17.12.2013 07:25

Družba D-Link s svojim novim stikalom DGS-3000-10TC omogoča zanesljivost in prilagodljivost za mala podjetja in dijaška/študentska omrežja

Družba D-Link je z novim stikalom DGS-3000-10TC razširila svoj nabor stikal za upravljanje preko L2. Ponuja odlično, cenovno ugodno možnost s številnimi funkcijami za mala podjetja in dijaška/študentska omrežja, ki želijo zagotavljati visoko zanesljive in zahtevne storitve.
Gigabitno stikalo z 10 vrati za upravljanje preko L2 zagotavlja prenapetostno zaščito, zmogljive varnostne funkcije in odličen prikaz vsebin za skrbnike

Stikalo DGS-3000-10TC je oblikovano za zagotavljanje žičnega omrežja z gigabitno hitrostjo dostopa predvsem za mala in srednja podjetja, pri čemer kar najbolj povečuje zmogljivost omrežja, hkrati pa zagotavlja izjemno zanesljivost in varnost ter majhno porabo energije. Zaradi svoje prilagodljivosti je primerno tudi za namestitve robnega omrežja v večjih podjetjih ali telekomunikacijskih omarah ponudnikov storitev.

»V podjetjih, ki se stalno razvijajo, je težko zagotoviti zanesljiv in varen dostop do omrežja visoke hitrosti. Stikalo DGS-3000-10TC pa je pravo orodje za skrbnike, ki omogoča neposredno reševanje teh izzivov,« je dejal Tvrtko Ljubić, regionalni menedžer v D-Linku Adria.

»Nabor funkcij vključuje prenapetostno zaščito, nadomestni način delovanja omrežja in pot prehoda po protokolu IPv6, vse to po privlačni ceni, ki vas bo prepričala, da vam pri nakupu ni treba delati kompromisa.«

Vsa vrata za ethernet stikala DGS-3000-10TC imajo prenapetostno zaščito/zaščito pred udarom strele za 6 kV. To ščiti stikalo pred prenapetostnimi sunki, ki nastanejo zaradi udara strele ali nepravilnega električnega ožičenja, ko so kabli ethernet brez zaščite speljani v odprtih prostorih, kot na primer v starejših stavbah. Zanesljivost omrežja pa je zagotovljena z zaščito obroča ethernet (Ethernet Ring Protection) in 50ms-napravo za obnovitev etherneta za različne tipologije omrežja, medtem ko D-Linkova tehnologija Loopback Detection samodejno onemogoči vrata, ko zazna zanko.

Ker podpira virtualno zlaganje (Virtual Stacking), omogoča tudi lažji razvoj in razširitev omrežja. Število potrebnih IP-naslovov na omrežju se zmanjša z združevanjem 32 naprav z istim IP-naslovom v eno. Zato je upravljanje omrežja preprostejše, zlasti v majhnih delovnih skupinah, hkrati pa je omogočeno povezovanje dodatnih stikal brez uporabe posebnih kablov.

Varnost omrežja zagotavljajo različne funkcije za preverjanje pristnosti uporabnika/naprave, skupaj s strogim povezovanjem naslovov za zaščito pred zlonamernimi napadi. Skrbniki lahko nadzorujejo varnost brez nameščanja programske opreme odjemalcev na vsaki omrežni napravi, kar je zlasti pomembno pri napravah, ki ne dovoljujejo namestitve take programske opreme. Tako so uporabniki lahko prepričani, da je preprečeno uhajanje podatkov.

Stikalo DGS-3000-10TC ima certifikat za uporabo s protokolom IPv6, kar zagotavlja interoperabilnost z okolji, ki uporabljajo protokol IPv6, s tem pa tudi zaščito naložbe. Podprte so tudi funkcije za zagotavljanje kakovosti storitev (Quality of Service (QoS)), ki pomagajo zagotoviti zanesljivo povezavo visoke hitrosti, funkcija nadzora pasovne širine pa omogoča določiti stopnjo prepustnosti povratnega/sprejemnega toka vsakih vrat za hitrosti do 64 kbps. Za primer, da ponudnik želi ponuditi storitev trojček, je stikalo opremljeno s polnim naborom funkcij L2 za oddajanje več prejemnikom, kar pomeni, da stikalo lahko uporabljate za vse bolj priljubljene storitve IPTV.

Vse to dopolnjuje D-Link zelena tehnologija, ki omogoča prihranek energije brez izgube operativne zmogljivosti, s tem pa tudi nižje stroške energije. To vključuje podporo za energijsko učinkovit protokol ethernet z 802.3az, ki zmanjšuje porabo električne energije v času zmanjšanega prenosa podatkov.

Za več informacij obiščite: http://www.dlink.com

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem D-LINK
Za več informacij so vam na voljo pri D-LINK

D-Link_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem D-LINK? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več

AGENCIJA ODMEV