Računalništvo, telefonija
03.02.2019 09:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

e-Miza – nastavljiva in povezljiva s sodobnimi napravami

Ste že slišali za e-Mizo? Je enostavno nastavljiva, povezljiva s sodobnimi elektronskimi napravami, z njo pa boste poskrbeli tudi za svoje zdravje. Kako?
e-Miza – nastavljiva in povezljiva s sodobnimi napravami
e-Miza – nastavljiva in povezljiva s sodobnimi napravami

Miza z bluetooth povezavo za lažje upravljanje

e-Miza je najsodobnejša rešitev za prilagojeno delovno mesto. Je ergonomska in električno nastavljiva. Za optimalno nastavitev se vam torej ne bo treba plaziti pod mizo in jo premikati, ampak boste vse opravili s pritiskom na gumb. Tako se popolnoma prilagodi vaši višini. e-Miza omogoča tudi brezžično nastavitev višine s preprosto aplikacijo na pametnem mobilnem telefonu, in sicer preko bluetooth povezave. Nastavitev poteka preko ukazov – in + z digitalnim prikazom trenutne višine. e-Miza si zapomni do tri različne višine (tri memory točke), tako da ni treba vedno znova ugibati, katera je že tista optimalna nastavitev, ki ste jo uporabili pred dnevi.

Njen varnostni sistem ob dviganju in spuščanju preprečuje poškodbe, saj v primeru ovire spremeni smer. Tako nikoli ne boste v skrbeh, da bi s klikom na gumb in spreminjanjem nastavitev poškodovali mizo, pohištvo ali konec koncev sebe.

Bi delali malo sede, malo stoje?

Kot že rečeno je e-Miza po višini popolnoma prilagodljiva, kar je kot nalašč za razgibano opravljanje dela, ki ga boste lahko odslej opravljali sede ali stoje. Morda se sprašujete, zakaj bi delali stoje?

Po dolgem sedenju večina ljudi v hrbtu začuti bolečine. Tudi ramena in ostali deli telesa na bolečino niso imuni, saj človeško telo težko prenese dolgotrajno držo v enakem položaju. Pri sedenju mišice hrbta in nog ne delajo ničesar, s tem je bolj obremenjen skelet, sklepi pa se hitreje obrabijo. Z večurnim sedenjem tvegamo srčno-žilne bolezni, poveča se lahko celo raven krvnega sladkorja. Prav zato občasno delo stoje lahko prinese samo koristi, in prav to vam omogoča e-Miza. Kombinirano delo sede in stoje omogoča boljšo zbranost in prekrvavitev možganov, zato pripomore tudi k večji produktivnosti posameznika.

Če vse skupaj seštejemo, to za uporabnika dolgoročno pomeni manjšo možnost težav z bolečinami v hrbtu, vratu, ramenih itn., za delodajalca pa manjšo odsotnost zaposlenih. Po višini nastavljive mize ter kombinirano sedeče ter stoječe delo priporočajo vodilni ortopedi.

Namen ergonomije

Namen ergonomije je izpolnitev dveh ciljev:

  • zagotavljanje zdravja ljudi,
  • povečanje produktivnosti.

Ergonomija je pomembna na primer pri oblikovanju pohištva ali vmesnikov naprav, ki so prijazni do uporabnika. Z ustreznim ergonomskim načrtovanjem se preprečijo poškodbe zaradi ponavljajočih se gibov, ki se lahko sčasoma razvijejo in povzročijo dolgotrajno delovno nezmožnost.

Sedenje ustvarja pritisk v hrbtnem delu, najboljši način za zmanjšanje tega pritiska je stoječi položaj. Vendar je občasno potrebno tudi sesti, zato je e-Miza najboljša dolgoročna rešitev, ker lahko, kot smo že poudarili, delate stoje in sede.

Možnosti je veliko, izbira pa vaša

Podnožje e-Mize je na voljo v beli ali črni barvi. Kupec lahko izbira med različnimi dimenzijami in barvami miznih plošč. Lahko pa vam izdelajo tudi unikatne lesene ali steklene plošče z rešitvijo za električne kable, s flip flop relejem za kable, lahko si omislite stekleno ploščo s 3D motivom, logotipom. Možnostim ni konca. Lahko kupite tudi samo E-kovinsko podnožje, nastavljivo po višini brez plošče, če želite uporabiti neko drugo ploščo.

Več o e-Miza preberite na spletni povezavi www.e-miza.si.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

Jamada skupina d.o.o.

Cesta k Tamu 12, 2000 Maribor, Tel: 02 330 53 50
Podjetje je bilo ustanovljeno iz bivše DataLab poslovne enote Maribor. Preživeli so obdobje mladostniške zaletavosti in vihravosti. Prerasli so v zrelo podjetje z jasno vizijo, ... Več