Računalništvo, telefonija
05.07.2018 15:21
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)

Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)
Diskovni sistem za programsko definiran podatkovni center (SDDC)

Poenostavite in pospešite vaš prehod v programsko definirano in hiper konvergentno okolje z rešitvami, ki vam jih ponuja VMware v partnerstvu s podjetjem Hewlett Packard Enterprise.


IT evolucija se nadaljuje
Rast podatkovnega prometa in shranjenih podatkov se iz meseca v mesec povečuje. Megabajt (MB) je praktično že zgodovina. Danes sta na IT odru terabajt (TB) in petabajt (PB). Priprava, agilnost, zanesljivost in robustnost IT okolja je tako za podjetja ključnega pomena. Eden ključnih igralcev je sistem za shranjevanje podatkov (storage system).

Hewlett Packard Enterprise in VMware tesno sodelujeta pri razvoju novih produktov in rešitev, ki zadovoljujejo vse trenutne potrebe trga in prihajajoče potrebe za prihodnost. Eno izmed prvih rešitev, ki sta jo družbi predstavili je tako imenovan programsko definiran diskovni sistem oz rešitev poimenovana VMware vSAN, ki je integrirana v samo virtualno okolje VMware vSphere (od verzije 5.5 naprej). Kaj kmalu je sledila posodobitev rešitve vSAN.

vSAN virtualna rešitev je tako dobila strojno opremo in nastal je VMware vSAN Ready Node. Govorimo o virtualizaciji diskovnega sistema, ki deluje na točno določeni strojni opremi (x86 platforma strežnikov) podjetja Hewlett Packard Enterprise (HPE) in je certificirana s strani VMware. Uporabnik na tak način dobi rešitev, ki je enovita, enostavna za upravljanje, hitro integrirana, ugodnejša in prilagodljiva.

Prednosti, ki jih takšna rešitev prinaša so:
– kompletna rešitev, ki je testirana na VMware vSphere – HPE ProLiant platformi
– visoko razpoložljiv sistem za virtulana okolja in kritične aplikacije
– enostavno nadgradljiv in razširljiv sistem s sodobno HPE platformo
– enostavno in enovito upravljanje preko HPE OneView orodja
– možnost prilagajanja “velikosti” sistema glede na potrebe
– arhitektura, ki do popolnosti izkorišča tako strojno kot programsko opremo, brez nepotrebnih presežkov

vSAN ReadyNode se uporablja za:
– poslovno kritične aplikacije
– virtualno delovno okolje (VDI)
– razvoj in testiranje
– rezervna lokacija (disaster recovery target)

Ena večjih prednosti takšnega sodelovanja VMware in Hewlett Packard Enterprise je enotna podpora stranki. Ne glede na težavo, ki bi se morabiti pojavila, je podpora zagotovljena s strani HPE v povezavi s strokovnjaki iz podjetja VMware.

Za zaključek
HPE in VMware vam z več kot 15-letno tradicijo nudita vrhunske rešitve v IT svetu. Ena od teh rešitev je tudi VMware vSAN ReadyNode, ki smo jo na kratko spoznali danes.

Boštjan Dolinar,

HPE Slovenija


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več