Računalništvo, telefonija
13.12.2016 13:45
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dobre prakse na področju kibernetske varnosti

Dobre prakse na področju kibernetske varnosti
Dobre prakse na področju kibernetske varnosti

Kitajska telekomunikacijska družba Huawei Technologies Co. Ltd. je pridobila uradno potrditev, da ne predstavlja grožnje za britansko nacionalno varnost.

Drugi največji proizvajalec telekomunikacijske opreme na svetu je izjemno priljubljen tudi v Veliki Britaniji. Že več kot desetletje je njegova oprema ključni del večine mobilnih in fiksnih povezav v državi. Kljub več milijard funtov vrednem poslu z BT-jem, največjim ponudnikom fiksnih storitev na otoku in sodelovanjem z operaterji O2, EE in Talktalk, je britanska zakonodaja Huaweiju otežila poslovanje. Kot razloge so navedli dostop do kritične infrastrukture v državi ter politična zgodovina Huaweijevega ustanovitelja Rena Zhengfeija.

Zato je bil leta 2013 ustanovljen svet Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC), ki je vključuje predstavnike vlade, obveščevalnih agencij in Huaweija. Njihova naloga pa je nadzirali vrsto neodvisnih kakovostnih in varnostnih preverjanj katerih zadnji rezultati so pokazali, da Huawei predstavlja nizko varnostno tveganje za Veliko Britanijo.

Huawei je v želji po zagotavljanju čim večje kibernetske varnosti samozavestno ponudil roko tako državnim kot neodvisnim predstavnikom, saj le skupaj lahko zagotovijo, da bodo ponujene rešitve kos varnostnim izzivom prihodnosti.

Ryan Ding, izvršni direktor sveta Huawei Group in podpredsednik sveta HCSEC je povedal: “Huawei je zadovoljen, da lahko svojim strankam v Veliki Britaniji zagotovi kakovostne in varne storive, kar potrjuje tudi svet HCSEC.”


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Bronasti partner

AKREDON d.o.o., Toner123.si

Moste 30, 4274 Žirovnica, Tel: 051 392 793
Spletna trgovina Toner123.si V spletni trgovini Toner123.si lahko izbirate med bogato ponudbo originalnih in kakovostnih kompatibilnih tonerjev ali kartuš za tiskalnike svetovno znanih ... Več
Zlati partner

Kontron, d. o. o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Kontron vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več