Računalništvo, telefonija
21.10.2019 20:10

Deli z drugimi:

Share

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight
Diagnostika delovanja baz z rešitvijo Spotlight

Spotlight je orodje namenjeno diagnostiki delovanja baznih okolij. Za razliko od Foglighta, je namenjeno predvsem odkrivanju težav in ne toliko rednemu nadzoru. V verziji Spotlight Enterprise, pa omogoča tudi to.

Osnovne lastnosti Spotlighta so:

  • Preglednost – na enem mestu preko legendarnega grafičnega vmesnika na preprost način vidimo delovanje celotnega okolja baz podatkov. Ker je vgrajena tudi povezava do OS, lahko nadziramo tudi osnovne parametre delovanje strežnikov.

  • Zgodovinski podatki – orodje v svoji bazi podatkov hrani dogodke, potek in način izvajanja SQL stavkov, resurse potrebne za izvajanje posameznih stavkov in delovanje okolja ter vse spremembe v nastavitvah. Historični podatki so namenjeni bolj sledenju dogajanja na dnevnem nivoju, kot dolgotrajnemu hranjenju zgodovine dogodkov. Če bi želeli boljši vpogled v zgodovino, potem priporočamo uporabo orodja Foglight for Databases.

  • Avtomatsko obveščanje o težavah – vgrajen sistem za obveščanje o težavah, lahko preko elektronske pošte, SMS sporočil ali alarma na konzoli, obvesti zadolženo osebo o napakah v delovanju, pomanjkanju resursov, dolgotrajnih zaklepanjih, itd.

  • Z dodatkom SQL Optimizer in na primer pogledom Top SQL, poiščemo in na preprost način izvedemo optimizacijo najzahtevnejših SQL stavkov.

Bi preizkusili, kako deluje Spotlight v praksi?

Če želite brezplačni preizkus rešitve Spotlight, se obrnite na podjetje ADM-Adria. Podjetje ADM-Adria je Platinum+ partner proizvajalca rešitev One Identity.



Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ADM ADRIA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Kako in kje začeti za večjo varnost podatkov?

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ADM ADRIA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več