Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

04.10.2019      11:55
DBA Group

DBA Group prevzel podjetje Unistar LC

Na fotografiji iz leve proti desni: Gregor Veselko, predsednika uprave skupine Actual  Pavle Jazbec, glavni izvršni direktor skupine Actual  Raffaele De Bettin, izvršni direktor DBA Group  Miran Boštic, član upravnega odbora skupine ActualNa fotografiji iz leve proti desni: Gregor Veselko, predsednika uprave skupine Actual Pavle Jazbec, glavni izvršni direktor skupine Actual Raffaele De Bettin, izvršni direktor DBA Group Miran Boštic, član upravnega odbora skupine Actual

DBA Group S.p.A., inženirsko in IKT-podjetje, katerega cilj je zagotavljanje storitev inteligentnega inženiringa za podporo upravljanja enotnega ali omrežnega življenjskega cikla infrastrukture, sporoča, da je preko družbe Actual IT, d. d., zaključilo nakup 100-odstotnega deleža v podjetju Unistar LC, d. o. o., ki deluje v sektorjih kibernetske varnosti in informacijske tehnologije.

UnistarPRO je eno vodilnih slovenskih IT-podjetij, saj že od leta 1989 deluje na področju svetovanja, oblikovanja, integracije, vzdrževanja, spremljanja in upravljanja IKT-sistemov, skrbi za dobavo ter vzdrževanje strojne in programske opreme, nudi virtualizacijske storitve in storitve računalništva v oblaku. Preko podjetja ProAstec d.o.o., ki je v 100-odstotni lasti družbe UnistarPRO, pa nudi tudi napredne storitve upravljanja informacijske in kibernetske varnosti.

Podjetji UnistarPRO in ProAstec sta v letu 2018 dosegli prihodke od prodaje približno 20,7 milijona evrov in EBITDA približno 0,9 milijona evrov. Odlikuje ju stabilen in sinhroniziran portfelj strank z dolgoročnimi pogodbami, sklenjenimi tako z javno upravo, kot pomembnimi zasebnimi subjekti.

Skupina DBA s to pridobitvijo dopolnjuje svoj portfelj IT-izdelkov in storitev, ki jih bo ponujala državam na Balkanu, Kavkazu in državam na t. i. svileni cesti. Zahvaljujoč nakupu podjetja UnistarPRO, podjetje Actual IT pričakuje, da bo ustvarilo nove sinergije in EBITDA med 1,0 in 1,5 milijona evrov na leto.

“Nakup družbe UnistarPRO in njene hčerinske družbe ProAstec predstavlja nov mejnik v zgodovini Actuala. Po uspešnem nakupu podjetja Itelis d.o.o. pred dvema letoma aktivno nadaljujemo z našim strateškim pozicioniranjem. Skupaj z Unistarjem bomo na trgu močnejši, saj smo združili dve veliki skupini strokovnjakov in predvsem IT-rešitev. Znatno smo razširili svoj portfelj in tako izboljšali možnosti nastopanja na domačem in predvsem tujem trgu. Kot Actual smo na tujih trgih sicer že prisotni, z nakupom podjetja UnistarPRO pa bomo zapolnili vrzel v ponudbi in postali še stabilnejši poslovni partner vsem našim obstoječim in prihodnim naročnikom,” je povedal Gregor Veselko, dosedanji direktor družbe Actual IT.

Sedanje vodstvo podjetja UnistarPRO, Miran Boštic in Pavle Jazbec, bo postalo tudi vodstvo novega podjetja v naslednjem triletnem obdobju. Pavle Jazbec je postal glavni izvršni direktor skupine Actual (ta obsega podjetja Actual IT, Astec, Itelis in UnistarPRO), Miran Boštic pa član upravnega odbora. Gregor Veselko prevzema vlogo predsednika uprave, v upravnem odboru družbe pa so še izvršni direktor DBA Group Raffaele De Bettin, vodja oddelka za združitve in prevzeme Francesco Fontana ter direktor poslovnega razvoja v podjetju Finest Alessandro Morelli.

“Ta pridobitev je za DBA Group bistvenega pomena in sledi poslovnemu načrtu za obdobje 2019–2023. S prevzemom podjetja UnistarPRO želimo še utrditi status "žepne multinacionalke" ter pospešiti lastno preobrazbo v inženirsko in storitveno podjetje. Veselim se obogatitve portfelja storitev, ki podpira ustvarjanje in upravljanje inteligentnih infrastruktur. Vodenje podjetja zaupamo slovenskim menedžerjem, ki odlično poznajo delovanje tržišč v jadranski regiji,” je povedal Francesco De Bettin, predsednik DBA Group S.p.A.

“Skupina Actual s prevzemom podjetja UnistarPRO postaja največji sistemski integrator v Sloveniji. Sinergije bo podjetje usmerilo predvsem v čezmejno poslovanje, obetamo si namreč veliko projektov na tujih trgih, saj bomo skrbeli za infrastrukturni in platformni del rešitev skupine DBA Group,” je dodal Pavle Jazbec.

Uporabljaš pametno uro ali zapestnico?

Honor Band 5 Sport izključno za evropski trg

Dark Mode nam bolj škoduje kot koristi 5
Feliks  |  Očitno ste pri RN spet poslušali oddajo ...
Dark Mode nam bolj škoduje kot koristi 5