09.03.2018 18:00

»Digitalizacija je ključ do boljše delovne učinkovitosti«

Raziskava podjetja Ricoh Europe je pokazala, da si evropska delovna sila na svojih delovnih mestih želi vpeljave inovativnih tehnologij in digitalnih rešitev, saj naj bi te dvignile delovno učinkovitost. 65 % od 3.600 zaposlenih, kolikor jih je sodelovalo v raziskavi, meni da bi jim avtomatizacijska tehnologija omogočila večjo produktivnost, 52 % pa jih je prepričanih, da bi imela umetna inteligenca pozitiven učinek na njihovo vlogo v podjetju.

Kot največjo izgubo časa zaposleni vidijo v e-pošti (41 %) in sestankih (37 %). Čas, ki ga porabijo za pot v službo, je, zanimivo, šele na 3. mestu (29 %). Kar 98 % vprašanih pa je navdušenih nad potencialom novih tehnologij, ki bi jim omogočile pametnejši način dela. To na primer vključuje hitrejši dostop do podatkov (44 %), možnost pogostejšega dela od doma (42 %) in zmanjšanje števila ponavljajočih se opravil (41 %).

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik korporativnega marketinga pri podjetju Ricoh Europe je rezultate raziskave pokomentiral s sledečimi besedami: »Kar slišimo od zaposlenih zgolj odraža skrbi glede makroekonomske produktivnosti, ki pestijo vlade po celem svetu. Preveč delovnega dneva se porabi opravila in procese, ki bi bili lahko avtomatizirani ali poenostavljeni. Če bi ta čas sprostili, bi tehnologija zaposlenim omogočila, da delajo pametneje in se osredotočijo na delo, ki bi podjetju resnično prineslo dodano vrednost.«

Raziskava navaja, da so zaposleni zaskrbljeni, da bo pomanjkanje investicij v nove tehnološke rešitve, podjetjem na dolgi rok povzročilo težave. 36 % jih je prepričanih, da bo njihovo podjetje propadlo v roku 5 let, če ne bodo investiralo v tehnologijo. Dodatno pa jih 46 % meni, da ima njihova konkurenca že tehnološko prednost.

Raziskava pa tudi razkriva, da so zaposleni nekoliko skeptični glede motivov uprav v njihovih podjetjih. 72 % jih namreč meni, da bi uprava njihovega podjetja vpeljala nove tehnologije le če bi te zmanjšale stroške, ne pa nujno tudi izboljšale delovne procese in razvila delovna mesta.

»Tisti, ki sprejemajo poslovne odločitve, bi morali na stroške osnovnih procesov v podjetju pogledati celostno in dolgoročno. Zmanjšanje investicij lahko res sprosti kratkoročni kapital, vendar pa se vpeljava novih tehnologij, ki poskrbijo za večjo delovno učinkovitost, lahko na daljši rok pošteno obrestuje,« je še dodal Diez-Aguirre.

Če tudi vi iščete načine, kako bi nadgradili poslovanje v vašem podjetju in s tem poskrbeli za njegovo rast, se obrnite na podjetje Vibor, uradnemu zastopniku znamke Ricoh v Sloveniji, kjer vam bodo pomagali pri iskanju prave rešitve.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

3WAY d.o.o.