Računalništvo, telefonija
12.04.2013 09:18
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

DSC Alexor – zaščitite sebe in svoje premoženje!

Varnost je ena temeljnih človekovih potreb. Še tako lep in urejen dom vas ne bo osrečil, če boste stalno v skrbeh glede vlomilcem in nepridipravov, ki vam želijo škodovati. Študije dokazujejo, da lahko z vgradnjo protivlomnega sistema zmanjšate možnost vlomov do 90%. Torej ne odlašajte več!
Za vašo varnost si privoščite le najboljše!
Za vašo varnost si privoščite le najboljše!

Tehnologija varnostnih sistemov je s časom izredno napredovala. Sodobni trend je v brezžičnosti – pozabite ne neestetsko vlečenje kablov po stanovanju! Nazoren primer naprednega protivlomnega brezžičnega sistema je Alexor DSC, ki v celoti podpira dvosmerno brezžično komunikacijo in je na voljo pri podjetju Mobicom d.o.o.

Centrala sistema se nahaja v kompaktnem ohišju, ki omogoča tudi vgradnjo komunikatorja – GSM/GPRS, IP ali kombinacijo obeh. Vgradi se poleg vira napetosti in omogoča do 32 brezžičnih področij, 2 digitalna vhoda ali PGM izhoda, do 16 daljinskih upravljalnikov, 16 uporabniških gesel, enostaven vklop nočnega režima, podporo GSM in IP komunikaciji in še veliko več.

Sistem se upravlja preko brezžične LCD tipkovnice, ki podpira tudi slovenski jezik. Povežete lahko do štiri WT5500 tipkovnice nevsiljive oblike, ki se vgradijo pri vhodih v objekt oziroma na željeno mesto. Sistem pa lahko upravljate tudi z daljinskim upravljalnikom, ki ima vgrajeno tipko panike, s katero takoj aktivirate varnostni sistem in sprožite sirene.

Sistem DSC Alexor odlikujejo tudi številni brezžični senzorji in detektorji – od klasičnega senzorja premikanja, magnetnega kontakta, senzorja aloma steka, senzorja razlitja tekočine, protipožarnega senzorja in sistema za zaznavo neželenega obiskovalca.

Če se alarm sproži je na voljo več načinov javljanja. Centrala ima svojo notranjo sireno, medtem ko se pravi učinek doseže prav z vgradnjo zunanjih siren, ki preženejo nepridiprave.

Prednost protivlomnega sistema DSC Alexor je tudi izredna prilagodljivost vseh nastavitev. Ko nas ni lahko aktiviramo vse senzorje, ponoči, ko spimo pa le posebej izbrane – senzorje med spalnico in kopalnico bomo izklopili, tiste pri oknih in vratih pa vklopili.

Naslednji korak po vgraditvi protivlomnega sistema pa je izbira video nadzora, ki zbira informacije o samem dogajanju v in zunaj objekta. Tu lahko izbirate med bolj skritimi oblikami kamer, ki bodo bolj verjetno posnele potencialne vlomilce, ali med odkritimi oblikami, ki so vsem vidne – take kamere imajo večji učinek na odvračanje vlomilcev, a so manj učinkovite pri profesionalnih vlomilcih. Danes poznamo tri vrste kamer: analogne, HD-SDI in IP megapixel kamere. Katero izbrati? Odvisno od ločljivosti, ki jo želite na posnetku in vaših finančnih sredstev.

Pred namestitvijo protivlomnega sistema se priporoča ogled strokovnjaka, ki vam bo najbolje svetoval kakšen sistem je za vas najbolj primeren. Klasični analogni sistemi so danes cenovno izredno dostopni – oprema za manjši sistem osnovnega nadzora stanovanjske hiše ( štiri kanalni digitalni snemalnik in štiri zunanje kamere) je dosegljiva že za šeststo evrov. V kolikor se zavedate pomena vaše varnosti in želite le najboljše, pa lahko preizkusite varnostne sisteme Alexor, ki so dobavljivi pri podjetju Mobicom d.o.o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Za več informacij so vam na voljo pri Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Nevtron & Company, d. o. o., Ljubljana? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več