Računalništvo, telefonija
22.12.2016 15:05
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Datalab d.d. prejel naziv državnega prvaka na enem največjih tekmovanj za področje inovacij

Datalab d.d. prejel naziv državnega prvaka na enem največjih tekmovanj za področje inovacij
Datalab d.d. prejel naziv državnega prvaka na enem največjih tekmovanj za področje inovacij

Datalab je bil imenovan za slovenskega državnega prvaka na tekmovanju European Business Awards, največjega tekmovanje za podjetja v Evropi, ki je bilo ustanovljeno z namenom proslavljanja poslovne odličnosti in najboljših praks v evropskem poslovnem miljeju.

Nagrade podeljujejo že deseto leto, podeljujejo pa jih vodilni evropski poslovneži, akademiki in politični predstavniki. Letos se tekmovanja udeležuje več kot 33.000 podjetjih iz 34 držav.

Datalab d. d. je v prvem krogu izbrala neodvisna žirija. Žirija je Datalab ocenjevala v skladu z osrednjimi vrednotami EBA, inovacijo, etiko in uspešnostjo. Napredovali so v drugi krog tekmovanja, v katerem bodo se predstavljali z videoposnetkom, tokrat pa bo štel tudi glas ljudstva.

Datalab d. d. je na tekmovanje vstopil s poslovnim informacijskim sistemom za upravljanje kmetij, PANTHEON Farming, ki ga v osmih državah EU podpirajo strokovnjaki na področju kmetijskih informacijskih tehnologij pod okriljem nove mreže Datalab Agro.

Zakaj je Datalab vzel svojo večkrat nagrajeno računovodsko programje, ki ima več kot 49.000 uporabnikov, in ga razširil še za uporabo v kmetijstvu? Ker je do sedaj računovodstvo in pridelava v kmetijstvu temeljila na približkih in povprečjih.

Edinstvena programska rešitev za kmetovalce, PANTHEON Farming, pokriva vse procese na kmetiji: od prve sadike pa vse do računovodskih analiz poslovanja. Hkrati pa program uporabnikom nudi neprecenljive nasvete, podporo pri sprejemanju odločitev in opozorila.

Sodelovanje v kategoriji inovacij je bilo popolnoma naravno, saj je v skladu z Datalabovim poslovnim vodilom nenehne inovacije.

“Čestitke Datalabu, ki je bil izbran, da predstavlja svojo domovino kot državni prvak. Datalab je pokazal, da sodi med evropsko poslovno elito, saj so pokazali osrednje vrednote inovativnosti, etike in uspešnosti.,” je dejal Adrian Tripp, izvršni direktor nagrad EBA.

V naslednjem krogu tekmovanja se morajo državi prvaki predstaviti z videoposnetkom, v katerem bodo prikazali svojo zgodbo in poslovni uspeh. Neodvisna komisija EBA bo najboljšim v svojih skupinah podelila naziv “Ruban d’Honneur”.

Javno glasovanje za posnetke, ki bodo na voljo na spletni strani EBA, bo potekalo v dveh krogih, podjetja, ki bodo prejela največ glasov, pa bodo oklicana za državne prvake po izboru javnosti. Lani je bilo skupaj oddanih več kot 227.000 glasov, podjetja pa so podpirale stranke, zaposleni, kolegi ter javnost.

Na tekmovanju v letu 2015/16 so sodelovale vse članice EU, poleg tega pa še Turčija, Norveška, Švica, Srbija in Makedonija. Skupni prihodki vseh sodelujočih podjetij so presegali 1,2 trilijona EUR, zaposlovali pa so več kot 2,5 milijonov ljudi.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem DATALAB SI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri DATALAB SI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem DATALAB SI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več