Računalništvo, telefonija
03.06.2015 11:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digital marketing outcomes report

Vsi se zavedamo pomembnosti merjenja učinkovitosti v marketingu. Digitalni komunikacijski kanali so na tem področju zagotovo nosilci in znanilci revolucije, saj je na njih metrike najlažje vzpostaviti. Vedno več podjetij se podaja na pot vzpostavitve metrik. Ko začnemo pripravljati seznam mikro in makro konverzij, kmalu ugotovimo, da je metrik ogromno. Kako torej vzpostaviti pregleden in učinkovit sistem spletnih metrik in poročanja?
Digital marketing outcomes report
Digital marketing outcomes report

Kako sploh določiti mikro in makro konverzije?

Določiti makro konverzijo je preprosto. Vprašati se moramo, zakaj naša spletna stran/kampanja sploh obstaja? Kaj je naš ultimativni cilj? Pri spletnih trgovinah je to prodaja, pri drugih spletnih straneh pa na primer sprejem povpraševanja.

Večji problem se po navadi pojavi pri določanju mikro konverzij. Mikro konverzije so pomembne predvsem zato, ker nam pomagajo razumeti obnašanje potrošnikov skozi celotni proces odločanja. Če nam makro konverzije kažejo le delček celotne slike življenja potrošnika, nam mikro konverzije razkrijejo celotno sliko in vse detajle. Spremljanje mikro konverzij je torej nujno v primeru, če želimo naš digitalni nastop resnično prilagoditi našim potrošnikom. Podrobneje smo o tem, kako določiti mikro konverzije, že pisali v enem izmed Red Orbit blogov.

Ko imate mikro konverzije določene, jih opredelite glede na fazo nakupnega procesa. Definirajte, katere mikro konverzije imajo dolgoročni vpliv na vaše poslovanje, katere srednjeročni in katere kratkoročni.

Spremljanje mikro in makro konverzij je le začetni korak. Več o tem, kako vzpostaviti pregleden in učinkovit sistem spletnih metrik in poročanja, preberite v Red Orbit blogu.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RED ORBIT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RED ORBIT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RED ORBIT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več
Diamantni partner

ZAVOD DIGITALNO INOVACIJSKO STIČIŠČE (DIH SLOVENIJE)

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 040 606 710
DIH Slovenije omogoča digitalno transformacijo po principu vse-na-enem-mestu, v Sloveniji in širše. Osvešča in zagotavlja storitve za rast digitalnih kompetenc, izmenjavo digitalnih ... Več