostno zajemanje fotografij in videoposnetkov v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom. Vgrajene ima tudi štiri napredne funkcije za zmanjševanje zamegljenih posnetkov zaradi premikanja motiva, slabe osvetlitve in tresenja fotoaparata. Način »enostavna panorama« širi fotografova obzorja, saj nudi fotografije, ki pokrivajo vidni kot 360˚ horizontalno in 180˚ vertikalno.

Fotoaparat COOLPIX AW100 omogoča preprosto upravljanje. Za zajem podvodnih scen je na voljo podvodni način, ki samodejno prilagodi nastavitev beline v fotoaparatu. Nastavitve in fotografiranje lahko izvedemo z eno roko s pritiskom na gumb Action-Control, po menijih pa se sprehajamo tako, da aparat nihamo naprej in nazaj.

COOLPIX AW100 bo na voljo v kamuflažni, oranžni in črni barvi. V Sloveniji ga boste lahko kupili v prvi polovici septembra po priporočeni ceni 349€.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več