Računalništvo, telefonija
05.12.2019 08:00

Deli z drugimi:

Share

Dober poslovno-informacijski sistem je pogoj za digitalizacijo

.. Poslovanje podjetij danes težko primerjamo s tistim pred nekaj leti ali desetletji. Z digitalizacijo smo namreč marsikateri proces poenostavili in optimizirali ..
Dober poslovno-informacijski sistem je pogoj za digitalizacijo
Dober poslovno-informacijski sistem je pogoj za digitalizacijo

Pogoj za uspešno digitalizacijo poslovanja podjetja je nedvomno poslovno-informacijski sistem, ki to omogoča. Dober poslovno-informacijski sistem mora zagotavljati povezljivost oziroma integracijo z drugimi sistemi, ki jih podjetje uporablja, da se podatki in dokumenti prenašajo avtomatizirano. S tem v podjetju dobimo celovito rešitev, uporabnikom prihranimo ogromno časa, zmanjšamo število napak, zmanjšamo stroške ter poenostavimo delo zaposlenih.

Rešitev, ki jo imamo v podjetju, nam mora omogočati digitalizacijo poslovanja oziroma povečanje učinkovitosti poslovnih procesov z vpeljavo centralnega informacijskega sistema, ki omogoča integracijo z drugimi sistemi ter avtomatizacijo operacij. Le tako vemo, da smo na pravi poti.

Izzivi, ki jih rešuje digitalizacija

Kot smo že ugotovili, digitalizacija podjetju prinaša koristi na mnogih področjih. Če se je še niste lotili, poglejmo, kako lahko skozi digitalizacijo poslovanja rešujemo izzive, kot so:

  • Veliko informacij in podatkov o poslovanju podjetja je še vedno v papirnati obliki – z dobrim ERP sistemom, ki poleg povezav do e-arhiva omogoča tudi analizo podatkov, lahko digitalizirate večino dokumentov in podatkov, ki nastanejo v vašem podjetju in tako preidete v brezpapirno poslovanje.
  • Veliko podatkov in dokumentov se v informacijski sistem podjetja še vedno vnaša ročno – s povezavo do drugih sistemov in rešitev ter možnostjo uvoza dokumentov lahko količino ročnega vnosa zmanjšate na minimum, poleg tega pa se število napak občutno zmanjša.
  • Večino dokumentov se potrjuje v fizični obliki – z urejenim workflowom znotraj sistema za kreiranje in potrjevanje dokumentov lahko preidete iz fizične oblike dokumentov v digitalno in tako prihranite na tiskanju ter času, potrebnem za prenašanje dokumentov med posamezniki.
  • Ogromno časa se porabi za iskanje dokumentov – dobro organiziran dokumentni sistem, ki je povezan z vašim centralnim informacijskih sistemom, vam olajša iskanje, shranjevanje ter arhiviranje dokumentov.
  • Podjetja ima več sistemov, ki med seboj niso povezani in zahtevajo ročno prenašanje podatkov – fleksibilen poslovno informacijski sistem in dobra ekipa podpore, ki lahko zagotovi povezljivost sistema z drugimi, sta ključ do avtomatiziranega pretoka podatkov med različnimi sistemi.

Rešitve za digitalizacijo poslovanja

V podjetju IN IN vedo, kako pomembna je digitalizacija v poslovanju 21. stoletja in prav zato razvoj svojih rešitev v celoti usmerjajo v to smer. Pohvalijo se lahko s številnimi uspešno zaključenimi projekti digitalizacije poslovanja podjetja, ki vključujejo implementacijo poslovno informacijskega sistema IPSPlus ter integracijo z zunanjimi rešitvami. Rešitve, ki jih ponujajo, dopolnjujejo z rešitvami za digitalizacijo, kot so e-bančništvo, e-dobavnice, e-računi, e-inventura s čitalci in podobno.

Njihova glavna rešitev je centralni poslovno informacijski sistem IPSPlus, ki je namenjen za veleprodajo, maloprodajo, malo proizvodnjo, domove za starejše, računovodstvo in storitvena podjetja. Dopolnjujejo ga številne možnosti povezav na zunanje sisteme. Kot primer lahko izpostavimo povezavo do B2B portalov podjetij, spletne B2C trgovine Magento, naprednega lokacijskega skladišča iWare, dokumentacijskega sistema EBA, naprednih proizvodnih (MES) sistemov, CRM rešitev, e-arhivov in drugo.

Potem je tu maloprodajni sistem MPSPlus, ki med drugim zajema razširjen promocijski sistem, kartice zvestobe, izdaja računov v elektronski obliki na aplikacijo, možnost hitre prijave zaposlenih s karticami, prijazen uporabniški vmesnik za blagajnike in še mnogo več. Ta je primeren tudi za večje sisteme, možna pa je tudi povezava do sistemov SAP, Dynamic NAV in podobno.

Tretji skop rešitev predstavljata OSDPlus, sistem za kadrovsko evidenco in obračun plač ter TA Studio, spletna aplikacija za evidenco delovnega časa, ki omogoča planiranje dela zaposlenih, registracije na tri različne načine ter hitro in enostavno pripravo podatkov za obračun plač zaposlenih.

Več preberite na www.inin.si. (P.R.)


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več