Strojna oprema
Mrežna oprema
01.03.2021 08:34
Posodobljeno 3 meseci nazaj.

Dobrodošli v brezžični hitrosti 21. stoletja

.. Vsak dom ima kopico naprav, ki uporabljajo del pasovne širine WiFi omrežja, to pa občutno upočasni njegovo hitrost. Čas je, da preklopite na gigabitne hitrosti Linksys Velop usmerjevalnikov ..
Dobrodošli v brezžični hitrosti 21. stoletja

Ste naveličani počasnega interneta? Imate veliko hišo in nešteto ojačevalcev WiFi signala, ki ne opravijo svoje naloge? Za celovito pokritost doma in zavidljive hitrosti potrebujete najnovejše usmerjevalnike Linksys Velop, ki so zasnovani z inovativno WiFi Mesh tehnologijo.

Gigabitne hitrosti po celem domu

Podjetje Linksys je pripravilo kar dva edinstvena modela: krovni model Linksys Velop Whole Home Intelligent Mesh WiFi 6 (MX8400) in sestrski model Linksys Velop MX4200.

Ime obljublja veliko, celovito pokritost, WiFi 6, najnovejši brezžični AX standard in pametno tehnologijo WiFi Mesh. Dostavita, kar obljubljata? Linksys Velop sistema zagotavljata pretakanje in igranje iger na naslednji ravni, tudi v 4K ločljivosti in teoretično tudi v 8K za tiste, ki imajo dostop do omenjene tehnologije. Občutno povečanje prometa WiFi omrežja oziroma njegove pasovne širine pomeni, da se istočasno lahko poveže več kot 40 pametnih naprav. V primeru krovnega modela MX8400 ta številka skoči na več kot 80 naprav. Oba modela imata tudi možnost kabelskega mrežnega priklopa. Na voljo so trije Gigabit LAN vhodi in dodaten vhod za Gigabit WAN povezavo.

Skrivnost za uspeh se skriva v najnovejšem AX standardu, ki je bil ustvarjen za brezžično omrežje WiFi 6 in poveča kapaciteto prometa za kar štirikrat v primerjavi s predhodnikom WiFi 5. Ves ta promet usmerjajo štiri notranje antene, ki podpirajo tehnologijo MU-MIMO za sodostop več naprav. Največja težava brezžičnega omrežja je zamik signala zaradi motenj in debelih sten domov. Za največjo prepustnost in doseg signala poskrbijo zmogljive antene in inovativna tehnologija Mesh.

Kaj je Mesh tehnologija in kako deluje?

Klasični usmerjevalniki ali routerji oddajajo WiFi signal iz ene točke, medtem ko Mesh usmerjevalniki uporabljajo več signalnih točk. Vsakič, ko se z napravo povežete na Linksys Velop Mesh sistem, ta naprava služi kot oddajna točka, ki signal posreduje drugim napravam v hiši. S tem se znebite mrtvih točk in poskrbite, da lahko pretakate podatke do kar 4,2 gigabita na sekundo po celotni hiši.

Mesh tehnologija je namenjena vsem tistim, ki želijo enostavno namestitev brezžičnih sistemov in za tiste, ki živijo na slabo pokritih območjih. Linksys Velop Mesh sistemi so odlična rešitev za uporabnike, ki so primorani uporabljati ojačevalce brezžičnega signala, ki v zameno za boljšo povezljivost žrtvujejo hitrost.

Velop Mesh sistemi združljivi z ostalimi Mesh napravami

Modularna zasnova Linksys Velop Mesh sistemov pomeni, da so združljivi z ostalimi Mesh napravami. Po potrebi lahko oba modela, MX8400 in MX4200, razširite z dodatnimi moduli za še boljšo pokritost omrežja ali pa ju združite z ostalimi Linksys Velop modeli. Uporabite jih lahko tudi z MR usmerjevalniki, ki lahko delujejo kot vmesna točka ali kot središče za oddajanje signala.

Hitra in enostavna postavitev Velop sistemov

Velop sistemi se samodejno posodabljajo in delujejo z vsemi internetnimi ponudniki. Z brezplačno aplikacijo Linksys lahko nadzirate in spremljate vaše omrežje kjerkoli in kadarkoli. Za obiskovalce in prijatelje lahko ustvarite gostujoče omrežje. Za varno brskanje po spletu vaših otrok imate na voljo starševski nadzor vseh neprimernih vsebin. Igrate veliko iger prek spleta? Z aplikacijo lahko nastavite, da ima vaš računalnik ali pametni telefon dostop do največ prometa. Tako lahko nemoteno pometete z nasprotniki.

Pazite le, da ne boste napajali celotne soseske z vašim Wifi 6 omrežjem.

Kje lahko kupim to surovo moč?

Oba Linksys Velop modela sta na voljo na spletni strani avtera.si. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o. - LINKSYS

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o. - LINKSYS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več
Bronasti partner