Računalništvo, telefonija
14.01.2014 14:11

Deli z drugimi:

Share

D-Link razširja svoj nabor naprav za nadzorovanje s svojo visokohitrostno kupolasto kamero polne HD-ločljivosti

D-Link je predstavil svojo prvo visokohitrostno kupolasto kamero polne HD-ločljivosti v družini naprav za profesionalen IP nadzor, ki omogoča hitrost in prilagodljivost pri varovanju podjetja. Kupolasta omrežna kamera polne HD-ločljivosti z možnostjo 20-kratne povečave in tehnologijo širokega dinamičnega razpona (WDR) je idealna za nadzorovanje velikih zunanjih površin, kot so parkirišča, postaje, šolska igrišča ter dijaška in študentska naselja.
Zunanja profesionalna nadzorna IP-kamera omogoča zajem posnetkov visoke ločljivosti za varnost podjetja 24 ur na dan, 7 dni v tednu
Zunanja profesionalna nadzorna IP-kamera omogoča zajem posnetkov visoke ločljivosti za varnost podjetja 24 ur na dan, 7 dni v tednu

»Organizacije z velikimi površinami na prostem, kot so parkirišča v velikih trgovskih centrih ali univerzitetna naselja, se pri nadzorovanju dejavnosti v svojih objektih in zagotavljanju njihove varnosti soočajo z velikimi izzivi. D-Link je predstavil svojo prvo kupolasto kamero polne HD-ločljivosti, ki omogoča posnetke v večji ločljivosti, s tem pa zajem vseh podrobnosti, ki jih organizacije morajo spremljati na velikih zunanjih površinah,« je dejal Tvrtko LJubić, regionalni menedžer v D-Linku Adria.

»D-Link ima bogato strokovno znanje na področju rešitev IP-nadzora, ki zagotavljajo varnost podjetja. Kupolasta omrežna kamera polne HD-ločljivosti z možnostjo 20-kratne povečave in s tehnologijo širokega dinamičnega razpona (DCS-6915) se je pridružila našemu že tako bogatem naboru profesionalnih naprav za IP-nadzor. Zaradi vsestranskih funkcij lahko ta kamera deluje 24 ur na dan, 7 dni v tednu, zaradi česar vam ne bo treba skrbeti glede varnosti, idealna pa je za varnostne postopke, ki jih vodijo delavci.«

Za razliko od starejših vrst kamer z ločljivostjo D1 (720 x 576), je D-Linkova najnovejša kupolasta zunanja kamera opremljena s tipalom Sony Exmor CMOS s 3 milijoni slikovnih pik, ki omogoča zajem izjemno podrobnih posnetkov v polni HD-ločljivosti 1080p.

Kamera ima odstranljiv filter za blokiranje infrardeče svetlobe, ki omogoča podrobne posnetke tudi pri slabši svetlobi, tehnologija širokega dinamičnega razpona (Wide Dynamic Range – WDR) pa izboljša pogoje pri močni svetlobi – denimo ob opoldanskem soncu ali prekritosti neba s temnimi oblaki. Zaradi teh funkcij, združenih s samodejno zaslonko in vgrajeno kompenzacijo osvetlitve (BLC), je ta kamera idealna za uporabo na prostem, saj omogoča jasne posnetke v pogojih, v katerih mnoge druge kamere ne bi uspešno snemale.

Ponuja številne prednosti podjetjem, ki potrebujejo hitro, natančno in za uporabo preprosto varnostno rešitev. Zasnovana je kot nadzorna kamera, s katero upravlja osebje, in sicer za nadzorovanje velikih zunanjih površin. Podpira 256 prednastavljenih položajev in ima možnost nastavitve do osmih nadzornih sekvenc. Zmožnost hitrega premikanja med izbranimi prednastavljenimi točkami ali nenehnega vrtenja za 360 stopinj pri hitrosti 400 stopinj v sekundi zagotavlja, da nobeno gibanje na velikih zunanjih površinah ne bo ostalo neopaženo.

Nagib v razponu od –10° do 190° omogoča kameri pregled, ki sega preko dejanskega obzorja, kar pomeni, da uporabniki lahko vidijo več tudi pri povečavi. Proporcionalno premikanje kamere levo/desno in gor/dol omogoča preprosto prilagoditev pogleda kamere. DCS-6915 je izjemno učinkovita varnostna rešitev, saj ima poleg teh funkcij tudi vgrajeno 20-kratno optično in 8-kratno digitalno povečavo, ki omogočata zajem pomembnih posnetkov z veliko natančnostjo.

Ker je nameščena je v trpežnem protivandalnem ohišju, ki je odporno na vremenske dejavnike, ima certifikata IK10 in IP66 ter vgrajen grelnik in ventilator, lahko ta kamera prenese hude pogoje na prostem.

Podpira dvosmerni zvok, tako da jo osebje lahko uporabi za opozarjanje motilcev posesti ali vandalov oziroma alternativno kot vstopni sistem.

Funkcija zakritega območja (privacy mask) omogoča uporabnikom zamegliti do 16 občutljivih območij zaradi varovanja pravic do zasebnosti zaposlenih in kupcev. Zakrito območje je vidno pri neposrednem predvajanju in na video posnetkih, zakrito območje pa samodejno ne zazna nobenega gibanja.

Kamera je na voljo z brezplačnim programskim paketom D-ViewCam™ za upravljanje kamere, ki uporabnikom dovoljuje ogled posnetkov z do 32 kamer s središčne lokacije na enem računalniku. Zaznavanje gibanja sproži samodejno pošiljanje e-poštnih opozoril skrbnikom, kar zagotavlja trenutno obveščanje o kakršnikoli nenavadni dejavnosti.

Reža za kartico micro SD/SDHC je na voljo kot dodatni pomnilnik za lokalno kamero, ali pa za varnostno kopiranje v primeru izpada omrežja.

Za več informacij obiščite: http://www.dlink.com


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10