Računalništvo, telefonija
25.04.2019 21:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Domofoni, ki prispevajo tudi k varnosti

.. Video domofon je v osnovi namenjen komunikaciji med tistim, ki je pred vhodnimi vrati in obiskovalcem v notranjosti objekta. A tudi domofoni so se spremenili in nudijo vrsto drugih možnosti ..
Domofoni, ki prispevajo tudi k varnosti
Domofoni, ki prispevajo tudi k varnosti

Današnji domofoni vključujejo modularno zunanjo postajo in več notranjih zaslonov, ki jih enostavno razporedimo po domu ali pisarnah. Tako lahko kadarkoli pogledamo, kdo stoji pred vhodnimi vrati. Poleg tega, da je slika vidna na zaslonih, lahko stanje kjerkoli in kadarkoli preverite tudi na svojem pametnem mobilnem telefonu.

Na področju IP video nadzornih sistemov podjetje Mars Commerce zastopa največjega proizvajalca na svetu, podjetje HIKVISION, ki ponuja širok spekter proizvodov z najboljšim razmerjem med ceno in kakovostjo. Njihova ponudba IP video nadzora vsebuje tako manjše sisteme kot velike profesionalne sisteme z nekaj tisoč kamerami. Seveda se lahko vedno obrnete nanje in na njihov zanesljiv servis.

Vedno boste vedeli, kdo stoji pred vrati

Če potrebujete IP video-domofonski hišni sistem, je podjetje Mars Commerce zagotovo pravi naslov. Zunanja enota sistema ima možnost do štirih tipk, v hiši pa imate monitor ali celo več monitorjev, kjer lahko kadarkoli preverite, kdo stoji pred vhodnimi vrati. V sistem je mogoče dodati tudi več kamer. Če se ob zvonjenju nihče ne oglasi, obstaja tudi možnost, da se sistem poveže na vaš pametni mobilni telefon. Tako ne boste zamudili nobenega obiska, tudi če vas ne bo doma.

Med monitorji, ki so doma (ali konec koncev v podjetju) razvrščeni v različnih prostorih, je mogoče tudi klicanje. Tako lahko iz dnevne sobe pokličete otroka, ki je v svoji sobi, v podjetju sodelavca iz sosednje pisarne in podobno.

Prednost tovrstnih IP sistemov je fleksibilnost in neskončna možnost povezav. Imate štiri vhode in sedem pisarn? To za rešitve podjetja HIKVISION ne predstavlja prav nobene težave.

Če se nekoliko oddaljimo od hišnih sistemov, podjetje ponuja tudi izredno učinkovite sisteme za bloke, kjer se od hišnih razlikujejo predvsem zunanje enote, ki nudijo možnost klicanja v različna stanovanja, na primer s številčnico.

Modularno sestavljanje in druge možnosti

Podjetje HIKVISION zdaj nudi že drugo generacijo svojih IP video sistemov. Pri novi generaciji HIKVISION sistemov moramo najprej omeniti, da gre za modularne sisteme. Če smo prej imeli ločen sistem za hiše in za bloke, drugo generacijo uporabljamo kjerkoli. Sestavimo lahko majhen ali izredno obsežen sistem – na zunanjo enoto pa lahko priklopimo do 524 notranjih enot, tako da so možnosti res neskončne.

Glavnemu modulu za kamero se dodaja različne funkcijske module, kot so modul tipkovnice, modul s šifratorjem, lahko si omislite modul za kartični sistem … Uporabnik ga konfigurira glede na svoje potrebe.

Kamera na zunanji enoti omogoča kar 180-stopinjski kot in sliko ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Tako zagotavlja odlično kakovost slike z bogatimi podrobnostmi. Če vas skrbi, da morda ponoči ne boste videli, kdo je pred vašimi vrati, vas bo razveselilo dejstvo, da ima kamera tudi »night vision«, s katerim nič ne bo ostalo skrito, niti ob izredno slabih svetlobnih pogojih.

Kamera ima tudi POE napajalnik, namestitev pa je enostavna in uporabniku prijazna. Je prilagodljivo kompatibilnost in se lahko integrira s sistemi CCTV.

Ko bo nekdo stal pred vhodnimi vrati, bo njegovo zvonjenje sprožilo kamere, ki so povezane s sistemom za zajem slik in videa. Tako je mogoče celotno dogajanje tudi posneti.

Uporabniki lahko z opisanim sistemom enostavno nadzorujejo dostop do zgradbe, sob ali občutljivih območij, spremljajo, kaj se dogaja zunaj in zaščitijo svoje nepremičnine pred nepridipravi.

Največji svetovni proizvajalec video-nadzorne opreme kmalu v Ljubljani!

Umetna inteligenca, termalne in mobilne kamere, radarski sistemi, terminali za prepoznavanje obrazov, klasifikacija vozil po barvi in obliki, interkomi, alarmne centrale… Naštetih je samo nekaj izmed najbolj zanimivih izdelkov, rešitev in tehnologij, ki bodo kmalu predstavljeni tudi v Sloveniji. Gre za spektakularno evropsko potujočo razstavo, ki jo organizira podjetje Hikvision – največji svetovni proizvajalec video-nadzornih kamer in opreme. V okviru razstave na kolesih, trije luksuzni tovornjaki že od februarja potujejo po Evropi in do junija bodo obiskali 70 mest. 7. maja bo eden od teh tovornjakov pripeljal tudi v Ljubljano, pred Radisson Blu Plaza Hotel. Hikvision vse zainteresirane vabi, da se zaradi velikega zanimanja na dogodek pravočasno prijavijo. Vstop je brezplačen, registracija pa je obvezna: https://content.hikvision.com/hikvision-europe-2019-roadshow-embracing-convergence-for-success


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535
Računalniki so postali ključno poslovno orodje. Uporabljajo se pri vseh vidikih delovanja podjetja, vključno z ustvarjanjem in prodajanjem izdelkov, trženjem, računovodstvo, administracijo ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več