Računalništvo, telefonija
23.12.2013 11:18

Deli z drugimi:

Share

D-Link DAP-3310 prinaša brezžično povezovanje in Power-over-Ethernet v odprte prostore

D-Link je predstavil wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through (DAP-3310) kot idealno rešitev za povečanje pokritosti in moči signala katerega koli brezžičnega omrežja, ki hkrati omogoča vso fleksibilnost storitve Power-over-Ethernet (PoE).
Zunanji access point združuje povezovanje wireless N s sistemom PoE Pass-Through
Zunanji access point združuje povezovanje wireless N s sistemom PoE Pass-Through

„Naj gre za teraso lokala, stranski vhod v stavbo ali brezžično povezovanje dveh stavb v naselju – ta naprava je idealna za vse situacije, v katerih je treba povezati zunanje naprave, kot so nadzorna kamera, čitalnik kartic ali IP-telefon,“ je izjavil Tvrtko Ljubić, regionalni menedžer v D-Linku Adria.

„Narejen, da zdrži vse vremenske pogoje. Wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through se napaja s PoE in se preprosto namesti. Poleg tega sistem PoE Pass-Through uporabniku omogoča, da priključi in s tokom napaja tudi dodatne naprave PoE, kot so npr. IP-kamere, ne da bi bili potrebni dodatni kabli in električna napeljava.“

Rangiran kot naprava IPX6 wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through lahko prenese tudi najmočnejše nalive. Hkrati izbira različnih načinov dela, orodja za krmiljenje omrežja in varnostne postavke omrežnim skrbnikom omogočajo številne možnosti za postavitev naprav.

Wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through zaradi vgrajene antene 10 dBi sector high-gain, ki omogoča povezavo tudi sicer težko dostopnim lokacijam, dosega hitrost do 300 Mbps. Brezžični sistem je poseben tudi zato, ker omogoča povezovanje zasebnih omrežij, ki jih sicer ni mogoče fizično povezati, pa tudi zato, ker lahko deluje kot del različnih konfiguracij. Lahko se uporablja kot standardni access point (AP), wireless distribution system (WDS), WDS z AP, repetitor, brezžični klient, klientski router WISP in repetitor WISP.

Namesto postavljanja ločenih omrežij z več access pointi (AP) wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through omogoča skrbnikom, da konfigurirajo samo en AP, ki istočasno podpira več načinov uporabe in hkrati nadzoruje npr. javni dostop do spleta in dostop do notranjega omrežja, pri čemer povečuje fleksibilnost in znižuje stroške. Ta naprava podpira tudi 802.1Q WLAN Tagging in particioniranje WLAN-a, kar je zelo koristno v sistemih brezžičnih hot spotov.

Particioniranje station-to-station povečuje varnost, saj brezžični uporabniki ne morejo videti drug drugega, zato je možnost kraje podatkov zmanjšana na minimum.

Varnost omrežja je zagotovljena s podporo za enkripcijo podatkov in protokoli WPA/WPA2. Dodatno MAC Address Filtering omogoča nadzor dostopa, funkcija Disable SSID Broadcast pa zmanjšuje možnost zunanjega dostopa do notranjega omrežja. Prav tako lahko omrežni skrbniki na več načinov kontrolirajo DAP-3310, vključno s pristopom do omrežja in naprednim krmiljenjem omrežja.

Wireless N PoE z zunanjim access pointom s sistemom PoE Pass-Through (DAP-3310) bo dostopen od januarja 2013.

Za več informacij obiščite: http://www.dlink.com.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več