Računalništvo, telefonija
07.03.2016 10:16

Deli z drugimi:

Share

e-Računi® OS: za 40 odstotkov cenejše brezpapirno poslovanje

Dokumentni sistem e-Računi® OS na standardni odprtokodni platformi JBoss/PostgreSQL zagotavlja visoko zmogljivo in cenovno ugodno brezpapirno poslovanje v nabavnem procesu.
e-Računi® OS: za 40 odstotkov cenejše brezpapirno poslovanje
e-Računi® OS: za 40 odstotkov cenejše brezpapirno poslovanje

Podjetja so pri izbiri dokumentnega sistema za brezpapirno poslovanje postavljena pred številna vprašanja, od cene do varnosti. Dokumentni sistem mora zagotavljati učinkovito delovanje kljub nenehni rasti števila dokumentov, uporabnikov in podprtih delovnih postopkov.

Genis je za uporabnike, ki stavijo na varnost in zanesljivost, ponudil odprtokodno izpeljanko dokumentnega sistema e-Računi® OS. Ta je zaradi cenovne ugodnosti in visoke zmogljivosti namenjen tako srednjim kot velikim podjetjem ter mednarodnim poslovnim skupinam. Genisova novost za operacijske sisteme linux za delovanje uporablja aplikacijski strežnik JBoss ter podatkovni strežnik PostgreSQL.

Odprtokodne tehnologije znižujejo skupne stroške

e-Računi® OS zaradi uporabe odprtokodnih tehnologij in manjših zahtev glede procesorske moči in pomnilnika omogočajo do 40 odstotkov nižje skupne stroške dokumentnega sistema v primerjavi z rešitvami, ki temeljijo na licenčnih tehnologijah.

»Podjetja pri uvajanju brezpapirnega poslovanja ne morejo mimo začetne investicije ali stroškov najema, v kolikor uporabljajo infrastrukturo v oblaku. Kljub temu, da kakovostnejše in bolj dovršene rešitve praviloma prinašajo večje finančne učinke in procesne izboljšave, je cena največkrat glavno merilo pri izbiri dokumentnega sistema,« je razložil Janko Štefančič, direktor podjetja Genis.

Večina podjetij je pri uvajanju dokumentnega sistema primorana v nakup nove strojne opreme oziroma v najem procesnih zmogljivosti in pomnilnika v oblaku. Obstoječi strežniki so lahko zastareli, niso dovolj zmogljivi ali enostavno nimajo prostora za nove aplikacije in podatke. Strojne zahteve ter licenčna sistemska programska oprema lahko predstavljajo tudi do 70 odstotkov naložbe v dokumentni sistem. »Odprtokodne tehnologije JBoss in PostgreSQL zahtevajo veliko manj procesorske moči in pomnilnika kot nekatere priljubljene licenčne tehnologije, pri čemer so že same po sebi brezplačne ali vsaj mnogo cenejše,« je dejal Štefančič. S tega vidika uporaba sistema e-Računi® OS pomeni bistveno ugodnejšo izvedbo, ne glede na to ali gre za lokalno namestitev ali delovanje v oblaku.

Rešitev za podjetja vseh velikosti in dejavnosti

Dokumentni sistem e-Računi® OS je privlačna rešitev brezpapirnega poslovanja v hitro rastočih podjetjih, saj praktično nima omejitev glede obsega dokumentacije in števila uporabnikov. Poleg tega ponuja večjezično uporabo, vključno z zakonsko lokalizacijo za regionalna tržišča.

»Zagotovo je velika prednost tega sistema možnost poenotenja brezpapirnega poslovanja v povezanih podjetjih in mednarodnih poslovnih skupinah. Z eno namestitvijo je možno upravljati poslovanje več podjetij hkrati, kar je pomembno za poslovne skupine, ki informacijsko podporo poslovanju izvajajo iz osrednjega podatkovnega središča ali iz zasebnega oblaka,« je še poudaril Štefančič.

V skladu z IT strategijo

e-Računi® OS je tretja izvedenka Genisovega dokumentnega sistema na javanskih tehnologijah, ki je sicer že na voljo na aplikacijskih strežnikih IBM WebSphere ter Oracle WebLogic in IAS. Podjetje je z njo še povečalo prilagodljivost informacijskim strategijam podjetij, ki uporabljajo visoko zmogljive podatkovne tehnologije, saj jo je možno uporabljati tudi v povezavi s podatkovnimi strežniki Oracle in IBM DB2.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem JARES d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri JARES d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem JARES d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več

OPTIPRINT d.o.o.

Kranjčeva ulica 20, 1000 Ljubljana, Tel: 05 902 58 12
Podjetje Optiprint je leta 2009 uspešno predstavilo poslovni model nudenja cenovno dostopnega in brezskrbnega najema barvnih tiskalnikov in multifunkcijskih naprav. Uspešno poslovanje ... Več

APPOTEKA d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 030 220 500
B2B (prodaja poslovnim kupcem) poslovni svet se nenehno spreminja in v mnogih pogleda postaja bolj podoben B2C (prodaja potrošnikom) svetu. B2B partner si zdaj želi nakupno izkušnjo, ... Več

BILAZ d.o.o.

Sedejeva ulica 8, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 19 00
Ponudba kakovostnih storitev s kvalitetnimi materiali in "brand name" računalniškimi blagovnimi znamkami jih uvršča v sam vrh tovrstnih ponudnikov. Cenovna politika podjetja je ... Več