30.12.2010 09:40

DiskStation DS211j NAS Server – novo srce domačega zabavnega sistema

Synology je predstavil DiskStation DS211j, cenovno ugodno zabavno središče za preprosto uživanje v glasbi in drugih zabavnih vsebinah kjerkoli in na katerikoli napravi. DiskStation DS211j je popolno opremljen strežnik NAS s prostorom za dva diska, namenjen skupni uporabi datotek in varnostnemu kopiranju dragocenih podatkov doma in v mali pisarni. S pomočjo programskega daljinskega upravljalnika Synology Remote je mogoče napravo prek spletnega vmesnika ali z aplikacijami za pametne telefone upravljati iz vsakega kotička v domu.

Naprava, ki je opremljena z nagrajeno programsko opremo DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0), nudi vsestranske večpredstavne aplikacije in intuitiven uporabniški vmesnik. Aplikacija Audio Station omogoča preprosto izmenjavo glasbe prek interneta, pretakanje internetnih radijskih postaj in predvajanje glasbe na napravah iPod. Nov daljinski upravljalnik Synology Remote poskrbi za udobno in preprosto uživanje v glasbi. Daljinski upravljalnik, ki deluje prek signala RF, omogoča upravljanje aplikacije Audio Station iz katerekoli sobe v stanovanju, s štirimi prilagodljivimi gumbi na upravljalniku pa lahko uporabniki hitro dostopajo do priljubljenih in samodejnih predvajalnih seznamov ter radijskih postaj. Daljinski upravljalnik je združljiv tudi z različnimi glasbenimi sistemi in zvočniki, saj je opremljen s 3 avdio izhodi, kot so 3,5 mm izhod Stereo Audio Jack, vmesnik USB in celo izhod Optical S/PDIF.

»Synology DS211j je mogoče preprosto povezati z domačim zabavnim sistemom, kjer deluje kot srce celotnega sistema,« je povedal Chad Chiang, vodja za izdelke pri družbi Synology. »Z aktivacijo aplikacije Download Station lahko uporabniki brez uporabe osebnega računalnika neprekinjeno prenašajo datoteke prek tehnologij BitTorrent, FTP, HTTP, eMule in NZB. Po zaključku prenosa lahko večpredstavne datoteke prek vmesnika UpnP Digital Media Adapter pretakajo na televizijski sprejemnik ali stereo sistem, ki sta združljiva s standardom DLNA.«

Druge večpredstavne aplikacije vključujejo Photo Station, Web Station in dostop z mobilnimi napravami. Photo Station poenostavlja izmenjavo fotografij, videa in zapisov na blogih, Web Station, ki temelji na vgrajeni programski opremo PHP+MySQL, pa omogoča vzpostavljanje osebnih spletnih strani. Z dvema aplikacijama za pametne telefone, DS audio in DS photo+, lahko uporabniki pametnih telefonov iPhone in Android pretakajo glasbo in dostopajo do večpredstavnih datotek, shranjenih v napravi DS211j, kjerkoli je na voljo dostop do interneta.

Vse dragocene podatke, shranjene v napravi Synology DS211j, je mogoče zaščititi z različnimi rešitvami za varnostno kopiranje. Ob varnostnem kopiranju namizja na strežnik DiskStation NAS lahko uporabniki zavarujejo podatke tudi z inovativno tehnologijo Synology Hybrid RAID za zrcaljenje podatkov in povečevanje prostora za podatke. Za varnostno kopiranje podatkov je mogoče poskrbeti tudi z omejenim poznavanjem rešitev RAID, zgolj z nekaj kliki. Poskrbljeno je še za varovanje podatkov na napravah USB, kjer je mogoče zagnati kopiranje podatkov zgolj s pritiskom na gumb na napravi DiskStation DS211j.

DiskStation DS211j uporablja 1,2-GHz procesor, ki je zmogljivejši kot v predhodnih modelih, 128-MB pomnilnika RAM, en gigabitni vhod LAN in tri priključke USB. DiskStation DS211j in novi daljinski upravljalnik sta na voljo pri podjetju Xenon forte za 192,00 in 66,00 evra.

RETTRO d.o.o., vaš partner v razvoju IT-rešitev

Šlandrova 4b, 1000 Ljubljana, Tel: 031 313 312
Mikro podjetje Rettro d.o.o. je specializirano za razvoj različnih informacijskih sistemov z najnovejšimi tehnologijami po meri naročnika. Znanje in izkušnje Rettrovih strokovnjakov ... Več

NUFIRA d.o.o.