Računalništvo, telefonija
23.03.2018 12:07
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Družba Kaspersky Lab se je pridružila združenju Enterprise Ethereum Alliance

Družba Kaspersky Lab se je pridružila združenju Enterprise Ethereum Alliance
Družba Kaspersky Lab se je pridružila združenju Enterprise Ethereum Alliance

Tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) se ne pojavlja le v povezavi z vsem znano kriptovaluto bitcoin, temveč njen domet sega veliko dlje, na različna področja – vse od e-volitev do pravične trgovine. Družba Kaspersky Lab, ki pod okriljem svojega poslovnega inkubatorja razvija številne projekte na področju tehnologije veriženja podatkovnih blokov, se pridružuje tudi največjemu svetovnemu združenju v povezavi s to prebojno tehnologijo ‘Enterprise Ethereum Alliance’.

Pridružitev združenju podjetje Kaspersky Lab dviga na višjo raven pri razvoju varnostnih rešitev, ki so osnovane na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Hkrati Kaspersky Lab s članstvom dobiva dostop do mreženja s člani združenja, priložnost za izmenjavo znanja in udeležbo v delovnih skupinah.

»Velika pozornost, ki jo javnost namenja bitcoinu in področju kriptovalu, je povzročila, da ljudje pogostokrat pozabijo na številne priložnosti, ki jih sicer tehnologija veriženja blokov prinaša. Pomembno je zavedanje, da bitcoin potrebuje tehnologijo veriženja podatkovnih blokov in ne obratno. Verjamemo, da bo sodelovanje s člani združenja Enterprise Ethereum Alliance, ki prihajajo iz različnih poslovnih segmentov, pripomoglo k nadaljnjemu razvoju naših varnostnih rešitev na osnovi te tehnologije in k boljšemu prepoznavanju njenih prednosti,« je dejal Vartan Minasyan, vodja investicij in inovacij v družbi Kaspersky Lab.

Kaspersky Lab že tri leta v okviru svojega poslovnega inkubatorja podpira skupine znotraj in zunaj podjetja pri razvoju novih idej in tehnologij, tudi takih, ki so osnovane na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Eden tovrstnih projektov je prilagodljiva spletna platforma za glasovanje Polys, ki je zaščitena s transparentnimi kriptografskimi algoritmi. Platforma poskrbi, da so vse transakcije registrirane, shranjene in preštete s podporo tehnologije veriženja podatkovnih blokov. Polys je osnovan na pametnih pogodbah platforme Ethereum, zaradi česar lahko udeleženci v omrežju potrdijo točnost izvedbe glasovanja.

Združenje Enterprise Ethereum Alliance povezuje podjetja s seznama Fortune 500, uspešne tehnološke inovatorje in raziskovalne organizacije z namenom izmenjave in razpravljanja o implementaciji rešitev na osnovi tehnologije veriženja podatkovnih blokov. Prek udeležbe na različnih dogodkih delovnih skupin in sodelovanja z izkušenimi udeleženci na trgu združenje svojim članom pomaga zagotoviti varnost na področju inovativnih tehnologij.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več
Zlati partner

MIKROGRAFIJA d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 080 51 15
Specialisti s pravimi rešitvami. In pika. V podjetju Mikrografija d.o.o. so zaposleni izkušeni strokovnjaki s področja informatike, obvladovanja dokumentov in arhivistike. ... Več