Računalništvo, telefonija
14.12.2018 20:03

Deli z drugimi:

Share

Dostopni 3D tiskalniki vseh vrst

.. Ob omembi 3D tiskalnikov mnogi še danes zastrižejo z ušesi, kot da gre za nekaj, kar vidimo le v filmih, a 3D tiskalniki so nam vedno bližje in vedno bolj dostopni ..
Dostopni 3D tiskalniki vseh vrst
Dostopni 3D tiskalniki vseh vrst

Tehnologija 3D tiskanja je v nekaj letih postala dostopna tudi za širšo uporabo. Ti tiskalniki ne uporabljajo kartuš ali tonerjev, ampak posebne filamente, s katerimi ustvarijo tridimenzionalne predmete. V svetu 3D tiskanja govorimo o PLA (Polylactic acid) filamentih, ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) termoplastih, pa tudi o tiskalnikih, ki uporabljajo kovino, karbon… V podjetju Plastika Trček boste za 3D tiskalnik našli pestro izbiro filamentov najvišje kakovosti, izdelanih v Sloveniji.

Med tiskalniki tudi nagrajeni Craftbot Plus

V njihovi spletni trgovini lahko pobrskate med 3D tiskalniki podjetij BCN3D (eden vodilnih evropskih proizvajalcev 3D tiskalnikov) in tiskalniki Madžarskega podjetja Craftunique. Mimogrede, njihov Craftbot Plus je dobitnik letošnje nagrade za najboljši plug’n’play 3D tiskalnik v svoji kategoriji. Gre za najugodnejši tiskalnik tega podjetja, ki nudi veliko funkcij, prisotnih pri dražjih modelih, robustna izdelava pa zagotavlja kakovostne izdelke. Upravljanje je prijetno in enostavno z barvnim LCD zaslonom na dotik. Največji tiskalnik omenjenega podjetja je Craftbot XL z delovno prostornino 300mm x 200mm x 440mm. Njegova prednost je, da po ugodni ceni nudi izdelavo večjih izdelkov. Oba tiskalnika sta na voljo tudi s tako imenovanim »education packom«. Ta je odličen za uporabo v šolah, ki gredo v smeri bogatenja učnega procesa za bodoče strokovnjake.

Posebnost tiskalnika podjetja BCN3D z oznako Sigma R19 je možnost kakovostnega dvobarvnega tiskanja. Poleg možnosti tiskanja z dvema različnima barvama lahko tiskate tudi izdelke z dvema različnima materialoma. Večji brat tega španskega podjetja pa je SigmaX, ki brez težav tiska večje izdelke. Z dvema tiskalnima glavama omogoča tiskanje dvobarvnih izdelkov ali izdelkov višje kakovosti iz dveh materialov. Poleg tega nudi še zrcaljeno tiskanje in tiskanje z obema glavama hkrati.

Hitro in kakovostno izpolnjevanje zahtev kupcev

Sicer pa je Plastika Trček manjše družinsko proizvodno podjetje, ki se ukvarja s predelavo termoplastov, elastomerov in silikonske gume. Izdelujejo različne profile in cevi iz materialov kot so: PVC, PP, PE, PS, PA, EVA, PMMA, PU, ABS, TPE ter silikonske gume. Nudijo celotno storitev od izdelave orodja do končnega izdelka, poleg tega pa svetujejo tudi pri izbiri materiala. Zavedajo se, da današnji čas zahteva hitro in transparentno poslovanje, kakovostne proizvodne procese in rešitve, ki zagotavljajo kvaliteto proizvodov ter nenehno izpopolnjevane znanja, usposobljenosti in delovne opreme v skladu z najnovejšimi dognanji industrije.

Osnovno vodilo njihovega poslovanja predstavlja hitro in kakovostno izpolnjevanje zahtev kupcev in mednarodnih standardov. To je možno doseči le z nenehnim posodabljanjem strojne in tehnološke opreme ter z vlaganjem v nova znanja in razvoj zaposlenih, česar se v podjetju dobro zavedajo.

Njihova prednost je osebni pristop, kakovost izdelkov, hitra realizacija naročil in kratki roki. Seveda vam pri vaših izzivih tudi svetujejo, da skupaj pridete do ustrezne rešitve. Več o podjetju lahko najdete na plastikatrcek.si.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več