Mobilno RSS Facebook Twitter E-novice Nastavi za domačo stran Dodaj med priljubljene Podcast Rock Radio Pozabljeno geslo Registriraj se Prijava

20.12.2019      13:00
DOMINATUS

Dominatus z novim direktorjem Jako Arhom

Jaka Arh, novi direktor DominatusaJaka Arh, novi direktor Dominatusa

.. Ni redkost, da uspešna podjetja po letih delovanja zamenjajo direktorja, ki je na začetku pogosto kar ustanovitelj oziroma lastnik. Razlogi so lahko različni: optimizacija poslovanja, novi izzivi, večji obseg dela ..

Menjave na mestu direktorja podjetja so nekaj vsakdanjega. Podjetja, ki se ukvarjajo s spletnimi stranmi in SEO optimizacijo, niso nikakršna izjema.

Dominatus, podjetje z največjo specializirano SEO ekipo v Sloveniji, se na ta preporod pripravlja prav zdaj. Dominatus sta vsa leta vodila Uroš Okorn in Jure Adlešič, ki sta bila tako direktorja kot lastnika podjetja. Zdaj je direktor postal Jaka Arh, lastnika pa se s položaja direktorja umikata predvsem zato, da bosta imela večji fokus za strategijo podjetja v prihodnje, večji fokus za nove stvari in izzive. Njun namen je torej, da se popolnoma nehata ukvarjati z operativo v podjetju, s tem pa bo podjetje še izboljšalo kakovost storitev za stranke in še bolj optimiziralo delo.

Pogovarjali smo se z Jako. Zakaj ravno on? Ker je že imel izkušnje s svojim podjetjem. Ker je bil praktično na vseh delovnih mestih v Dominatusu. In ker ima iz preteklosti zelo razširjen asortiman izkušenj iz najrazličnejših področij, ki so mu omogočile spoznati vsak, še tako skrit kotiček podjetja.

Ali se bo z menjavo direktorja podjetja za vaše stranke kaj spremenilo?

Na kratko, da. Stranke lahko pričakujejo še bolj predano in kvalitetno delo s strani Dominatusa. Z ekipo smo v preteklem letu testirali različne tehnike na posameznih področjih, v prihodnje pa bomo tiste, ki so se izkazale za najboljše, tudi implementirali. Ker se zavedamo, da smo v digitalni dobi vsi navajeni, da se vse odvija hitro, želimo narediti korak naprej tudi na področju odzivnosti do strank. Moj glavni fokus in tudi cilj v naslednjih letih bo, da kvaliteto storitev spravimo še na višji nivo.

Z menjavo direktorja vidim še eno veliko prednost. Lastnika podjetja Jure in Uroš se bosta sedaj popolnoma posvetila dolgoročnejši viziji podjetja z novimi idejami ter projekti, saj ne bosta več toliko omejena s strani operative. Po mojem mnenju ta zapira pot dolgoročnemu in kreativnemu razvoju podjetja.

Kakšna je tvoja prehojena pot do zdaj?

Koliko časa imava na voljo? (smeh) V preteklosti sem počel kar nekaj različnih stvari za različna podjetja, delal sem tudi v različnih MLM sistemih, nekaj časa živel od igranja pokra in še kaj bi se našlo.

Slabih 10 let nazaj sem se odločil, da želim imeti več vajeti v svojih rokah. S tem v mislih smo skupaj z manjšo ekipo začrtali svojo pot v podjetništvu. Ta se je zaradi različnih vzrokov po skoraj 3 letih zaključila s prodajo. Z Dominatusom smo se med tem obdobjem tudi spoznali in povezali preko storitev, ki so jih izvajali za nas.

Ob prihodu v Dominatus sem začel na oddelku SEO optimizacije (najprej offsite, nato onsite SEO), nadaljeval s prodajo in vodenjem projektov za SEO in spletne strani, kar v največji meri počnem tudi danes.

Kaj je v vašem podjetju najbolj pomembno, kaj so vaše vrline?

Če bi moral izpostaviti tisto najbolj pomembno, je to sinergija v podjetju. Že takoj ob prihodu v podjetje sem občutil, da ekipa deluje in se dopolnjuje v harmoniji in sedaj ni nič drugače.

Naše vrline so precej razvejane okoli digitalnega področja. Poleg SEO optimizacije za domači in tuji trg, Google Ads oglaševanja in oglaševanja na družbenih omrežjih, izdelujemo tudi spletne strani, trgovine in aplikacije. V preteklem letu pa smo naredili velik korak naprej tudi na področju copywritinga, zlasti na področju PR člankov.

Kako gledaš na ta posel?

Na ta posel gledam kot nepretrgan trening, prilagajanje in nenehen razvoj. Novosti na digitalnem področju rastejo kot gobe po dežju, konkurenca pa nikoli ne počiva. V naši dejavnosti si ne moreš privoščiti ostati na isti stopnji znanja niti za mesec dni.

Kako si se ti spremenil v zadnjih 10 letih?

Z eno besedo, zelo. Zamenjal sem kar nekaj preteklih prepričanj, za katere sem mislil, da so absolutno prava. Novim izkušnjam dam vedno priliko, da spremenijo moje obstoječe prepričanje. Sem mnenja, da lahko napredujemo (v kakršnem koli smislu) samo tako, da si upamo dvomiti v vse.

Kakšni so tvoji načrti za vodenje podjetja v prihodnje?

Nekaj večjih sprememb imamo v mislih že na začetku prihajajočega leta. Predvsem pa želim poskrbeti za zadovoljstvo z vseh vidikov, vidika strank, ekipe in lastnikov. Vedno strmim k zmagovalnemu "win-win" izidu. Prepričan sem, da je to osnova za dolgoročni uspeh, vse ostalo je tek na kratke proge.

Kakšno je tvoje mnenje o omrežju 5G?

Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy Fold ... 1
slo81a  |  Kaj nam bo prinesel novi Samsung Galaxy ...
Oblikovanje prihodnosti s tehnologijo brez to... 1
Justin.Forfunky  |  Kako se brizgano črnilo obnese na glajen...