Računalništvo, telefonija
23.10.2013 10:14

Deli z drugimi:

Share

Dobili smo prvake UPM 2013!

Dobili smo prvake UPM 2013!
Dobili smo prvake UPM 2013!

V soboto se je v Ljubljani zgodil težko pričakovani dogodek – finalno kolo Univerzitetnega programerskega maratona 2013, kjer so bile vse tri zmagovalne ekipe iz Univerze v Ljubljani.

Ker so bile po tretjem kolu vodilne ekipe zelo tesno skupaj, je bil finale še posebej napet in razburljiv. Prišlo je do brezkompromisnega spopada za prvo mesto. V sodniškem štabu, kjer so v živo spremljali dogajanje, so bili priča številnim preobratom in prebojem na skupni lestvici. Uradne rezultate si lahko ogledate na spletnih straneh tekmovanja UPM.

Ob “zadnjem sodniškem žvižgu” so bile v skupnem seštevku najboljše tri ekipe:

  1. Pitoni++ (UL FMF – v sestavi Žiga Gosar, Maks Kolman in Jure Slak)
  2. Ekonomisti (UL FMF – v sestavi Erik Grabljevec, Sara Pohl in Blaž Sobočan)
  3. Programatorji (UL FRI – v sestavi Matej Aleksandrov, Klemen Kloboves, Patrik Zajec in rezervist Matjaž Leonardis)

Prvaki posameznih univerz so:

  • Univerza v Ljubljani: Pitoni++ (Žiga Gosar, Maks Kolman in Jure Slak)
  • Univerza na Primorskem: Stack Overflow (Marko Tavčar in Aleksandar Todorović)
  • Univerza v Mariboru: Snickers (Dragana Božović, Gregor Pirš in Martin Duh)

Vsi prvaki posameznih univerz so se uvrstili na srednjeevropsko tekmovanje, ki bo v Krakówu na Poljskem. Poleg njih bodo v Kraków odpotovali še Ekonomisti, Programatorji in Kinder Jajčke.

Pred samim začetkom tekmovanja je tekmovalcem nekaj vzpodbudnih besed povedal prof. dr. Patricio Bulić s Fakultete za računalništvo in informatiko, potem pa so se tekmovalci razporedili po računalnicah in tekmovanje se je pričelo. Že 9 minut po začetku, so Pitoni++ oddali pravilno rešitev naloge Snežna oddeja.

Skupno so tekmovalci oddali na sodniški sistem 251 rešitev, od tega 61 OK (sprejetih), 111 WA (napačen odgovor), 51 TLE (prekoračen čas) in 28 RTE (program se sesuje). Poglejmo si še skupno število oddaj po posameznih programskih jezikih (v oklepajih je število sprejetih oddaj v tem jeziku):

  • C: 10 (2 OK)
  • C++: 79 (18 OK)
  • Pascal: 5 (1 OK)
  • Java: 68 (12 OK)
  • Python 2: 66 (20 OK)
  • Python 3: 20 (6 OK)
  • C#: 3 (2 OK)

Prosojnice z rešitvami nalog, ki jih je po tekmovanju predstavil Tomaž Hočevar, bodo v kratkem objavljene tudi na portalu VideoLectures skupaj s posnetkom predstavitve.

Na finalu je bil slavnosti govorec akad. prof. dr. Tadej Bajd (podpredsednik SAZU), nekaj pozdravnih misli pa so dodali še prof. dr. Nikolaj Zimic (dekan Fakultete za računalništvo in informatiko), asist. dr. Gregor Jerše (vodja tekmovanja UPM) in prof. dr. Andrej Brodnik (predsednik društva ACM Slovenija).

Vsem udeležencem iskrene čestitke!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem UL FRI
Za več informacij so vam na voljo pri UL FRI
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fakulteta za računalništvo in informatiko

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem UL FRI? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

UV LED TISKALNIK

Brezje pri Dobrovi 74b, 1356 Dobrova, Tel: 041 735 643
Tisk Tavčar Tisk Tavčar d.o.o. je v osnovi družinsko podjetje z 20-leti grafičnih izkušenj, pa tudi strojništvo in elektronika jim nista tuja.Predstavljajo vam UV LED tiskalnik, ... Več

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več
Zlati partner

COMTRADE d.o.o.

Letališka cesta 29b, 1000 Ljubljana, Tel: 08 160 52 00
Comtrade je podjetje z dolgoletno tradicijo razvoja IT rešitev in storitev razvoja programske opreme. Svojim strankam zagotavljajo visoko usposobljenost za iskanje strokovnih rešitev ... Več