Računalništvo, telefonija
13.02.2013 13:08

Deli z drugimi:

Share

D-Link podaljša domet zunanjih povezav v vsakem vremenu

D-Link zunanja dostopna točka deluje v vsakem vremenu.
D-Link zunanja dostopna točka deluje v vsakem vremenu.

D-Link je v svoj portfelj dodal novo Wireless N Dual Band zunanjo dostopno točko, ki omogoča optimalen Wi-Fi dostop v zunanjih območjih, ne glede na vreme. Oblikovana je tako da pokrije potrebe po hitri in vseprisotni internetni povezavi, tudi izven stavb.

Nova prilagodljiva dostopna točka Wireless N Dual Band Outdoor (DAP-3520) omogoča preklop med 2,4 GHz in 5 GHz, različne načine inštalacije in kakovosten signal v vsakem vremenu. To naredi to dostopno točko zelo priročno za manjša podjetja ali kampuse, ki hočejo gostom omogočiti hitro brezžično povezavo v zunanjih območjih.

Nova dostopna točka omogoča 802.11n super-hitri brezžični standard za zanesljivo pokritje območja. Omogoča tudi prenos elektrike preko eterneta (PoE), kar pomeni, da lahko z enim kablom pokrijete potrebe po podatkih in elektriki ter tako ne potrebujete električnih vtičnic v bližini dostopne točke.

V načinu standardne dostopne točke je idealen za lastnike majhnih podjetij, ki želijo omogočiti Wi-Fi povezavo v zunanjih območjih, kot so terase kavarn ali vrtovi gostiln. Ker se majhna podjetja soočajo z močno konkurenco pri privabljanju strank, je lahko dobra zunanja povezava močan faktor.

Uporablja se lahko tudi v organizacijah z več stavbami razpršenimi na širšem območju, kot so npr. univerzitetni kampusi, saj lahko z D-Link zunanjo dostopno točko te stavbe med seboj povežejo v eno omrežje. To omogoča kakovostno brezžično povezavo, kjer bi imel Wi-Fi signal sicer območja slabše pokritosti ali celo črne cone. Za tovrstne namestitve od točke do točke ima dostopna točka vgrajeno tudi močno usmerno anteno, ki se jo lahko umeri v smeri signala in tako doseže vrhunsko zunanjo povezavo na želenem območju. Če želite pokritost v vseh smereh sta na voljo tudi dve anteni.

D-Link zunanja dostopna točka je zgrajena tako, da brez težav vzdrži vse vremenske pogoje, IP65 zaščito, kar pomeni da ima robustno ohišje in se jo lahko namesti na točke, kjer ni popolnoma zaščitena pred zunanjimi vplivi. Vgrajen ima tudi grelnik za uporabo v izjemno hladnem vremenu.

Tvrtko Ljubić, regionalni vodja v D-Link Adria je o izdelku povedal naslednje: »Potrošniki želijo biti vedno bolj povezani s svojimi napravami na katerikoli lokaciji. Da bi zadostili te potrebe »na poti«, morajo majhna podjetja in organizacije, ki želijo hitro brezžično povezavo na kateremkoli območju svojega poslovanja, poskrbeti za kakovostno zunanjo dostopno točko. Poleg tega, da podaljša hitro brezžično omrežje v zunanja območja, ta model odpravlja tudi problem zagotavljanja napajanja in vgradnje zunanjih električnih vtičnic, hkrati pa je odporen na vsako vreme.«

Dostopna točka pride skupaj z D-Link programsko opremo za nadzor nad omrežjem, kar administratorjem ponuja številne možnosti za nadzor omrežja iz ene točke in centralno vzdrževanje. Vzdrževanje celotnega omrežja je tako še lažje.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več